woensdag 19 oktober 2022

Mijn Eneco

 

Ik heb een nieuwe hobby: kijken hoeveel energie ik heb bespaard op mijn Eneco app.

De hele maand ben ik druk geweest met het isoleren van mijn huis. Nu doe ik de kachel vaak niet aan maar ik kruip onder mijn elektrische dekentje. De volgende dag kijk ik dan op de app hoeveel gas ik heb verbruik. Vaak blijf ik onder de 20 cent per dag. Zolang de kachel uitblijft verbruik ik bijna niets. Je ziet per dag hoeveel je gebruikt hebt en hoeveel gebruik er geschat was. Voor de maand oktober is er een schatting van € 135,- en we leven nu de 19e en ik heb pas € 25,- aan gas verstookt. Yes!!

Maar als de kachel aanstaat verbruik ik heel veel gas. En nu is het 16 graden en daardoor hoeft de kachel niet aan. Dus ik ben nog eens nagegaan waar ik warmteverlies heb.

De buitenwanden zijn erg koud omdat ik geen spouwmuur heb. Maar nu heb ik dan het grootste deel van de muur geïsoleerd met speciaal behang.

Ik heb een deur met enkel glas erin, hier hangt nu een gordijn voor.

Ik had in de convector put ook een strook gevonden waar het houten latje weg was en waar gewoon de buitenlucht naar binnen kwam. Daar weer een latje tegenaan getimmerd.

Maar wat echt wel suf was dat ik het gat van de schoorsteen open had staan. Ik heb een open haard en dan kun je de schoorsteen open zetten of dicht. Het is wel handig als de open haard aan staat om het gat open te zetten. Maar ik heb het de hele vorig winter open laten staan. Een gat van 30 x 30 cm. Alsof je aan het stoken bent met de deur open.

Nou ja, dan kan het niet anders of ik zal deze winter veel minder gas gaan gebruiken. Alleen al door de schoorsteen dicht te doen.

 

8 opmerkingen:

 1. Dat is nog eens motiverend, zo'n app! Ik krijg elke maand een overzicht van Greenchoice, waarin te zien is dat ik veel minder stook dan vergelijkbare huishoudens.
  En dat het minder is in vergelijking met vorig jaar. Daar word ik erg blij van. Ik hou mijn termijnbedrag altijd expres hoog, ik kreeg deze maand zelfs geld terug. Dat komt zo: elke keer als ik aan de thermostaat wil draaien, zie ik in gedachten die kop van Poetin voor me, en dan doe ik gewoon een extra vest aan. Toen ik 2 weken geleden corona had ook nog een ijsmuts :-)
  Groetjes Yolande

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook thermos ondergoed gekocht bij de action. Zit heel lekker en je hebt het niet koud.

   Verwijderen
 2. Ik heb ook zo'n app, maar dan van Essent. Inderdaad heel nuttig omdat je dan ziet wat je verbruik is. Ik kwam er zo ook achter dat ik in het weekend een goedkoper tarief heb omdat ik een slimme meter heb. Wassen doe ik nu dus in het weekend. Ook ben ik bezig om gasverbruik te verminderen, isolatiefolie en gordijnen. Het scheelt best, maar als het echt koud wordt, gaat het wel erg duur worden met deze hoge energieprijzen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nu ventilator gekocht voor onder de radiator. Het schijnt 20% in je gasverbruik te schelen omdat de warmte door de kamer gaat. Ik heb een korting bon van mijn ING punten. Dan krijg je 30% korting op de aanschaf. Als je geen ING hebt kan je van mij een voucher krijgen.

   Verwijderen
  2. Ooh dat is een goede tip, ik hrb ook heel veel ING punten foe ik er nog iets nuttigs mee

   Verwijderen
 3. Kan je trouwens geen hout gaan stoken in je open haard? Dat lijkt me ook veel goedkoper

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een gas kachel. Ik ben bang als ik er hout in branden ga dat de gasleiding beschadigd raakt.

   Verwijderen
 4. Ik heb zo'n Vattenfall app. Geweldig. Ze hebben hem onlangs verfijnd met 3 cijfers achter de komma. Werkt bijna verslavend om elke dag te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen