zaterdag 5 november 2022

Kap ermee

 

In het boekje Doen, waar ik al eerder over schreef stond een goede tip.

De tip is als volgt: maak een lijst van 25 dingen die je nog in je leven wilt doen. Omcirkel dan de 5 belangrijkste dingen. Streep de rest één voor één door. En ga je de rest van je leven richten op de 5 omcirkelde doelen.

Nou ik vond dit wel een strak plan en ik heb het gedaan en kwam tot de volgend top 5

1.       1. afvallen. Het leven is wat makkelijker als je wat minder kilo’s hoeft mee te slepen.

2.       2. een Japanse tuin aanleggen. Ik heb zoveel lol van die voortuintjes, dan kan ik ook de achtertuin mooi maken. Heb ik daar ook pret van.

3.        3. Leuke dingen doen met vrienden. Dat maakt het leven leuk.

4.       4. Op mijn  62e met pensioen en in de aanloop in december onbetaald verlof nemen. Je moet nu eenmaal niet je hele leven werken.

5.       5. Verliefd worden. Een vriendin is weer verliefd en ze is zóóóóóó gelukkig, wil ik ook weer eens.

 Maar als ik kijk waar ik nu mijn tijd aan besteed, is het vaak niet aan dingen die bijdragen aan de punten die op dit lijstje staan. Werken wel, want dat betekend sparen voor mijn pensioen.

 Ik ga naar Zumba en dat draagt nu niet echt bij aan mijn geluk omdat het ’s avonds is en ik eigenlijk een ochtendmens ben. Hoewel ik de activiteit wel leuk vind en de vrouwen die meededen waren ook leuk moest ik me er echt heen slepen en vaak spijbelde ik. Dus Ik kap ermee.

 En ik ga ook kappen met de ondernemingsraad. Er gaat veel tijd en energie inzitten. Die kan ik beter in mijn gewone werk steken. De sfeer is ook negatief, veel geklaag over wat er niet goed is in de organisatie en weinig oplossingen. Maar wat voor mij de doorslag geeft is dat de directie zegt dat ik mijn geheimhoudingsplicht heb geschonden. Dat is echt belachelijk want het onderwerp waarover ik gekletst zou hebben is niet eens in de ondernemingsraad besproken. Dan trek je er toch niets van aan zou je zeggen. Toch gaat er veel energie zitten in boos zijn over onterechte beschuldigingen. Ik heb daar geen zin in. Ik ben er klaar mee.

 Nou ik ga eens verder kijken wat ik nog meer kan gaan schrappen.

5 opmerkingen:

 1. Verliefd worden! Jeeee, op een stoere bergbeklimmer ofzo!! En die OR, zak in de stront.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa, je bezig houden met de dingen die je zelf belangrijk vind, het beste wat je kunt doen, en inderdaad fuck de OR

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent echt goed bezig. Verlief worden zou ik op de eerste plaats zetten want je knapt er zo van op, heus!
  Kappen met OR, super! Ik denk dat ieder mens zeker een keer een flinke teleurstelling tegenkomt. Het moet zo zijn en schud je zeker wakker.
  Afvallen, ffffffff het zal ook voor mij altijd een belangrijk en moeizaam punt blijven.
  Stoppen met werken. Als het financieel kan, zeker doen. Ik stopte met 65 jaar en heb er geen dag spijt van gehad. Heerlijk.
  Succes en lekker door gaan met doorstrepen hoor.
  Groetjes van een levens genietster.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee om dingen te schrappen waar je niet gelukkig van wordt. We moeten vaak zoveel van onszelf. Ik heb, door vervelende managers en allerlei gedoe, ook zin om al een soort van pensioen te nemen. M.i.v. januari ga ik dus een dag minder werken. Dan heb ik meer tijd om andere dingen te doen waar ik energie van krijg, en te klooien en te lummelen. Maar eigenlijk wil ik ook hier en daar wel weer eens wat meer stennis trappen.

  BeantwoordenVerwijderen