donderdag 7 april 2022

Elke dag een glimlach

 

Laatst kreeg ik een pakketje van de Verdubbeldame in de bus met daarin het boek Elke dag een glimlach, nog een boek en een heel leuk kaartje.

 Het boek gaat over een advocaat die financieel en emotioneel aan de grond zit. Hij krijgt het plan om 365 bedankbriefjes te gaan schrijven. Daardoor krijgt hij het inzicht dat er veel in het leven is om dankbaar voor te zijn en wordt hij een beetje beter en fijner mens. En zodoende gaat het ook weer financieel en emotioneel beter met hem.

Het moet zo rond 2006 zijn geweest dat ik een soortgelijk plan had. Niet meteen 365 bedankbriefjes schrijven, maar ik had kaartjes gevraagd voor mijn verjaardag en er 20 gekregen. Daar ging ik een fijn netwerk mee opbouwen. Ik heb er nog 14 over, dus zo’n vaart heeft het niet gelopen met mijn bedankjes.

Ik heb wel een bedankkaartje geschreven aan mijn huisarts. Toen ik bij de specialist kwam waar zij mij naar doorverwezen vroeg deze mij: Weet u wel dat u een hele goede huisarts heeft? Het bleek dat in de brief die zij me had meegegeven de juiste diagnose had gesteld. Het leek me wel leuk om dit ook aan mijn huisarts te vertellen dat ze het bij het rechte eind had gehad en schreef haar een kaart. Toen ik een maand later voor iets anders bij de huisarts moest zijn vroeg de receptioniste of ik de mevrouw was die een bedankbrief had gestuurd. Dat was zo fijn geweest, want ze krijgen alleen post als iemand wat te klagen heeft. Bij de huisarts in de spreekkamer zag ik mijn kaart ook staan op de plank naast haar bureau. Dat gaf mij ook weer een goed gevoel.

Maar tegenwoordig schrijf ik vaker e-mails. Van de week diende ik een declaratie in bij mijn werk naar het e-mail adres Facturen. Geen idee wie dit afhandelt maar vaak staat het geld al na 2 uur op mijn bankrekening. Ik besloot om bij mijn declaratie een bedankje te schrijven voor de persoon die dit zo vlotjes afhandelde. Daarop kreeg ik een mailtje terug van Nathalie vol met smiley ’s. Nu heb ik een idee wie er achter de betaling schuil gaat.


Natuurlijk kun je ook verder gaan als je iemand wil bedanken, door een bloemetje te sturen. Van de week mocht ik zelf een prachtige bos ontvangen van een tevreden klant. Nu kan ik weer een bedankkaartje voor deze bloemen sturen. En de Verdubbeldame mag er ook wel eentje krijgen, ik heb haar afgescheept met een pb op Facebook. Ja, ik ga ervoor zorgen dat al mijn bedankbriefjes dit jaar verzonden worden.  


Dit is het leuke kaartje


 

7 opmerkingen:

 1. Leuk! Ja bedanken is ook belangrijk. Je boft maar met het boek en de bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is zeker belangrijk om mensen te bedanken. Het boek heb ik inmiddels gelezen, dus weer doorgegeven aan iemand anders. Maar het is een leuk boek.

   Verwijderen
 2. 'Met een pb op facebook', nou: nu ook met een hele blogpost ;). Wat een prachtverhaal van je huisarts. En van Nathalie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wou je een kaartje sturen waarin ik vertelde dat ik een blog had geschreven. Maar dat weet je dus al. Het kaartje komt eraan. Maar was wat druk de laatste tijd. Ik vond het een erg leuk boek om te lezen. Maar dat blijkt wel uit mijn blog denk ik.

   Verwijderen
 3. Wat een goed voornemen! Heb nog leuke herinneringen aan Geefmaand November, toen we vaker dit soort acties deden. Af en toe pak ik het weer op, soms versloft het weer een tijdje. Die kaart met die hanenkam van potloodslijpsel is echt grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoals je merkt had ik een anti spam op de reacties gezet. Maar die is er inmiddels weer af. Ik doe nu een cursus bloggen en zit daarom wat nieuwe dingen uit te proberen. Maar in het vervolg worden je reacties weer direct geplaatst. bij mij gaat het ook zo met Rak daden. Nu heb ik weer goede voornemens, maar het kaartje naar de Verdubbeldame moet nog op de post. Ik hou je op de hoogte hoe het gaat met het versturen van de kaartjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo dames en heren; Heeft u binnen 24 tot 48 uur een snelle lening nodig? Als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren om een ​​lening aan te vragen bij Novelty Finance.

  Mijn naam is Davina Claire, ik ben een financiële makelaar en ik ben ook een financieel adviseur. Het is mij opgevallen dat veel mensen het zo moeilijk vinden om een ​​lening te krijgen bij banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente, onvoldoende onderpand, de verhouding tussen schulden en inkomen, een lage kredietscore of andere redenen. Ik ben hier om iedereen die op zoek is naar een lening aan te bevelen contact op te nemen met Novelty Finance voor een lening tegen een gesubsidieerde rentevoet van 3%. Ze zijn een betrouwbaar en betrouwbaar leningbedrijf en u kunt met hen samenwerken. U kunt contact met hen opnemen via e-mail: | noveltyfinances@gmail.com | OF stuur een bericht via WhatsApp via +447915601531 voor meer informatie.

  NOVELTY FINANCE biedt financieringsoplossingen. Ze bieden allerlei soorten leendiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en vele andere). Ze bieden flexibele en meerdere leningopties, waaronder beveiligde en ongedekte leningen, langlopende en kortetermijnleningen die zijn afgestemd op uw financiële behoeften.

  Redenen om voor een lening contact op te nemen met Novelty Finance:
  • Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  • Directe toegang tot uw geld na goedkeuring.
  • Gesubsidieerde rente (3% per jaar)
  • Flexibele terugbetalingsvoorwaarden
  • U wordt niet gehaast om de lening terug te betalen, u krijgt de tijd om de lening af te lossen.
  • Geen verborgen kosten
  • Je wordt door het hele proces begeleid


  Hoe toepassen:
  Een lening aanvragen gaat snel en eenvoudig!
  Als u geïnteresseerd bent in het aanvragen van een lening bij Novelty Finance en meer informatie nodig heeft over de leningaanbieding, stuur dan een E-MAIL naar (noveltyfinances@gmail.com) OF stuur een WhatsApp-bericht via +447915601531 voor meer informatie en mondelinge briefings. Voorwaarden zijn van toepassing.

  BeantwoordenVerwijderen