vrijdag 17 juni 2022

Neem in het leven de toeristische route.

 

Life is alla bout d-tours is de mooiste film zin die ik ken. Het komt uit Timer. Als een meisje zegt dat het zonde is van je tijd om met iemand om te gaan die niet “de ware” is. Dan  zegt de jongen: Life is all   about d-tours. Wat volgens mij zoveel betekend als: Neem in het leven de toeristische route. 

Ik denk dat daar veel waars in zit. Het leven is niet alleen maar goede keuzes maken en in een perfecte rechte lijn naar je einde rennen. Maar ook stomme dingen doen af en toe, verkeerde jongens daten, een weekend of een vakantie gaan gamen.

Mijn tante  had een collega op kantoor die samen met haar een caravan wou kopen. De man was erg aardig maar totaal onbetrouwbaar en slordig. Dus ze besloot het maar te doen. Dat is wel goed voor me, vertelde ze mij. Dat vind ik een prachtige actie. Weten dat iets ellende gaat opleveren en het dan juist wel gaan doen.  Zelf ben ik ook wel eens verliefd geweest op een foute jongen. En  dan toch iets met hem beginnen terwijl je zeker weet dat dat een stomme zet is. Maar ja, als je verliefd bent heb je eigenlijk geen andere keus dan je hart te volgen en niet je verstand.

In mijn huidige leven, leef ik teveel vanuit mijn hoofd. Ik doe weinig gekke dingen. Ga verstandig op tijd naar bed. Eet gezond. Ga braaf sporten. Ik plan alles vooruit maar ik merk dat het wel erg gezapig en voorspelbaar wordt allemaal. Als je jonger bent doe je meer spontane ondoordachte acties.

Vorige week zondag was het Parkpop en trad UB40 op. Een band die in mijn top 25 staat. Het was een gratis optreden op een kwartiertje fietsen van mijn huis. Maar ik ben niet geweest. Suf he? Ik vond het te laat want het was van 21.30- 23.00 uur. Dus ik ben thuis gebleven en vroeg gaan slapen. Maar de hele week heb ik mezelf voor mijn kop geslagen. Wat enorm suf van mij, dat ik niet gewoon gegaan ben. Ter verdediging kan ik aanvoeren dat ik ze 5 jaar gelden life gezien heb en het niet zo een goed optreden vond.

Toch heeft het mij wel aan het denken gezet. En ik heb besloten iets nieuws te gaan proberen. Ik ga vanaf maandag op Zumba les. Het is op een christelijke tijd van 19.30-20.30 uur en ook in de buurt, 10 minuutjes fietsen. Het is niet echt hardcore Rock en Roll maar wel iets nieuws en op tijd in bed.

6 opmerkingen:

 1. Ik dacht toen ik jong was dat volwassenheid vrijheid zou geven maar dat is niet zo. Als je te laat naar bed gaat of verkeerd eet dan krijg je straf van je lijf. Je probeert steeds verstandig te zijn. Ik denk over alles heel goed na en maak daardoor weinig fouten. Zijjn nu met een keuken bezig en pfff wat een denkwerk en uitzoekerij maar ik wil echt geen fout maken. Als je jong bent geef je gewoon toe aan verliefdheid en denk niet verder na. En hele nachten opblijven heerlijk. Zumba is heel leuk. Ik ben dol op de muziek. Jammer genoeg te lui.Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja als je jonger bent ben je veel spontaner. En ga je gewoon om 4 uur naar bed. En heb je na een nachtje gewoon slapen nergens last van. Ik ben heel benieuwd naar zumba. In ieder geval ben ik een avondje van de straat

   Verwijderen
 2. Door de jaren heen ontdek je de meest efficiënte en verstandige manieren om dingen te doen. Dat is handig, maar inderdaad, het avontuur (en de levensvreugde?) gaat er dan wel een beetje uit. Nieuwe dingen doen, of dingen een keertje anders doen... een goed idee. Veel plezier bij de zumba!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja je hebt gelijk. Ik moet meer nieuwe dingen doen. En vaker ja zeggen. Ik had het er vandaag met een vriendin over. Zij moet vaker nee zeggen en ik vaker ja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het boekentipsmolentje gaat dan meteen draaien bij mij. Voor inspiratie: 'Een jaar lang JA' van Shonda Rhimes. 'I dare me' van Lu Ann Cahn (die een jaar lang elke dag iets nieuws doet, om uit de sleur te komen). En natuurlijk 'Yes man'/'Ja!) van Danny Wallace. Maar eigenlijk vind ik dat Firma Fluitekruid gelijk heeft, en moet je niet onderschatten hoe ondernemend jij eigenlijk al bent!

   Verwijderen
 4. Haha, wat een verhaal, van je tante.
  Ja, er zit veel wijsheid in die uitspraak.
  Maar ik vind helemaal niet dat jij weinig nieuwe dingen doet. Je leest interessante boeken, maakt culturele uitstapjes, mini-tuintjes en kunstenaarsafspraken, gaat in je eentje wandelen in Parijs, eet soms repen chocola die je eigenlijk voor verkeersregelaars had gekocht, maar toch lukt het je ook om een spectaculair aantal kilo's kwijt te raken, je maakt grappige eigen liedteksten op Joy Division, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu dus ook Zumba, en dat is hartstikke leuk weet ik uit ervaring.

  Misschien is gewoon lekker oninteressant zijn wel een goeie nieuwe uitdaging, jij kan zo heerlijk droogkloterig schrijven dat zelfs saaie dingen komisch worden, dan wordt zelfs het meest uncoole weer cool, en dat is een talent!

  Dit is mijn mooiste filmzin, trouwens:
  'The only true currency in this bankrupt world is what you share with someone else when you’re uncool' (uit:''Almost famous")

  Groetjes Firma Fluitekruid

  BeantwoordenVerwijderen