maandag 2 maart 2015

Het Franke Vragen Vrouwtje

Het is on-line : Het Franke Vragen Vrouwtje. Ik dacht: wat kan ik nu doen aan Wereldproblemen? En toen bedacht ik me dat ik op mijn blog ruimte kon creëren om anderen oplossingen aan te laten dragen. Want eerlijk gezegd, in mijn eentje kom ik niet zover.

Het eerste probleem wat ik wil aanpakken is: Wereldvrede.  Ik dacht: laten we niet kinderachtig zijn en er meteen maar iets ingooien wat er toe doet.  Wat kun je doen, als je gewoon een baan hebt en een huis, en misschien wel een man en kinderen, in Nederland en je wilt toch je steentje bijdragen aan het bereiken van Wereldvrede.

Nou zoals ik al zei, in mijn eentje kom ik niet zover. Het enige dat ik kan verzinnen is dat je je geld op een bankrekening kan zetten van een bank die zegt niet in wapenhandel te investeren.  Maar hebben jullie nog meer suggesties? Laat ze dan achter op het Franke Vragen Vrouwtje. Dan kunnen anderen ook profiteren van je input.

In mijn blog over het boek: Verantwoordelijkheid nemen, vertelde ik dat ik nog 2 acties had bedacht die ik kon uitvoeren. Ten eerste: meer oud papier scheiden en naar de papierbak brengen. Ik kan melden, dat dit project inmiddels gestalte heeft gekregen, hoewel nog steeds beter kan. En ik zou een insectenhotel ophangen. Nu, ik kan jullie melden dat het een drie sterren insectenhotel is geworden. 
Aanschouw hier Hotel Namour:Te bestellen bij VT Wonen.


3 opmerkingen:

 1. Tja... volgens het boeddhisme en veel (andere) religies gaat het er in de eerste instantie om dat je de vrede in jezelf vindt, en een ander niet aandoet 'wat gij niet wil wat u geschiedt.' Tegelijkertijd zijn het vaak dezelfde religies die als excuus gebruikt worden om elkaars kop in te hakken (ja, zelfs boeddhisten!).
  Vrolijk word je daar niet van...

  Ik probeer - tegen de stroom van grootstedelijkse verhuftering in - zelf zo vreedzaam mogelijk te zijn, en daar heb ik eerlijk gezegd mijn handen vol aan... Met je eigen boosheid, frustratie en irritatie weten te dealen, dat is al heel zware materie! Als iedereen daar nou eens mee begon.

  Het enige wat ik verder kan verzinnen: er schijnen regelmatig meditatiebijeenkomsten te zijn, waarop mensen met elkaar mediteren voor Wereldvrede. En je zou zeggen: baat het niet, dan schaadt het niet. Mensen die met elkaar mediteren, slaan elkaar in ieder geval op dat moment niet de hersens in.

  Maar ja, dat geldt ook voor mensen die dansen, vrijen, muziek maken, lezen, tuinieren, samen koken of eten. Misschien ligt dáár de sleutel, en moeten we zorgen dat we elkaar aangenaam bezig blijven houden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je reactie Firma. ( ik noem je gewoon maar bij je voornaam). Ik ben zo vrij geweest je reactie ook te plaatsen op het Franke Vragen Vrouwtje zelf, als oplossing voor wereldvrede. Ik denk dat het een goede oplossing is om bij jezelf te beginnen. Dat kun je inderdaad zelf doen, gewoon achter je keukentafel, en mediteren kun je natuurlijk ook thuis doen, of in een echte groep. Ik had zelf ook al zitten denken om elkaar aangenaam bezig te houden, vooral de IS gangers, lijken het hier niet naar hun zin te hebben. Ik heb daarom ( op aanraden van de Biobloghurt) het boek Pret met moslims besteld. Ik hoop daar ideeën op te doen om moslims aangenaam bezig te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wat jammer, dat boekje staat in mijn LFB, als ik dat geweten had, had ik het opgestuurd. Dan ga ik er in het kader van de Wereldvrede maar een weggeefboek van maken!

  BeantwoordenVerwijderen