donderdag 26 november 2020

Nieuwe computer

Een tijd lang had ik geen computer. Wel een tablet en daar deed ik bijna alles mee. Maar als ik eens een blog wou schrijven of een lekkere berekening wou maken in Excel gebruikte ik de laptop van kantoor.

Maar nu heb ik toch weer een eigen computer gekocht. Dat was nog een heel gedoe. Ik kocht gewoon een goedkope (450 valt wel mee) van de Aldi, ik wil de computer toch alleen gebruiken voor Word en Excel en niet om te gamen of muziek te componeren.

Dat ging goed. Maar de computer is modern en mijn oude beeldscherm had nog ouderwetse kabels. Dus moest ik een nieuw beeldscherm kopen. Dat ging ook goed (79 valt wel mee). Maar we waren weer een week verder. Het beeldscherm werd echter geleverd met oude kabels en niet met een nieuwe usb kabel. Dus moest ik weer naar de winkel voor een suf kabeltje (22,95 voor een kabeltje!!!)Er zat Excel en Word op de computer dus dat ging goed. Maar toen ik opnieuw opstartte werden er een uur lang updates op gezet. En daarna weer een uur updates verwijdert want het installeren was niet gelukt. En Word en Excel werkte niet meer, ik moest een licentie kopen.

Nu ben ik ook niet helemaal achterlijk en ga geen dure jaarlijkse licentie kopen, maar ik zag dat je een eenmalige licentie voor 15 euro kon kopen. Die dus maar gekocht. Als ik nu Word opstart krijg ik een melding dat ik een licentie moet kopen voor Word Pro, maar als ik dat wegklik wordt de Home versie actief.

Nu had ik een werkende computer maar ik was het geklooi zo zat dat ik de computer een week niet aangehad heb. Maar vanmorgen heb ik dan mijn oude bestanden van mijn externe harde schijf terug gezet.

Zo leuk om je oude bestanden weer te zien. Ik zag een landkaart met mijn persoonlijkheidskenmerken. Ik ging op zoek naar deze site want het leek me wel leuk om voor mijn gasten met sinterklaas zo een landkaart te printen. Maar dit was nu een dure management achtige tool geworden, waar je niet meer gratis een kaartje kunt printen. Toch leuk dat ik het nog heb. Het plaatje geeft een voorbeeld van het soort landkaart want mijn persoonlijke landkaart is in PDF en dat kan ik hier niet laten zien.

En verder een tabel met gerechten uit de airfryer (wat handig, ik wist niet dat ik dat had) oude cursussen  die ik gedaan heb (interessant!!) en al mijn foto’s en nog van alles en nog wat.

Het was een hoop geklooi, maar het is toch wel weer heel leuk om al mijn bestanden weer te kunnen zien. Ik denk dat ik de komende maand veel ga rondneuzen op mijn computer. En deze blog is dus geschreven op mijn nieuwe computer!!


2 opmerkingen:

  1. Fijn hè. In het begin geklooi, maar als alles eenmaal werkt... Mijn harde schijf lijkt gecrashed, dus ik gebruik nu ook even die van mijn werk. Ik maak ook wel eens een blog op mijn telefoon, maar dat is een vreselijk gehannes. Ik ga dus ook gauw weer een laptop kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk trouwens, jouw persoonlijke landkaart. Doet me denken aan de ‘Atlas van de belevingswereld’ . Jammer dat ik hem niet zo scherp kan zien, op mijn telefoon tenminste.

    BeantwoordenVerwijderen