dinsdag 19 april 2022

Coastal Grandmother

 

De laatste trend is coastal Grandmother. Nu woon ik aan de kust en ben ik op de leeftijd van een respectabele granny dus ik zou mij helemaal thuis moeten voelen in deze trend. Maar het zijn vooral hippe twintigers die zich zo kleden als Diane Keaton in Something’s gotto give. Denk aan witte broeken met een pastelkleurige sweater om de hals geslagen. En tuttige potjes met witte kanten kleedjes. 



Mijn stijl is meer de nieuwe zakelijkheid. Maar ik vind het altijd wel leuk om te lezen wat de nieuwste trend is. Ja, lezen, want ik doe er verder niet meer. Als je de leeftijd van een granny hebt bereikt loop je niet meer overal achteraan. Dat is wel lekker, je weet wat werkt voor jou en je laat de mode links liggen. Ik weet ook welk dag- en weekschema voor mij werkt. En je dagelijkse routine bepaald wie je bent. Zo probeer ik in de ochtend zoveel mogelijk gezonde gewoontes te proppen. In de ochtend heb ik er nog zin in. Ik ben een ochtendmens. En in de avond plof ik op de bank en gebeurd er gewoon niet zoveel meer. Hooguit lees ik nog een boekje.  



Ik heb nu mijn ochtendroutine uitgebreid met het lezen van een spreuk uit het boek: De dagelijkse stoïcijn. Ook al zo iets lekker grootmoeder-achtigs. Het boek is een soort scheurkalender met per datum een spreuk van een oude stoïcijn en daaronder dan een commentaar daarbij. Het is een tijd geleden dat ik een boek las dat interessanter was dan de achterflap deed vermoeden. Ik vind het echt een erg goed boek. Dus over een jaar als ik 365 wijze spreuken heb gelezen ben ik misschien een wijze granny!

Ik heb ook nog een nieuwe podcast ontdekt: Tussen 30 en doodgaan. Ik dacht dat ik wel in de leeftijdsgroep viel gezien de titel. Maar het gaat vooral over late twintigers in Amsterdam. Maar dat mag de pret niet drukken. Het is net alsof je je jonge nichtjes op bezoek hebt die praten over dingen waar jij mijlenver van verwijderd bent. Maar wel grappig om te luisteren als je staat te koken.  

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk om te lezen.
    Zo zijn dingen die mijlenver van je af staan, toch opeens leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik vind het altijd leuk om de laatste trends te horen. Ook al doe ik er niets mee.

      Verwijderen
  2. Nou dus eigenlijk ben ik hartstikke hip als ik rond schuifel met mijn looprekje. 😁

    BeantwoordenVerwijderen