vrijdag 10 april 2020

Yale


Ik studeer tegenwoordig aan Yale. Een gratis online cursus gelukkig worden. Nu heet de cursus natuurlijk niet zo, want hé, het is wel Yale hoor. Dus het is the science of well being.


Het is een interessante cursus. Ik zal delen wat ik vorige week heb geleerd.
Als je 2 keuzes hebt:
1.      Je verdient 50.000 en al  je collega’s verdienen 25.000
2.      Je verdient 100.000 en al je collega’s verdienen 250.000
Dan kiest meer dan de helft van de mensen voor optie 1, terwijl ze dan maar de helft verdienen.

Daarom is het ook zo dat je ongelukkiger wordt van elk uur dat je extra op Facebook zit. Er is een heel sterk verband tussen de uren op Facebook en je geluksniveau. Veel sterker dan het verband tussen je inkomen en je geluksniveau. Dat komt omdat je de succesvolle foto’s en verhalen van je vrienden op Facebook ziet, en je denkt waarom heb ik dat niet. Dan voel je je ontevreden met je eigen situatie.

Gelukkig heb ik vrienden die suffe foto’s van hun katten posten. Ik ben geen kattenmens en na een uurtje op Facebook ben ik dan ook helemaal happy dat ik  geen kat heb.
Toch is het iets om bij na te denken. Als je steeds voorbeelden ziet van mensen die in luxe leven, ga je dit als normaal zien. En word je ontevreden omdat dit voor jou niet is weggelegd.

Mijn collega kijkt heel veel tv en is altijd afgunstig op presentatoren en zangers die zoveel verdienen. Wat doen ze nu helemaal voor dat geld. Ik zeg hem altijd dat hij eens naar een arm land op vakantie moet gaan. Dan ziet hij dat hij rijk is. Hoe goed we het hebben in Nederland. Het is natuurlijk maar met wie je, je vergelijkt.Ik volg geen bekende Nederlanders met een luxer leven dan ik heb. Waarschijnlijk word ik daarom niet depressief van Facebook. Wat ik dan wel volg?

Het corona songfestival, waarin filmpjes staan van liedjes over onze huidige situatie. Zo kun je  een beetje lachen om de hele toestand.

Bornholm, het verpleeghuis waar mijn moeder zit post hier foto’s van activiteiten voor de bewoners. De laatste tijd van mensen die buiten een concert geven voor de mensen die binnen zitten en er komen veel paasstukjes voorbij. Ik vind het fijn te zien wat er allemaal georganiseerd wordt

The Wandering Society, Hierop worden foto’s gezet van de prachtige natuur die de wandelaars tegenkomen op hun tochten. Ik wordt blij van deze mooie natuurfoto’s

Clubhuis van de Speelkwartiertjes Club. Beste groep ooit. Het is geen super actieve groep maar van iedere post word ik blij.

Cynic & Stoic Memes en Stoicism Group Om eraan herinnert te worden dat ik ooit dood ga, dus vandaag iets van het leven moet maken.

Punk Rock Nederland. Vroeger was ik punk. Nu ben ik oud. Maar als ik posts in deze groep zie, voel ik mij weer even jong.

The Miricle Morning Community. Hier vooral posts  over ...wat je allemaal kan doen als je vroeg opstaat. Wel een beetje amerikaans, maar een positieve groep.

Boek per week. Hier was ik lid van omdat ik hoopte dat ik zo op het spoor zou komen van interessante boeken. Maar er kwamen alleen suffe boeken voorbij, dus zojuist heb ik de groep verlaten.

Tekenen zonder Talent, Huis van Verbeelding. Ik heb hier een tijd geleden een tekencursus gedaan. Op deze groep kan ik nog voorbeelden van tekeningen zien, maar de groep is niet meer actief.

Wizard Unite Nederland, vooral een nuttige site als je dit spel speelt en op zoek bent naar tips.

