woensdag 22 april 2020

Video bellen


Normaal belt er bijna nooit iemand mij op. Behalve twee tantes van in de 80 die geen Whatsapp hebben. Zelfs nog nooit gehoord hebben van het woord.

Maar nu belt er elke dag wel iemand of meerdere mensen. De tantes van 80 natuurlijk want die zitten zich maar een beetje binnen te vervelen maar ook anderen.
Ik heb zelfs een vrijmibo mogen ervaren met videobellen. En volgende week ga ik pizza eten met vriendinnen. We kopen alle vier een diepvries pizza en eten die in ons eigen huis op, waarbij we met elkaar videobellen.

Volgens mij is het hele land nu massaal aan het videobellen, nu we niet samen kunnen komen.
En ook heb ik via de School of Life kennis mogen maken met Zoom. Er kwam geen porno door het beeld, zoals wel in een schoolklas is gebeurd, naar ik heb gehoord.
Ja dat is wel iets met dat videobellen, je moet je wel een beetje normaal aankleden. En dat doe ik dus niet. Ik had gisteren mijn huispak aan en ik had zitten knoeien met de kerrysaus. Ik zag er uit als een van mensen vervreemd quarantaine slachtoffer die al in geen weken een douche heeft gezien, toen mijn zus belde.
Ja, het is gewoon een beetje sociale controle in een tijd van social distacing.

Als afsluiting nog een mopje: Een Belg, een Duitser en een Nederlander zitten in een café. Dat waren nog eens tijden.

6 opmerkingen:

 1. Ja, dat is wel leuk. Op de een of andere manier heb ik ook met sommige mensen meer contact ineens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook grote lol in dat videobellen. Toen ik in echte quarantaine zat kon ik zo elke avond toch met Jurjen avondeten. En met een vriendin spreek ik in de ochtenden wel eens af voor een koffiedate. Dat stimuleert om het bed uit te komen. De afspraak is dan dat we allebei goed aangekleed moeten zijn. Soms smokkel ik, dan heb ik me van boven netjes aangekleed maar draag ik vanonder nog mijn vieze onderbroek en pyjamabroek (niet doorvertellen).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik houd mijn mond, en verder leest toch bijna niemand dit blog. Dus je geheim is veilig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het aan iedereen verteld. :-)

  Ja, ik heb ook het videobellen ontdekt. Virtuele koffie met de Verdubbeldame, online kletsen met de Krokette Katinka's.
  Samen ukulele spelen via Jitsi of Whatsapp gaat niet zo goed, want dat loopt niet synchroon. Maar het was wel een gezellige poging.
  Mijn vrijgezellenfeestje via Jitsi was geweldig, maar daar had ik al over geschreven.
  Vergaderen met collega's via Teams was ook wel grappig, alleen deed mijn geluid het niet goed waardoor ik een uur lang geprobeerd heb te liplezen en ondertussen tevergeefs gezocht waar het probleem zat. Dan krijg je niet zoveel mee van een vergadering. Ik dacht er nog wel bijtijds aan om een borstel door mijn haar te halen, vlak voor de vergadering. Het stond recht overeind.
  Mijn vriend, of nee, mijn man (moet nog wennen)vergadert nu al sinds half maart via Teams. Zelf gaat hij nog wel naar het werk, maar veel collega's zitten thuis. Die zagen er in het begin nog wel netjes uit, maar ze gingen steeds meer casual worden/verslonzen, en nu zitten ze gewoon in hun badjas of pyjama te vergaderen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Naam: ....... Zalina Diato
  Beroep ....... Directeur
  Leningbedrag Ontvangen ... € 6,4 miljoen
  Rentevoet ..... 1%
  Lening bedrijf ...... AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM
  E-mail ..... aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Mijn naam is zalina uit Azië, ik woon hier in Linz, ik ben een grote investeerder in onroerend goed, ik ben getrouwd met een slechte man die alles heeft vernietigd dat ik heb gewerkt en voor 31 jaar heb gebouwd. Hij bracht me bankschuld en ik kon niet betalen, mijn eigendommen aan zee werden gesiez ik benaderde veel banken en geen bank stond klaar om me een lening te geven omdat ik een slechte krediet kreeg, ik dank ALLAH voor het beëindigen van mijn verdriet door AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM.Ik las een paar dagen geleden een zakelijk tijdschrift toen ik veel getuigenissen tegenkwam over het gerenommeerde leningsbedrijf dat mensen in schulden helpt en leningen verstrekt voor investeringen zonder stress zoals de commerciële banken. Ik nam de e-mail en solliciteerde, hoewel ik een grapje vond toen ik mijn lening op mijn rekening kreeg. AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM gaf me (€ 6,4 miljoen), tegen een rentetarief van 1%, ik wil iedereen die een legitieme leningfirma wil, adviseren om contact op te nemen met AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM die 100% Geniue biedt en lening garandeert. Ik heb begon mijn schuld te betalen en mijn bedrijf nieuw leven in te blazen.

  Solliciteer op: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen