donderdag 2 september 2021

Media

 

Vorige week ging ik bij mijn tante op bezoek en zei vroeg hoe het met mij ging. Ik zei dat het goed ging, maar dat ik wel last had van slapeloosheid.

Als door een horzel gebeten zei ze dat ik blij moest zijn dat dat het enige was waar ik mee zat. Die arme mensen in Afghanistan hadden pas problemen En toen kreeg ik een hele opsomming van feiten over de ellende in Afghanistan.

Het is natuurlijk te verkiezen om in Nederland te wonen met slapeloosheid dan in Afghanistan te wonen. Maar ik zou het nog fijner vinden om in Nederland te wonen zonder slapeloosheid.

Wat is dat toch met mensen die niet werken die de hele krant gaan spellen. En als je langs komt storten ze alle feiten over je heen.

Zelf heb ik net de Volkskrant opgezegd. Ik vind het wel genoeg als ik alle ellende op het journaal zie. Van de krant las ik eigenlijk alleen het culturele deel.

Nu heb ik een abonnement genomen op Den Haag centraal. Het is een weekkrant dat vooral de culturele kant van mijn woonplaats belicht. Dan weet ik in het vervolg wat ik kan gaan doen in het weekend. Want daarbij heb ik ook een abonnement op de Uitkrant van Amsterdam genomen. Nu denk je natuurlijk, die kan je toch gratis ophalen. Jawel, maar ik haal hem dan op in Amsterdam als ik er 1 x per maand naar toe ga. En in de trein terug naar huis lees ik hem en zie dan wat ik allemaal gemist heb. De volgende maand gaat het natuurlijk weer precies hetzelfde. Dus de Uitkrant op de mat voordat ik naar Amsterdam vertrek is wel zo handig.


Om ook een beetje op de hoogte te blijven van de laatste trends heb ik een abonnement genomen op Havermelk-elite. Daarbij krijg ik artikelen over de tijdgeest, podcasts en boeken. Zo blijkt havermelk uit te zijn en gaan mensen weer koemelk in de koffie doen. Zou de nieuwe titel dan Koemelk-elite worden?Het blijkt trouwens dat ik al een beetje hip ben. Want een trend is de That girl. Hoewel in mijn geval het That Granny zou zijn. Dit is iemand die heel vroeg opstaat, dan gymt in haar dankbaarheidsdagboek schrijft en gezond eet. En dit alles vervolgens op Tiktok plaatst. Dat doe ik dan weer niet, maar ik schrijf er over op mijn blog. Dus jullie missen de foto’s.

8 opmerkingen:

 1. Nou, dat heeft je tante weer goed voor elkaar, straks ga je de hele nacht aan Afghanistan lopen te liggen te denken, en doe je helemaal geen oog meer dicht. Nou relativeert het mijn sores op het moment ook behoorlijk, als je ziet wat die mensen allemaal hebben te verduren. Maar ik kan er verder ook zo weinig aan veranderen, behalve geld overmaken. En door me de hele tijd rot te voelen help ik ze ook al niet. Dus ik kijk er maar niet meer naar. En dan sijpelt er nog steeds genoeg ellende door, want je helemaal afsluiten lukt toch niet. Maar ik snap niet dat mensen voor hun ontspanning een krantje lezen bij het ontbijt, of elke dag naar het journaal willen kijken. Oorlog, terreur, overstromingen, bosbranden, orkanen, groepsverkrachtingen, kindermoord, het lijkt wel of de Apocalyps is begonnen. Wat moet je er in godesnaam mee? Ik lees ook liever de lokale sufferdjes. Rotterdam Dichtbij, De Oud-Rotterdammer en Noorderzon010. En heb een abonnement op Genoeg. Daar slaap ik stukken beter op. Hoop dat het met jouw nachtrust ook snel beter wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig nog iemand die er zo over denkt. Mijn collega met wie ik een kamer deel is een vluchteling uit Afghanistan. Zijn mening over wat er in Afghanistan gebeurd vind ik wel interessant. Maar hij praat er niet zoveel over. Hij klaagt meer over zijn slapeloosheid. Net als ik. Dit komt trouwens niet van het werk als je dat soms denkt.
   Ik heb ook een abonnement op Genoeg. Leuk blad. En mijn eerste nummer van Den Haag Centraal heb ik gelezen en er meteen twee tips uit gehaald. Gratis kaartjes voor het Uit festival in de Koninklijke schouwburg besteld en me opgegeven voor het 25 jarig jubileum van het repair cafe. Kijk dat had ik anders misgelopen.

   Verwijderen
 2. Hahaha.. ik ben net zo hip, noem mezelf meestal geen fitgirl maar fitgranny! Ik ga ook iedere dag naar de gym, heb dan wel geen dagboek maar een blog (hoe hip is dat??? :-)) en eet megagezond! Wij hippe grannies rock!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is helemaal hip om een gezonde leefstijl te hebben. Nu nog zweetbandjes en beenwarmers aanschaffen en Let's get fysica zingen.

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had mijn opmerking dubbel gepost... vandaar de verwijdering

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Word lid van ons winstgevende bedrijf zonder je druk te maken over je werk, het is een eenvoudig handelssysteem om het plan van je keuze te krijgen en een minimum van $ 2000 te verdienen met slechts een klein bedrag aan investeringen, je kunt binnen een maand tot $ 10.000 tot $ 20.000 verdienen, afhankelijk van je investeringsplan kunt u zo snel mogelijk contact opnemen met supporter via whatsapp: (+447883246472)
  E-mail: tdameritrade077@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. #Word lid van ons winstgevende bedrijf zonder je druk te maken over je werk, het is een eenvoudig handelssysteem om het plan van je keuze te krijgen en een minimum van $ 2000 te verdienen met slechts een klein bedrag aan investeringen, je kunt binnen een maand tot $ 10.000 tot $ 20.000 verdienen, afhankelijk van je investeringsplan kunt u zo snel mogelijk contact opnemen met supporter via whatsapp: (+447883246472)
  E-mail: tdameritrade077@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen