vrijdag 26 augustus 2022

Een boek

 

Al een tijdje heb ik het idee gehad om een boek te gaan schrijven. Deze zomer heb ik een Summercourse Het roer om, gedaan bij de School of Life. Het roer dat ik wou omgooien, was tijd te maken om te schrijven. Maar ik kreeg zoveel ideeën van de Summerschool dat ik helemaal geen tijd had om te schrijven. Deze week heb ik echter vrij van mijn werk en heb ik iedere dag, voordat ik in zee ging zwemmen een stukje geschreven voor mijn boek.

Als je zin hebt om te kijken, het staat op dit blog op de pagina hiernaast: Granny’s Punk Rock Days. Ik wil doorgaan met dit blog en iedere week 1 of 2 stukjes aan het boek gaan schrijven.

De flaptekst van mijn boek luidt als volgt:

Als 56 jarige alleenstaande accountant moet je vast een heel saai leven hebben, denk je waarschijnlijk. Nou, dat is ook zo.

Vroeger was ik punk en daar ontleen ik nog steeds een deel van mijn identiteit aan. Alleen is dit voor niemand zichtbaar, alleen Facebook omdat ik lid ben van de groep PunkRock Nederland.

Nu ik zo zachtjes aan naar mijn pensioen toe hobbel, kijk ik vaker terug naar wat er van mijn idealen is overgebleven en probeer ik ze weer nieuw leven in te blazen. Ik ga nog steeds naar punk concerten maar dan moet het niet te laat worden en ik ga niet al te raar meer doen. Eigenlijk is een dagje Keukenhof zo langzamerhand het ideale weekenduitje voor mij.

 

2 opmerkingen:

  1. Ik merk ook dat ik momenteel meer terug kijk dan vooruit. Hoop niet dat mijn zinnen standaard met 'vroeger....' gaan beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen