donderdag 30 april 2020

Lege handen


Laura van Dolron is mijn heldin. Ze is een stand-up filosoof en hier is een filmpje van haar over lege handen.
Ik probeer ook steeds meer met lege handen aan te komen. Geen voorgekookte plannen, maar met een open vizier, kijken wat de tegenpartij te melden heeft en daarop te reageren.
In mijn werk probeer ik ook niet meer te komen met wat ik bedacht heb, maar af te wachten waarmee de klant komt, en daar dan op ingaan.

Vroeger als ik in een discussie was, luisterde ik niet zozeer naar mijn gesprekspartner. Ik wachtte tot dat hij was uitgesproken om dan mijn verhaal te kunnen spuien. Wanneer ben je nu eens klaar met je verhaal, dacht ik dan. Want dan kan ik eindelijk eens gaan vertellen hoe het nu echt zit.Maar ik ben inmiddels een aantal keren op mijn bek gegaan. Best wel vaak. En hard. Omdat ik een klant wel eens eventjes ging vertellen dat hij het fout deed en dat het anders moest. Maar dan kwam er een uitleg waaruit bleek dat in dit specifieke geval de handelswijze van de klant de enige juiste handelswijze is.  

Door Schade en Schande ben ik dus toch iets wijzer geworden. Nu kijk ik wel uit om iemand te vertellen dat hij het niet juist doet. Ik vraag benieuwd naar de reden waarom iemand iets op een onorthodoxe manier iets doet.

Ik ben iets nederiger geworden, ik kom met lege handen, geen boodschap maar interesse naar de reden waarom iets gaat zoals het gaat. Of zoals Covey zegt, eerst begrijpen, dan begrepen worden.

Het was de bedoeling om iedere week een humoristisch stukje te schrijven op mijn blog. Het is wel een stukje geworden, maar er zit  nog niet zoveel humor in. Maar als je gaat zoeken op Laura van Dolron, dan kom je voldoende subtiele humor tegen.

2 opmerkingen:

 1. Mooi blogje, Surfert, en herkenbaar. Als ik me al die keren voor de geest haal dat ik dacht te weten wat goed was voor een ander, en niet luisterde omdat ik te druk bezig was met mijn eigen waarheden, voel ik weer het schaamrood op de kaken. Bovendien waren 'al die keren' ongetwijfeld nog maar het topje van de ijsberg, en ben ik er nog steeds niet mee opgehouden. Vaak gaan dit soort dingen onbewust. Niet verkeerd dus om onszelf hier een beetje in te trainen.Ik ga dat filmpje zeker nog bekijken (het is nu nog vroeg in de ochtend, dus ik geniet nog van de stilte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Naam: ....... Zalina Diato
  Beroep ....... Directeur
  Leningbedrag Ontvangen ... € 6,4 miljoen
  Rentevoet ..... 1%
  Lening bedrijf ...... AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM
  E-mail ..... aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Mijn naam is zalina uit Azië, ik woon hier in Linz, ik ben een grote investeerder in onroerend goed, ik ben getrouwd met een slechte man die alles heeft vernietigd dat ik heb gewerkt en voor 31 jaar heb gebouwd. Hij bracht me bankschuld en ik kon niet betalen, mijn eigendommen aan zee werden gesiez ik benaderde veel banken en geen bank stond klaar om me een lening te geven omdat ik een slechte krediet kreeg, ik dank ALLAH voor het beëindigen van mijn verdriet door AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM.Ik las een paar dagen geleden een zakelijk tijdschrift toen ik veel getuigenissen tegenkwam over het gerenommeerde leningsbedrijf dat mensen in schulden helpt en leningen verstrekt voor investeringen zonder stress zoals de commerciële banken. Ik nam de e-mail en solliciteerde, hoewel ik een grapje vond toen ik mijn lening op mijn rekening kreeg. AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM gaf me (€ 6,4 miljoen), tegen een rentetarief van 1%, ik wil iedereen die een legitieme leningfirma wil, adviseren om contact op te nemen met AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM die 100% Geniue biedt en lening garandeert. Ik heb begon mijn schuld te betalen en mijn bedrijf nieuw leven in te blazen.

  Solliciteer op: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen