zondag 2 oktober 2022

Doen

 

Zaterdag ging ik naar Alkmaar. Op Station Sloterdijk moest ik een half uur wachten op de aansluiting met de volgende trein. Ik ging eens de Ako verkennen. Op nummer 1 van de non fictie stond het boekje Doen. Een praktische gids om al je taken op te pakken en succesvol af te ronden.

Nou dat wil ik natuurlijk wel, dus ik bladerde er eens in en ik vond het een leuk boekje. Maar de prijs!! Het is een heel klein boekje en kost € 17,50. In geen 1750 jaar, dacht ik. Er kan wel sprake zijn van inflatie maar dit was een beetje te gortig.Ik liep door Alkmaar maar het viel een beetje tegen. Na een paar uur stond ik weer op station Alkmaar. Het duurde nog een tijdje voor de trein kwam. Dan maar de Ako in. Daar stond het boekje weer en ik dacht ach, ik rook niet, ik drink niet en als ik dit nu leuk vind moet ik het gewoon maar kopen.

Dus in de trein las ik het boekje. Het is echt heel leuk. In een stukje van 2-3 bladzijden wordt een ander boek of idee besproken. Wel een stuk of 50 ideeën. De pommedori techniek, maar ook Bob. Bob is een Book of Books. Als je een boek hebt gelezen dan schrijf je hierover in je book of books, zodat je later kan zien wat je allemaal gelezen hebt. Pamela Paul heeft haar Bob uitgegeven, die wil natuurlijk nu lezen.

Er stond ook een stukje in over de 5 seconden regel. Als je ergens geen zin in hebt, tel je terug van 5-4-3-2-1 en doe je het gewoon. Daar is ook een boek over geschreven. Kun je het je voorstellen? Je legt het principe in 1 zin uit maar iemand gaat daar een heel boek over schrijven. Ik ben nu heel benieuwd naar dat boek. Ik hoop dat ze het bij de bieb hebben, want ik ga het echt niet kopen!

In de trein zag ik trouwens ook dat er een miniatuur wandeling te doen is in Alkmaar. Ik had al een paar kleine poppetjes gezien, maar een hele wandeling lijkt me fantastisch. Toch nog maar een keer terug.
2 opmerkingen:

  1. Lijkt me een heel interessant boek! En de miniatuurwandeling, wat een leuk idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herkenbaar, al die excuses die je verzint om het dan toch te kopen... Die miniatuurwandeling ziet er grappig uit, met die poppetjes.
    Zelf ben ik nu toch maar helemaal gestopt met Blogger, had er niet zo'n zin meer in. Misschien komt het wel weer een keer.
    Maar jouw blogs vind ik nog steeds leuk om te lezen! Groetjes Firma Fluitekruid

    BeantwoordenVerwijderen