Minibieb beheerders Ik heb zelf een minibieb en vind het leuk om te zien wat andere mensen van hun minibieb maken.

Geefmaand November, vooral actief in November. Maar heeft mij veel plezier gebracht.

Nou ik ga maar weer eens verder studeren, want er valt nog veel geluk te vinden op de wereld.


5 opmerkingen:

 1. Ik vergelijk me ook zelden met mensen die het 'beter' hebben dan ik. Vind het onbegrijpelijk dat zoveel mensen ontevreden zijn in een welvarend land als het onze. Hoe kan je jezelf afmeten aan een handjevol rijke stinkerds, terwijl het grootste deel van de wereld in armoede leeft?

  Rijkdom, luxe, perfecte lichamen en gezichten heb ik sowieso nooit interessant gevonden. Wel kan ik soms jaloers zijn op mensen die iets heel goed kunnen, bijvoorbeeld muziek maken. Maar dan denk ik: die mensen hebben wel publiek nodig. En ik ben fijn publiek, want ik ben goed in genieten en aardig zijn.

  De Speelkwartiertjesclub! Die was ik al bijna weer vergeten. Hoog tijd om daar weer wat leven in te blazen. En misschien moeten we de Geefmaand ook maar vervroegen, dit jaar. Geefmaand mei, of juni wellicht?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de zinkende surfer21 april 2020 om 11:13

  Ja dat is een goed idee, een zomereditie van de Geefmaand. Ben ik helemaal voor. Wel acties die in een anderhalve meter samenleving passen moet je dan uitvoeren.
  Ik zou graag goed een instrument bespelen, maar heb absoluut niet de intentie om iedere dag te gaan oefenen. Ik probeer al iedere dag 10 minuten te mediteren, maar ik heb ook vaak een goede reden, ahum, om dit even te skippen. Dus dat gaat niets worden met dat instrument.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Naam: ....... Zalina Diato
  Beroep ....... Directeur
  Leningbedrag Ontvangen ... € 6,4 miljoen
  Rentevoet ..... 1%
  Lening bedrijf ...... AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM
  E-mail ..... aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Mijn naam is zalina uit Azië, ik woon hier in Linz, ik ben een grote investeerder in onroerend goed, ik ben getrouwd met een slechte man die alles heeft vernietigd dat ik heb gewerkt en voor 31 jaar heb gebouwd. Hij bracht me bankschuld en ik kon niet betalen, mijn eigendommen aan zee werden gesiez ik benaderde veel banken en geen bank stond klaar om me een lening te geven omdat ik een slechte krediet kreeg, ik dank ALLAH voor het beëindigen van mijn verdriet door AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM.Ik las een paar dagen geleden een zakelijk tijdschrift toen ik veel getuigenissen tegenkwam over het gerenommeerde leningsbedrijf dat mensen in schulden helpt en leningen verstrekt voor investeringen zonder stress zoals de commerciële banken. Ik nam de e-mail en solliciteerde, hoewel ik een grapje vond toen ik mijn lening op mijn rekening kreeg. AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM gaf me (€ 6,4 miljoen), tegen een rentetarief van 1%, ik wil iedereen die een legitieme leningfirma wil, adviseren om contact op te nemen met AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM die 100% Geniue biedt en lening garandeert. Ik heb begon mijn schuld te betalen en mijn bedrijf nieuw leven in te blazen.

  Solliciteer op: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo mensen, ik heb zojuist goed nieuws met jullie gedeeld, vooral met jullie, die een financiële behoefte hebben. Ik ontmoette Peterhelps, financieel kreeg ik een lening van € 47.000 met een tarief van 2% per jaar. Ik heb de lening binnen 72 uur ontvangen. hij is eerlijk en serieus. Voor degenen die het nodig hebben, neem contact op met: peterhelps01@outlook.com voor degenen die meer informatie willen, neem contact met mij op voor meer informatie: peterhelps01@outlook.com

  BeantwoordenVerwijderen