vrijdag 3 april 2020

Rouw


De coronacrisis zag ik alleen maar als iets irritants wat mij in mijn doen en laten belemmerde.
Maar deze week is de moeder van mijn ex aan Corona overleden. Nu begrijp ik pas echt de impact.

Haar zoon kon niet normaal afscheid van haar nemen maar moest in een speciaal pak worden gehesen.

De mannen die het stoffelijk overschot kwamen ophalen moesten dat in een bodybag vervoeren terwijl ze zelf ook weer speciale pakken aan moesten doen.

We kunnen niet op de kamer van zijn moeder in het verpleegtehuis omdat deze eerst ontsmet moet worden. We weten daarom niet of er een uitvaartverzekering is. En daarom hebben we moeten kiezen voor een goedkopere crematie terwijl we liever een begrafenis hadden gehad.

De urn met de as kan voorlopig niet worden bijgezet in het familiegraf vanwege Corona maatregelen en ook een ceremonie houden zit er voorlopig niet in. Bij elkaar komen in een restaurant? Kan niet.

Zoals je uit het bovenstaande al kunt opmaken, heb ik de uitvaart van mijn ex schoonmoeder geregeld. En nu zie ik echt de zwarte kant van Corona. Dus ik ben even niet op Facebook, grappen over het virus aan het delen. En het Corona songfestival van de Verdubbeldame vond ik heel leuk, maar daar ben ik ook niet meer voor in de stemming. Ik ben denk ik, een beetje in de rouw.

11 opmerkingen:

 1. Ik zag in een documentaire ook. Nu lees ik het bij jou. Heftig en verdrietig. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Het was niet mijn moeder maar ik ken haar ook wel al bijna 20 jaar. Maar ik vind het vooral erg voor haar zoon.

   Verwijderen
 2. Ach wat triest. Begrijpelijk dat je down bent. Mijn moeder is in februari overleden, en dat was sowieso al zwaar. Ik moest er van de week aan denken dat deze ellende haar gelukkig bespaard is gebleven. Als het iets later was gebeurd, had ik ook niet op de goede manier afscheid van haar kunnen nemen. Ik kan proberen je een hart onder de riem te steken en te zeggen: ook deze ellende gaat een keer voorbij, en dan zullen jullie vast en zeker een mooi, passend ritueel kunnen hebben. Maar daar heb je nu niks aan, want zover is het nog niet. Sterkte, meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel. Vandaag gaan we naar het familiegraf eens kijken waar de urn bijgezet kan worden. Dan is er toch een plek om afscheid te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gecondoleerd en dat in deze akelige tijd, waar je zo graag even bij elkaar wil schuilen het bevatten wat gebeurd is. De impact de heftigheid van afstand nemen het is zo groot. Ik wens je veel sterkte en ook de nabestaanden .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gecondoleerd, voor jou en je ex. Ik ken van dichtbij niemand die aan corona is overleden of zelfs maar in het ziekenhuis beland, dan had ik vast anders gepiept met mijn grappen en liedjes. Wat een nare en rare situatie en wat een onmenselijke gang van zaken, ik hoop dat er later inderdaad nog een moment komt dat jullie echt afscheid kunnen nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben alweer een beetje over gegaan naar mijn normale leven. Maar mijn ex is echt nog in de rouw. Maar je moeder verliezen is natuurlijk heel heftig.

   Verwijderen
 6. Gecondoleerd! Het is echt een nare tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Naam: ....... Zalina Diato
  Beroep ....... Directeur
  Leningbedrag Ontvangen ... € 6,4 miljoen
  Rentevoet ..... 1%
  Lening bedrijf ...... AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM
  E-mail ..... aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Mijn naam is zalina uit Azië, ik woon hier in Linz, ik ben een grote investeerder in onroerend goed, ik ben getrouwd met een slechte man die alles heeft vernietigd dat ik heb gewerkt en voor 31 jaar heb gebouwd. Hij bracht me bankschuld en ik kon niet betalen, mijn eigendommen aan zee werden gesiez ik benaderde veel banken en geen bank stond klaar om me een lening te geven omdat ik een slechte krediet kreeg, ik dank ALLAH voor het beëindigen van mijn verdriet door AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM.Ik las een paar dagen geleden een zakelijk tijdschrift toen ik veel getuigenissen tegenkwam over het gerenommeerde leningsbedrijf dat mensen in schulden helpt en leningen verstrekt voor investeringen zonder stress zoals de commerciële banken. Ik nam de e-mail en solliciteerde, hoewel ik een grapje vond toen ik mijn lening op mijn rekening kreeg. AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM gaf me (€ 6,4 miljoen), tegen een rentetarief van 1%, ik wil iedereen die een legitieme leningfirma wil, adviseren om contact op te nemen met AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM die 100% Geniue biedt en lening garandeert. Ik heb begon mijn schuld te betalen en mijn bedrijf nieuw leven in te blazen.

  Solliciteer op: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen