zondag 28 maart 2021

Tuinwerk

 

Ik weet het, ik loop een jaar achter. Maar eindelijk ben ik dan ook mijn tuin aan het opknappen.

Tijdens de eerste lock-down was ik druk bezig als executeur testamentair. Misschien weten jullie nog dat ik een graf gepimpt had. Nu is in dat graf nog een urn gezet en een maand later nog een kist bijgezet. De familie wou dat voor alle overledenen in het graf een mooie steen kwam met de namen. Maar daarbij kwam ook een rand om het graf en die werd gevuld met grint. Dus er was geen plaats meer voor de planten en stenen van mijn Japanse graftuintje.Nu kregen ze een plekje in mijn eigen tuin. En ik vond het schitterend staan en wou mijn hele tuin nu Japans gaan maken. Na wat speuren op Marktplaats vond ik een adresje waar ik gratis stenen op kon halen. En een dagje flink snoeien in de dennenboom en in een struik, kregen ze een beetje vorm. Daarmee had ook  het tweede deel van mijn tuin een make over gekregen.
Het laatste deel, daar zag ik wat tegenop. Er staat bamboe in. Zo’n 20 jaar geleden heb ik eens 3 bamboe plantjes gekocht. Nu zouden ze dat alleen mogen verkopen met een waarschuwing erop zoals bij sigaretten. Deze plant is slecht voor je nachtrust en je zenuwen, hij overwoekerd je hele tuin. Maar ja, die sticker stond er niet op, dus ik heb die plantjes gewoon in de tuin gezet. En toen het ging woekeren heb ik heel veel moeite gedaan en ze in een pot in een mislukt vijvertje in de tuin gedumpt. Maar dat staat nu dus lekker lelijk te staan. Te zwaar om eruit te tillen en te vol met bamboe stengels om leeg te scheppen. Dan maar een vriend gevraagd of hij met zijn kettingzaag de bamboepot aan stukken wou zagen. Maar dat is ook niet gelukt, en nu zit ik met een pot met zaagsneden opgescheept. Een vriendin die dit verhaal hoorde, vond dit te gek voor woorden en komt volgende week uit Eindhoven om dit probleem eigenhandig voor mij te gaan oplossen.
En mocht dit niet lukken kan ik er misschien een familie uitje voor de Paasdagen voor maken. Voor het luttele bedrag van €20 mag een familie de hele dag spitten in mijn bamboe. Een speelse manier om kinderen de gevaren van bamboe bij te brengen.
En mocht het die familie dan ook niet lukken, dan kan ik nog altijd een keer Marktplaats afspeuren. Ik begraaf het hele zooitje onder een lading stenen. Ook wel Japans.

 

1 opmerking: