vrijdag 13 november 2015

Even offline

Een weekje was ik niet echt zichtbaar op sociale media. De broer van mijn ex was overleden en ik vond het niet passend om berichten op Facebook te plaatsen die voor zijn familie zichtbaar waren. Vooral niet voor de 100happydays. Dit heeft dan toch zoiets van: Ik ben zo blij vandaag want ik leef en hij is dood. Zo voelde het althans.

Maar het leven gaat verder. Hoewel ik meteen maar een punt achter het openbare gedeelte van 100happydays heb gezet, houd ik wel een dankbaarheid dagboek bij. En ook de geefdaden voor de Geefmaand November heb ik gewoon voortgezet de afgelopen dagen. Het waren geen spetterende acties. Ik heb een aantal malen mensen financieel advies gegeven en aandacht en medeleven.

Maar nu is het uit met de serieuze acties en wordt het tijd om eens met wat geinige acties voor de dag te komen. Ik heb weer eens Danny Wallance and his Karma Army uit de kast getrokken voor inspiratie en heb een actielijst voor de komende week opgesteld:
 
1. Koop een tuinkabouter en plaats hem in iemands voortuin.
( Ben vandaag meteen naar een tuincentrum gegaan voor een tuinkabouter, maar ze zijn best duur, en erg lelijk. Dus hoewel ik dit een super actie vind die ik echt wil uitvoeren, wacht ik nog even tot ik een tuinkabouter in de aanbieding vind die er wel mee doorkan)

2.  Geef een reep chocolade aan een verkeersregelaar
( bij het centraal station staan de hele dag verkeersregelaars, zielig te zijn in regen en wind. Dus deze actie moet lukken. De chocolade is al gekocht)


3. Vraag aan iemand hoe je ook al weer een screensaver met tekst op een pc zet. En zet dan bij een collega: “Ik ben blij dat je er vandaag weer bent “als screensaver op zijn scherm.

( deze actie heb  ik al eens uitgevoerd, simpel, leuk, goedkoop en wordt gewaardeerd. Je moet wel weten hoe je de tekst weer verwijderd)

4.Een plastic plantje aan een buschauffeur geven zodat hij/zij dit in het raamkozijn kan zetten.
(Beetje eng, maar wel te doen, ik heb het plantje al gekocht)


5.    Restist the urge to kill.
(Lukt me al een flink aantal jaren, maar is altijd weer een uitdaging in het verkeer.)

6Ruil van plaats met de persoon achter je in de rij

7Zet een levend plantje met bloemetjes in een geheel met stenen betegelde voortuin.
( Ik heb het plantje al gekocht, eerst dacht ik om er een briefje bij doen: Een beetje natuur in de tuin is fijn, ook voor de vogels. Maar het is een geefdaad, geen verwijtdaad dus ik laat het briefje achterwege, misschien zien zelf het licht)


 8. Ren vooruit bij een straatveger en raap de propjes op zodat hij het niet hoeft te doen.


3 opmerkingen:

 1. Wat een verdrietig nieuws... Snap dat je even moeite had met het delen van alle blijigheid. Sterkte voor jou en de familie van je ex.

  Wat een geweldige acties ben je aan het voorbereiden! Ik kan de voorpret en spanning bijna voelen... Ben erg benieuwd naar je ervaringen. (Overigens schaar ik financieel advies, aandacht en medeleven niet onder 'gelapzwas', maar dit terzijde)

  Eén ding van je lijstje heb ik al gedaan (de makkelijkste): ruilen met iemand achter je in de rij. Ik liet de man met alleen maar een blikje bier voorgaan bij de kassa. Toen bleek hij ook nog een duppie te kort te komen! Had ik mooi twee geefacties in 1...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn voor je, dat deze mijnheer achter je in de rij zo meewerkte aan de Geefmaand. Zo zouden ze allemaal moeten zijn.
  Je hebt gelijk dat het geen lapzwans geefacties waren, het waren juist heel serieuze acties. Daarom heb ik mijn tekst even gewijzigd. Je begrijpt ook wel dat ik de tekst had geschreven voordat de aanslagen in Parijs zijn gepleegd, anders had ik niet nummer 5 erin gezet ( resist the urge to kill)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. brrr ik hoop maar dat niemand in mijn omgeving voor nummer een gaat en mijn dochter met mij , want wij vinden tuinkabouters echt 3 keer helemaal niets, maar het idee erachter is wel symphatiek

  BeantwoordenVerwijderen