donderdag 10 november 2016

Geefmaand novemberJa, ik doe dus mee aan geefmaand november 2016

Voor mij is het een oefening om mijn beste beentje voor te zetten. Geven dat doe ik natuurlijk het hele jaar wel, maar deze maand probeer ik mij gedurende de dag af te vragen: kan dit beter? Ik loop nog  even die extra mijl . Ik heb hier al een paar jaar geleden over geschreven. Maar op de Facebook pagina van de geefmaand zie ik vaak staan bij een geefactie: Ja maar dat is toch gewoon, dat doe je normaal ook, dus waarom is dit opeens een geefactie.

Dus ik wil toch nog even in herhaling vallen:In de Romeinse tijd was een burger verplicht om voor een soldaat voor één mijl zijn bepakking over te nemen. Op een dag liep een garnizoen voorbij en een soldaat vroeg aan een burger om zijn verpakking over te nemen. Na een mijl zei de soldaat: stop maar je plicht zit erop. De burger zei: deze mijl heb ik gelopen omdat het mijn plicht was, de volgende loop  ik voor jou.

In de Geefmaand doe ik iedere dag een geefactie, maar ik probeer mij de hele dag bewust te zijn van mijn medemens en hoe ik,zonder mezelf al te veel geweld aan te doen, zijn dag prettiger kan maken. Een vriendelijk woord, een briefje, een mailtje, het is zo simpel maar vaak kom je er niet toe.  Maar deze maand  probeer ik die extra mijl te lopen.Niet omdat het moet, gewoon omdat het kan..Ik schrijf er niet zoveel over op de Facebook pagina van de Geefmaand omdat ik ook wel een beetje bang ben voor discussies zoals:

Ik zag bij de geefmaand november dat jij het een goed doel vindt dat je naar mijn optreden komt, ik dacht dat je mijn optredens fantastisch vond en graag kwam kijken. Daarom heb ik een kaartje voor je geregeld.”
Ik: Nou weet je eerlijk gezegd kom ik om jou een hart onder de riem te steken en hoezo heb je een kaartje voor me geregeld ik moest er 10 euro voor neertellen.

En eigenlijk doe ik niet van die hilarische, tranentrekkende acties dit jaar, maar ik werk over op mijn vrije dag, ik koop een kaartje en ga naar een concert waar ik eigenlijk niet naar toe wil, maar alleen ga om iemand anders een hart onder de riem te steken en ik hoop dat ik er ook nog aan toe kom om toch nog een hilarische actie te bedenken.

Nou ja,  ik  ben met een keileuk project bezig: de sinterklaas surprise. Ik heb er in ieder geval reuzenveel lol in. Ik ga deze geefactie eens in geuren en kleuren uitbeelden, lees je mee?

Ik heb dit jaar mijn broer getrokken. Dus ik moet een surprise voor hem maken. Mijn broer is een beetje saai, werkt in de IT maar heeft één grote passie en dat is ruimte vaart.

Ik heb het volgende gedicht:

Peter je werkt al jaren in de I.T.
Het is wat saai niet echt oké

Je kunt elke klus nu wel klaren
Je doet dit werk al zoveel jaren,

En je moet nog jaren doorwerken,
Om de staatskas te versterken

Je krijgt pas AOW met 80 jaar
Dan ben je met die I.T. wel klaar.

Dus je kunt nog met een 2e carrière beginnen
En deze keer iets leuks verzinnen

Ga lekker werken voor NASA
Wubbo Ockels achterna

Ruimtepak aan met je haren los
Lekker dansen in de kosmos
Ga naar de sterren en de maan
Dat is pas een wereld baan

Sint heeft een stappenplan bedacht
Zo kom je werkelijk in je kracht

Volg de stappen één voor één
Dan ben je zo door de sollicitatieprocedure heen


En dan komt nu de surprise:


En het cadeautje: een herziene versie van een boek van Wubbo Ockels

 Ja en wat is hier nu geefmaand-november-achtig aan, hoor ik je denken. Iedereen maakt toch een surprise in november als ie in december sinterklaas viert? 
 Ja dat is zo, maar ik ben speciaal hiervoor dus nieuwe (dure) inkt voor mijn kleurenprinter gaan kopen zodat het masker van Wubbo Ockels in kleur kon worden geprint en niet in zwart wit. En omdat ik ook nog eens lopend naar de winkel ben gegaan heb ik dus letterlijk die extra mijl gelopen.  

2 opmerkingen:

  1. Wat een waanzinnig leuke surprise! En je andere geefacties ook hoor. Ik vind het een hartstikke mooi geschenk als je meegaat naar een concert waar je niet helemaal wild van bent, gewoon omdat je het fijn vindt om met die persoon mee te gaan. Ik ga er zo ook maar eens een blogje opgooien, het is alweer een tijdje geleden...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhh wat een leuke surprise. Ik doe ook mee aan de geefmaand. Tenminste in gedachten ;))

    BeantwoordenVerwijderen