zaterdag 24 januari 2015

Weg met de warboel

In mijn missie verklaring staat dat ik alleen spullen bezit die van waarde voor mij zijn. Ik ben namelijk een grote fan van minimaliseren. Nu heb ik ook een hele hoop spullen, dus ik blijf er ook lekker mee bezig.

Ik lees ook alle boeken over minimaliseren waar ik mijn hand op kan leggen. En laatst zag ik, in de aanbieding, het boek: Weg met de warboel. Meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Dus ik dacht: daar moet ik er gewoon eentje van hebben. Vakliteratuur! En ik las hem ook in 1 ruk uit en kocht de volgende dag 6 extra exemplaren om weg te geven aan mensen die ook. wat met minimaliseren hebben


Het is heel fijn om een boek te lezen over iets waar je al behoorlijk mee op weg bent. Je hoeft niet na te denken bij iedere bladzijde, maar je kunt lekker instemmend knikken en de volgende bladzijde weer omdraaien. En je denkt wat ben ik toch goed bezig, want dit heb ik allemaal al lang gedaan. 
Lekker egotrippen op de bank dus, met een kopje thee erbij! Als je denkt : ik wil ook dat boek ook eens lezen dan heb ik goed nieuws want ik verloot er eentje onder mijn lezers. Schrijf een mailtje naar dezinkendesurfer@gmail.com en op 31 januari hoor je of je het boek krijgt.

In het boek wordt ook een link gelegd met Feng Sui. Zo leiden onopgeruimde zaken in bepaalde delen in je huis tot problemen op persoonlijke vlakken. Ik dacht: bij mij is alles wel redelijk opgeruimd. Maar als ik er eens over na ga denken is er toch een toevallige overeenkomst. Hoewel, toevallig? Als ik dit boek mag geloven dan is het gewoon Feng Sui.


Vorig jaar deed de vaatwasser raar, totdat hij er in september mee stopte. Ik vond het niet zo erg, dan wassen we toch met de hand af. Daarna liep het water in de gootsteen ook niet meer weg. Nu werd het wel een beetje armoedig. Ik kookte water om de vaat te doen, en gooide het afwas water na afloop weg in de wc. Ik vond het tijd om een rioolmannetje op te laten draven en meteen een nieuwe vaatwasser te kopen. Maar het probleem was helemaal niet zo simpel opgelost. En 9 ploegen met rioolmannetjes later, blijkt dat bij het aanleggen van die ondergrondse vuilcontainer voor mijn huis in het voorjaar, de rioolleiding die daar liep niet goed om de container heen is geplaatst. Maar nu ik dat boek lees denk ik: dat is ook precies de tijd dat het mij niet meer wou lukken om af te vallen. Terwijl ik daarvoor lekker op dreef was. Want het is gaat alleen om de warboel die je ziet, maar ook verstoppingen onder de grond, die de afvoer van stoffen uit je systeem blokkeren. Nou ja, zeg. Ik kan er dus helemaal niets aan doen dat mijn afvalpoging is mislukt!

Dus ik ben vandaag lekker uit eten geweest met de Verdubbeldame. Het is toch niet mogelijk om af te vallen zolang die rioolleiding niet opnieuw is aangelegd. Dus waarom diƫten?

10 opmerkingen:

 1. Jij zat ook veel sneller vol dan ik, met mijn goed werkende riool kon ik een dubbele portie naar binnen schuiven. Of heeft dat niks met fen shui te maken?
  Leuk dat ik het boek nu ook heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, lijkt me een geweldig boek! Dus ik loot graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het erg leuk dat ik, hier en in mijn mailbox, meerdere reacties krijg van mensen die het boek willen hebben. Mijn blog wordt dus echt gelezen. En er valt wat te verloten volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga ook eens in de boekwinkel kijken naar dat boek, want ik merk dat mijn huis vol loopt en dat ik daardoor zelf erg onrustig wordt. Een goed tip dus. Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Via Min of Meer kwam ik op je blog. Ook dit boek heb ik. Deze heb ik wel gelezen :) (zie andere reactie). Feng Shui in de huiskamer bij ons werkt supergoed. Al klussende komen straks ook de andere ruimtes aan de beurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Marleen, sorry de inschrijving is al gesloten. Ik heb degene die voor de 31e schreven, mee laten doen. De "winnaars" zijn zaterdagochtend, om 8.00 bekend gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook een aanrader: het boek 'Houden van je spullen.' Misschien voor sommigen wat zweverig, omdat opruimen heel spiritueel benaderd wordt en zelfs de Griekse mythologie erbij wordt gehaald. Ik vond het in ieder geval inzichtgevend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, Houden van je spullen is een super boek. Ik had het vroeger ook. Ik was er zo enthousiast over dat ik het aan iedereen uitleende. Helaas is het niet meer teruggekomen van een zo'n logeerpartij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo erg al die boekentips. Dan wil ik ze meteen allemaal hebben. Terwijl ik juist aan het minimaliseren ben (ja, ook de boekenkast)

   Verwijderen