vrijdag 9 april 2021

Energie boost

 

Firma Fluitenkruit vroeg of het nog gelukt was met die bamboe eruit halen. Jazeker wel. Maar toen die bamboe er eenmaal uit was ben ik natuurlijk meteen naar het tuincentrum gesprint en heb ik de het hele paasweekend in de tuin doorgebracht. Nou ja, als het niet hagelde dan. Dus ik had geen tijd om op haar opmerking te reageren.

En de vriendin die de bamboe eruit heeft gehaald, heeft niet enorm veel spierballen, maar is vooral lening in het hoofd. Zij bedenkt daarom oplossingen waar anderen niet mee komen. Maar dat komt ook omdat ze aan de TU Eindhoven heeft gestudeerd. Zelf heeft design academy gedaan maar   noemt het de knutselclub. Ik merk aan haar dat ze geleerd heeft om zaken op een systematische manier te doorgronden. En dat is natuurlijk zo met alles wat mensen op een professionele manier doen. Ze zijn er gewoon steengoed in, waar amateurtjes zielig aan de zijlijn blijven staan.


Maar dat na 10 jaar tegen die ellendige plastic bakken aankijken, nu een einde is gekomen, gaf mij een enorme boost. Ik lijk wel een andrélon reclame.

Ik heb een lijst gemaakt van alle andere dingen die mij eigenlijk ook al jaren dwars zitten en ben eens gaan kijken naar oplossingen. En ik heb meteen mijn agenda erbij gepakt om op te schrijven wanneer ik die dingen eens ga oplossen. Zo heb ik al vrij gekregen begin juni om mijn plafond eens te gaan schilderen. Ik ben al zeker 8 jaar gestopt met roken, maar mijn plafond is nog sigarettenrook beige gekleurd. Begin augustus heb ik alweer vrij, om dat de houtrot in mijn schutting aan te gaan pakken.

En ik heb eens een nieuwe badkamerventilator aangeschaft, want de vorige maakt al 15 jaar alleen een reutelend geluid, maar doet verder niets. En ik heb mij ook verdiept in de webcamera’s. Ik heb een laptop van kantoor en die gebruik ik voor zoom meetings. Maar nu loop ik de hele tijd met die laptop heen en weer te slepen. Ik dacht dat ik een aparte kaart in mijn computer moest hebben om een webcamera te kunnen installeren. Maar niets is minder waar. Gewoon een cameraatje van 22 euro bestellen en de usb stick in je computer stoppen en het werkt. Geniaal. Ik krijg er zoveel energie van als dit soort dingen gewoon lukken.

Maar het is ook weer lente, er komen geluiden dat de lockdown opgeheven gaat worden op 21 april, ja ik heb er weer helemaal zin in, blaadjes aan de bomen, magnolia’s in bloei, terrassen worden alweer opgebouwd op het strand. Het wordt vast een super jaar.

1 opmerking:

  1. Fijn dat het gelukt is! Succeservaringen werken aanstekelijk, dan wil je meteen nog meer aanpakken... goed bezig!

    BeantwoordenVerwijderen