donderdag 5 augustus 2021

Van fast naar Slow - Triodus duurzame kleding challenge

 

Geïnspireerd door Sexy but tired but sexy,  wilde ik een leren jas kopen. Ik dacht naar de Y-hallen te gaan maar de rommelmarkt is daar maar 1x per maand dus het werd het Waterlooplein.

Op de weg ernaar toe zag ik allemaal meisjes in Trenchcoats. Het was een regenachtige dag dus niet zo gek. Maar het is in Nederland het halve jaar regenachtig dus is zo’n jas niet zo’n slechte investering. Toch eens kijken wat een Burberry jas nu nieuw kost. Ik schrok toen ik zag dat ze op e-Bay € 2.000,- deden.

Dan maar eens kijken wat ze op het Waterlooplein in de aanbieding hebben. Een trenchcoat vond ik niet, wel een leren jas voor €10,-. Bij de schouders zit ie goed, maar om de rits dicht te krijgen zal ik nog wat moeten afvallen. Ik zie de aanschaf dan ook als een stimulans om snel op mijn streefgewicht te komen.

In de week erna zag ik Van fast naar Slow - Triodus duurzame kleding challenge voorbij komen. Dat leek me wel leuk. De eerste dag moest je een moodboard maken. Ik plakte meteen maar mijn ideale garderobe met plaatjes van internet in een Word document. Nou dat schoot al lekker op, ik wist wat ik wilde.


Een paar dagen daarna keek ik eens wat ik nu in de kast heb en pas en als item van mijn ideale garderobe kan dienen. Dat viel enorm mee!   Eigenlijk wil ik alleen nog een witte blouse en een trenchcoat. Maar ik heb een witte blouse, die ik bijna pas als ik nog een paar kilo afval, dus die ga ik niet kopen. Blijft de trenchcoat over. Na een groot aantal websites te hebben bekeken (ze hebben ze overal maar niet in mijn maat) zag ik een mooie bij Ulla Popken. Alleen wilde ik de jas in het zwart en deze kost 120. Terwijl de beige in de aanbieding voor 60. Ja, en dan ben ik toch wel zo’n tutje dat ik de beige jas neem.

Hier even een grove samenvatting van de challenge.

Dag 1     Maak een moodboard zo ken je je stijl

Dag 2    Ruim je kast op en vraag je dingen af als:

Hoe vaak draag je gemiddeld een kledingstuk voor je het wegdoet.

Heb je kleding die je niet of nauwelijks draagt en waardoor komt dit? Bv impulsaankoop of je hebt andere mooiere vergelijkbare kleding

Dag 3     Stel een capsule garderobe samen van ongeveer 33 kledingstukken,

Dit doe je door een kleurenpalet te kiezen, karakterstukken en basics te kiezen en vooral te combineren. Als je nog een verlanglijstje hebt bedenk dan dat je een iterm met minstens 5 andere kledingstukken moet kunnen combineren.

Wil je meer weten kijk op:

 

https://mail.brandmission.nl/t/ViewEmail/t/0DB051A9B6C0F57D2540EF23F30FEDED/F114122E13EFE99F23B7CB3C95A53812

 

1 opmerking:

 1. Beste klant,
  Deskundige financiering Inc-Speciale aanbieding!
  We financieren momenteel het opstarten van een bedrijf, bedrijfsuitbreiding en werkkapitaal enz. Onze financieringsbronnen zijn gespecialiseerd in creatieve oplossingen om aan uw behoeften te voldoen met een betaalbare rente van 2% en een flexibele aflossing van 1 tot 15 jaar.

  Wij bieden ook persoonlijke leningen voor vakanties,
  woningrenovatie en schuldconsolidatie.
  @2% rente/looptijd van 5 jaar.
  Met snel proces en onmiddellijke goedkeuring.
  Neem vandaag nog contact met ons op via e-mail: expertfundinginfo@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen