vrijdag 30 januari 2015

Anderen een goede dag bezorgen

Anderen een goede dag bezorgen. Daar zie ik de lol wel van in.

Ik heb mijzelf hier een budget per maand voor gegeven, en dat komt nu even goed uit. Want ik had op deze website gezegd dat ik het boek: Weg met de Warboel ging verloten. Ik dacht eigenlijk dat er weinig mensen mijn blog zouden lezen, en dat ik blij mocht zijn als iemand zich opgaf. Maar ik had buiten de Verdubbeldame gerekend. Zij maakte reclame voor mijn blog. Ze spendeerde er zelfs zelf een heel blog aan. Daarom waren er meerdere mensen die het boek Weg met de Warboel wilde hebben. Zo ook mevrouw Pardoes, die kon ik het boek toch niet weigeren. Zij had mij het boek 29 geschenken gestuurd, toen ik met de Geefmaand November begon. Dat vond ik indertijd zo een hartelijk gebaar. En eigenlijk gunde ik ze het alle dames die zich hadden gemeld.  Ik had toch al een aantal exemplaren van het boek gekocht om weg te geven, en ik kocht er nog een paar bij. Nu kan ik  iedereen die aangegeven heeft het boek te willen hebben een exemplaar sturen. (dus mevrouw Pardoes, wil je nog even je adres doorgeven op dezinkendesurfer@gmail.com). En ik hoef niet meer na te denken waar ik mijn Random Act of Kindness budget voor de maand februari eens aan ga besteden.


Maar dat betekend natuurlijk niet dat ik geen Random Acts of Kindness meer in februari meer ga ondernemen. Want ook zonder budget kun je flink uitpakken. In het boek van Danny Wallance Random Acts of Kindness, 365 ways to make the World a nicer place, vind ik steeds weer inspiratie. Sommige tips zijn hilarisch: Smile for the speed camera. Andere tips zijn brutaal en zal ik nooit durven uitvoeren: Tell a customer service adviser you enjoyed their choice af holding music. Maar er zijn ook gewoon goede tips: Tidy up the shopping trolleys in the supermarket. Today, give blood. En het leukste is dat de mensen die dit boek lezen, het boek ook door willen geven. Dus je kunt het heel vaak voor 1 cent kopen op Amazon. De verzendkosten komen nog wel voor jou rekening. Maar mijn exemplaar houdt ik nog even, want ik wordt er altijd blij van.

12 opmerkingen:

 1. Heeeeel erg bedankt!!! SUPERblij mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier nog iemand die heel erg blij is. Thanxx
  Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om jullie reacties te horen. Jullie hebben mij ook een goede dag bezorgd door de leuke mailtjes van de winnaars.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je dit zo doet! Ik sponsor sinds dit jaar een kindje uit Afrika, maar elke maand geld opzij zetten om daar andere goede dingen mee te doen is misschien ook wel een leuke optie voor erbij. Ik ga er over nadenken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moest wel lachen om deze tip van Wallace: ' Help people to lift their pram into the bus. Make sure they want to get in the bus. For God's sake, don't steal prams'

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ontdek je blog via Martine (van Min of meer). Wat leuk dat je Weg met de warboel hebt weggegeven - ik heb het boek twee jaar geleden met veel plezier gelezen en de uitgangspunten helpen me nog steeds.
  Edith

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai, ik heb je ook net gevonden. Ik wil je graag aan bloglovin toevoegen maar kan je daar niet vinden. Enig idee hoe dat kan?
  Het bovenstaande boek meteen besteld in de bieb. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je me wilt toevoegen, Ineke. Het zou leuk zijn als ik zo'n knop aan de zijkant van mijn blog had waarmee dat kon. Anderen hebben dat wel, maar ik heb nog niet uitgevonden hoe ik dat voor elkaar moet krijgen. En deze week heb ik een controle voor de boeg bij een klant in Rotterdam, dus ik denk niet dat ik binnenkort tijd krijg om uit te zoeken hoe je dat instelt. Maar als je toch boeken bestelt bij de bieb: Houden van je spullen, is ook bij de bieb verkrijgbaar. Dat is een zeer inspirerend boek om op te gaan ruimen en nog korter ook.

   Verwijderen
  2. Is niet zo ingewikkeld, ik je wel een keertje uitleggen hoe je zo'n gezellige tribune met dames in je kantlijn zet. Bloglovin is weer wat anders. Ik heb je daar wel gevonden (en je blijkt er al 3 volgers te hebben):
   https://www.bloglovin.com/search/http%3A%2F%2Fdezinkendesurfer.blogspot.nl?search_term=http%3A%2F%2Fdezinkendesurfer.blogspot.nl&context=search_page

   Verwijderen
  3. Enig zo'n gezellige tribune met dames, maar eh, mag er ook een bankje worden gereserveerd voor woest aantrekkelijke heren op die tribune?
   Nee, serieus, kun je het me uitleggen hoe je dat doet?

   Verwijderen
  4. Ik doe je zo een mailtje. Die woest aantrekkelijke mannen zal je toch echt zelf naar je blog moeten lokken, want die komen bij mij ook niet langs. Wat foto's van je blote tieten ofzo.

   Verwijderen
 8. Boek ontvangen en gisteren in 1 ruk uitgelezen, geweldig! Hoewel ik de meeste dingen allang in praktijk breng, kwam ik toch nog flink wat "eye openers" tegen! Nogmaals dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen