woensdag 16 november 2016

The perks of being a kindness ninja

Ik zat een beetje met de vraag te worstelen wat nu een geefactie is. Is een briefje op een voorruit plakken met een inspirerende tekst een geefdaad? Als de eigenaar van de auto er om moet lachen en het zijn dag goed maakt wel, maar als die het chagarijnig wegveegt mompelend schorem een beetje  viezigheid op mijn auto plakken, en niet eens leest wat erop staat, is het dan nog steeds een geefdaad?

Mijn moeder maakt het helemaal mooi. Zij is slecht ter been en wordt opgehaald door een vrijwilliger om haar naar de kapper. Zij beweert hierover: Ja, sommige mensen vinden het zo fijn om iets voor een ander te doen, ik maak hun hele dag goed. Ze keert het gewoon om. Niet de vrijwilliger doet een goede daad, maar zij. En maar beter ook want als mijn moeder zou zeggen Ik kan niets meer en ben iedereen maar tot last, het zou beter zijn als ik er niet meer was.  Dan kan je maar beter de hele dag goed zitten te zijn door aanwezig te zijn voor de verpleegster die haar steunkousen komt aandoen, ( anders zou ze geen werk of inkomen hebben) de mijnheer die haar eten komt brengen ( anders heeft hij geen doel in zijn leven) en s avonds weer voor de verpleegster die haar steunkousen komt uitdoen. En voor het bezoek natuurlijk ( dat vinden ze gezellig)

Maar ondertussen zat ik nog steeds  te worstelen wat nu een geefdaad was. Gelukkig kwam het antwoord gewoon in mijn mailbox. Ik heb vorig jaar meegedaan aan #100happydays en daar is nu een vervolg op in de vorm van 100 goede daden in een dag, week, maand of een jaar. En daarmee krijg je dan een certificaat dat je een Ninja, Master Fellow of  Apprentice bent.

Ik ben met de lijst aan de slag gegaan, maar ik ga hem niet naar de letter uitvoeren, ik haal er wel inspiratie uit. Er staat bijvoorbeeld op dat je speelgoed naar een weeshuis moet brengen. Ik ken niet eens een weeshuis. Maar de Albert Heijn heeft wel een actie met de Goedzak, je kunt dan een tas ophalen bij de Albert Heijn hier speelgoed in stoppen en weer afgeven. Zij zorgen dat het speelgoed goed terecht komt. Ik heb de zak al opgehaald en ga hem dit weekend vullen.

Er staan ook meerdere acties met bloemen op, dit inspireerde mij om een bosje bloemen bij het secretariaat neer te zetten, en een extra bosje bloemen te kopen en deze in het krat dat voorop een damesfiets zat achter te laten. Misschien dacht de dame van de fiets wel: he, ik heb een goede daad gedaan, want door een krat op mijn fiets te plaatsen heb ik iemand in de gelegenheid gesteld om er een bosje bloemen in achter te laten.  



Wil je je ook aanmelden als kindness ninja dat kan op:  www.kindnessninja.me 

6 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige instelling heeft jouw moeder! En die bloemen in die fietsmand zien er prachtig uit.
    Maar eh... wat IS nou de definitie van een geefdaad?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik ben er nog niet helemaal uit. Ik klamp me nog even vast aan de Ninja lijst. Ik hoop na het weekend met een wijs antwoord terug te komen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig die moeder van jou wat een heerlijk uitgangspunt. Ja wat is nou een geefdaad ik prakkedenk met je mee. Ik vind vooral de geefacties om mensen te helpen prachtig. Zoals iemand op de feestboekgroep een vrouw naar het ziekenhuis bracht. Maar mensen blij maken of verrassen ja die tellen net zo hard uuuuh kortom ik weet het ook niet haha
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed idee, van die ninja...
    Ik ga meteen kijken wat het allemaal inhoudt.
    Dank voor de tip.

    En een dikke pakkerd voor je moeder!
    Marlou

    .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Really a beautiful blog.It is very astonishing and marvelous design.

    ดูหนังออนไลน์

    BeantwoordenVerwijderen