vrijdag 19 augustus 2022

Don't worry, be crappy

 

We willen allemaal iedere ochtend uitgeslapen opstaan, en dan een super productieve dag hebben waarin we een bijdrage aan de maatschappij en aan de mensen om ons heen leveren. En dat natuurlijk ontspannen en met een lach op ons gezicht. Daarna maken we een maaltijd die duurzaam, heerlijk en voedzaam is en nog eens geen drol kost.  En bij alles wat we doen leveren we geen half werk maar doen het perfect, in die notitie die je schrijft staan voetnomen opgenomen en er zit geen enkele taalfout in.  

Maar je kunt ook helemaal verlamt raken als je perfect werk af wilt leveren. Je begint er maar niet aan omdat je weet dat het waarschijnlijk niet perfect zal zijn. En als de deadline nadert raffel je het maar af omdat je anders te laat bent. Maar he, je kon het wel perfect doen, alleen begon je te laat.

De tweede man van Apple, Guy  Kawasaki had daar wat op gevonden. Don’t worry be crappy! In plaats van programmeurs op te leggen een perfect product te maken, mochten ze een soort demo versie op de markt brengen. Later zou het geperfectioneerd kunnen worden met de reacties uit de markt.

Maar zo kun jij je dag of memo ook zien. Schiet maar wat de wereld in, als het voor verbetering vatbaar is komen mensen wel met aanmerkingen en pas je het aan. Dat heb ik ook altijd zo leuk gevonden aan de punkbeweging. Geen bandjes die 6 jaar geoefend hebben op gitaarspelen, maar ze bakten er gewoon niets van, wel een leuk nummer schrijven en optreden maar. Geen perfect afgewerkte broeken, maar gewoon een stuk eraf geknipt, met veiligheidsspelden aan elkaar en trek het maar aan. Don’t worry, be crappy!

Tip van de week:

Als je nu een goedkoop, snel, duurzaam, heerlijk en voedzaam gerecht wil maken heb ik hier het recept voor je:

Bak plakjes gember in de koekenpan met 30 gram havemout, doe hier 3 in plakjes gesneden champignons bij en 250 ml paddenstoelen bouillon . Nog een scheutje zoute ketjap en een ei erbij.  10 minuten laten sudderen.  Als je veganistisch wilt koken laat je het ei weg, dan is het nog steeds een heerlijk gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten