zondag 26 september 2021

Volhard

 

De laatste keer op mijn levensstijlclubje ging het over de podcast Gezond Gesprek. Daarin vertellen schrijvers over hun nieuwe boek op het gebied van gezondheid.En dan vooral over de Podcast met Arie Boomsma met zijn boek Volhard.

Podcast

Het is een leuk idee zo’n podcast, maar ik blader liever even vooruit, bestudeer een schema, sla graag een hoofdstuk over. Dat kan dus niet, bij een podcast, vandaar mijn voorkeur voor boeken.

Nu was deze podcast al een paar maanden oud, en zijn boek ook, dus het lag gewoon bij de bieb. Omdat ik er toch was nam ik meteen een paar andere boeken van hem mee, Fit en 10.000 stappen.Nou dat boek 10.000 stappen daar was ik snel klaar mee. Er staan wandelingen in van 10.000 stappen maar ik heb Amsterdam, Delft en Den Haag bekeken en het waren nu niet bijster originele wandelingen. Ik kende deze rondjes wel.

Het boek Fit, daar werd ik helemaal enthousiast van. Hij vertelt daar over de meditatie app Headspace, en ik heb meteen een abonnement genomen. Het kost 58,- per jaar maar je mag het 2 weken gratis uitproberen. Ik mediteerde vroeger heel trouw. Ik ben zelfs Novice in het zen boeddhisme. Maar de laatste jaren wil het maar niet. Met deze app probeer ik er weer een gewoonte van te maken.

Ook vond ik het een goed idee om te gaan opdrukken. Nu kan ik het een halve keer. Ik begin in uitgangspositie en stort dan ter aarde. Ik hoop aan het eind van het jaar 1x op te kunnen drukken.Arie zegt dat je een doel moet hebben met het trainen. Nu was ik van de week begonnen met hardlopen. Hoewel heel hard ging het niet, een snelle wandelaar haalt me wel in. Maar ik vond het reuze spannend dat ik dit pad weer ingeslagen was. Hoewel ik twee dagen zoveel spierpijn had dat ik liep als “an asmatic ant with some rather heavy shopping”. Dat moet beter kunnen. Als doel heb ik nu gesteld dat ik mee ga lopen met de City Pier City volgend jaar maart. De 5 kilometer want we gaan het niet te gek maken. En ik heb meteen een startbewijs gekocht.

Van dit doel stellen werd ik zo enthousiast dat ik vanmorgen besloot om mijn oude hardloopkloffie weer eens tevoorschijn te halen. En zowaar, ik kwam er gewoon in. En ik vond nog een lekkere joggingbroek ook. Die heb ik meteen maar aangehouden. Ik ga naar Amsterdam, de Albert Cuyp en daarna naar een vriendin, mijn haar verven. Dat kan allebei prima in een joggingbroek.  

6 opmerkingen:

 1. Haha, dat ter aarde storten zie ik helemaal voor me... Maar vooralsnog ben je goed bezig! City Pier City, toe maar. En ik wist niet dat jij Novice in het boeddhisme was...

  Ik hou ook niet van podcasts, om dezelfde reden als jij noemt.
  En laat het mediteren ook teveel versloffen. Wil al die apps niet, maar zal mijn mp3-tjes van Edel Maex maar weer eens uit het stof halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik heb in het verleden een tijdje 2x per week gemediteerd bij een Haagse Zenmeester. Als je dat 3 maanden wekelijks volhield werd je naam vermeld in zijn boek en mocht je in de wijde wereld het geleerde in de praktijk gaan brengen. Dan was je dus novice.

   Verwijderen
 2. Yes! Een opdrukdoel (haha) en een hardloopdoel! Ik ben deze week begonnnen met Bewegen Op Muziek (BOM), daar moesten we ook opdrukken en meer nare dingen zoals dat, die genadeloos blootlegden hoe slecht het met mijn conditie gesteld was.
  Ik doe ook niet aan podcasts, al ken ik mensen die juist podcasts luisteren tijdens het hardlopen en wandelen. En hoe kan het nu al de laatste keer zijn van je leeftijlgroepje, ik dacht dat dat twee jaar was?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee ik bedoelde de afgelopen keer dat ik bij het clubje was. In die zin dus de laatste keer dat ik er was. De cursus gaat nog 1 jaar en 7 maanden door. Wat wel helpt om snel een beetje vooruitgang te boeken is om iedere dag de oefening even een paar minuten te doen. Ik ga nu iedere dag even 8 x 1 minuut hardlopen en tussendoor 1 minuut gewoon lopen. Kost me maar 16 minuten en je gaat snel vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Word lid van ons winstgevende bedrijf zonder je druk te maken over je werk, het is een eenvoudig handelssysteem om het plan van je keuze te krijgen en een minimum van $ 2000 te verdienen met slechts een klein bedrag aan investeringen, je kunt binnen een maand tot $ 10.000 tot $ 20.000 verdienen, afhankelijk van je investeringsplan kunt u zo snel mogelijk contact opnemen met supporter via whatsapp: (+447883246472)
  E-mail: tdameritrade077@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat schrijf je toch leuk. De tranen lopen over mijn wangen. Zo herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen