donderdag 26 maart 2015

Harem


Ik vertelde het al eerder: in de Boekenweek had ik een lunch met 5 schrijvers. Niet alleen was het eten fantastisch ( Aardappeltje met kaviaar, oester met Bloody Mary schuim, bloemkoolsoep, boerenkooltimbaaltje met charlotte van gerookte paling, kwartel en saté van griesmeelpudding toe) maar het was ook heel leuk om aan een tafel met 8 personen te zitten waarvan één iemand een boek had geschreven en bekende Nederlander was. Dat alles begeleid met (nep?) champagne, rode en witte wijn en koffie met bonbons toe, voor de afbraak-subsidie-prijs van 20,- pp.

Het was mijn voornemen om de boeken van de schrijvers te hebben gelezen voordat ik naar de lunch ging, maar dat is niet gelukt. Maar dat was helemaal niet erg, de schrijver kon op deze manier zijn boek nog aan je verkopen.

Ik had het boek van Ronald Giphart: Harem nog niet gelezen. Andere mensen aan tafel wel en zij vroegen zich af of hij expres een boek had geschreven waar alleen maar aardige mensen in voorkwamen. Ja, antwoordde Ronald, dat was zijn opzet geweest. Nu eens geen gestoorde psychopaten, maar gewoon, aardige mensen. Een fotograaf, die met meerdere vrouwen samenwoont, gezellig.

Het sprak mij enorm aan om een boek te gaan lezen over aardige mensen, want de boeken die ik wel gelezen had gingen over minder aangename onderwerpen. Misbruik van kinderen door een kinderrechter, van Yvonne Keuls en een heuse psychopaat van Bart Charbot. Dus ik was wel even toe aan een stel gewoon aardige mensen. Ik had het boek bewaard voor mijn vakantie in Venetië en lag ‘s avonds lekker op de hotelkamer te lezen. En het is een leuk boek. Ik geloof niet dat het een literair meesterwerk is, ik ben daar niet zo goed in om dar in te schatten, maar ik vond het leuk om te lezen hoe zo’n harem nu ontstaat.

Wil je het ook lezen, ik heb een exemplaar om weg te geven. Even een reactie achterlaten. Maar je kunt het ook bij de bieb lenen.


En ik wil dat thuis ook vaker gaan doen, gewoon met een lekker leesboek op de bank gaan zitten en de computer en de tv uitlaten. Het geeft enorm veel rust. Maar ja, nog even dit blog nog schrijven en hopen dat het blog deze keer wel gewoon leesbaar is. Geen idee waarom de letters de vorige keer verdwenen. Maar alles ging mis die dag, het hoorde er gewoon bij. Ik heb de tekst van het blog later in Word geplakt en teruggezet, en toen was de tekst wel leesbaar.  

5 opmerkingen:

 1. Wij het van Arem en dat wordt van Van Harem. Ik ben dus wel benieuwd naar dat boek! En het doet het ook vast goed in onze minibieb, als ik het boek uit heb!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig, die verbastering van je naam. Ik stuur het boek naar je toe. Maar wil je nog een keer je adres doorgeven op: dezinkendesurfer@gmail.com.
   Leuk dat het later nog een derde leven gaat doormaken in de minibieb.

   Verwijderen
 2. Misschien moeten we elkaar tips geven voor feelgood-boeken, in plaats van al die 'word een beter mens'-boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik word ook wel blij van de beter mens boeken. Ik vind het leuk om ze te lezen, zeker de boeken van Grechen Rubin. Maar ik heb me nu ook voorgenomen om wat meer gewone leesboeken te gaan lezen. En niet uit de bieb, maar wat er in mijn eigen kast staat en wat er aangeboden wordt in mijn minibieb. uit mijn minibieb haalde ik Het menselijk lichaam van Paolo Giordano, de auteur van de eenzaamheid van priemgetallen, die heb ik trouwens niet gelezen maar in de bioscoop gezien. Maar voor ik daarop aanviel heb ik dit weekend toch even het boekje: 52 simpele manieren om de wereld te veranderen doorgenomen. Een leuk boekje met daarin een goodiebag aan wereldverbeterspullen zoals: nee, nee/ nee ja sticker, zaden, unplug me. stickers en meer van dit soort zaken. Maar ja, voor mij is er nog volop ruimte om mij te verbeteren tot een beter mens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook mooie boeken in onze minibieb, heel verrassend om te zien wat er voor aanbod "uit de buurt" komt! Harem met plezier gelezen, hij reist inmiddels verder!

  BeantwoordenVerwijderen