zondag 15 november 2020

Het Nationaal Toneel speelt altijd.

 

Het Nationaal Toneel speelt altijd. Dat is de huidige slogan van het Nationaal Toneel. En dat vind ik helemaal tof! Zij spelen gewoon voor een zaal van 30 man. Ja, als je je personeel toch door moet betalen en subsidie ontvangt van het Rijk, mag je ook best wat terug doen. En niet zomaar op slot gaan. Nu wel even 2 weken, maar daarna gaan ze gewoon weer spelen. En ik heb een kaartje voor 3e kerstdag, en ik ben helemaal blij. Weer eens naar een toneelvoorstelling.

 


Hoe anders is de houding van de openbare bibliotheek. Normale openingstijden zijn 10.00 tot 21.00 uur. Er is Corona, niet teveel mensen bij elkaar zetten. En wat doet de bibliotheek? De openingstijden terugbrengen van 12.00  tot 18.00. En op zondag helemaal dicht. Waarom, is Corona op zondag extra actief of zo? Of zijn ze bang dat de mensen zoveel miswijn hebben gedronken bij de zondagsmis dat ze polonaise door de bibliotheek willen gaan lopen.

Nu zijn de openbare bibliotheken weer helemaal gesloten op last van de overheid. Dat verbaast mij ook. Ze willen het aantal bewegingen beperken. Maar je gaat toch niet naar een bibliotheek 35 kilometer verderop. Je gaat toch gewoon naar een bieb in de buurt?  En de boekhandels zijn toch ook gewoon open?

Gisteravond heb ik een kaartje kunnen bemachtigen voor een optreden van een bandje in Scheveningen. Voor de som van €1,- krijg ik een mondkapje, een flesje water en word ik naar mijn plaats gebracht, en gaat er dus gewoon een bandje optreden. En het is maar anderhalve kilometer verderop. Dus Rutte hoeft niet bang te zijn dat ik teveel beweeg. Behalve op mijn stoel dan, want ik word helemaal blij dat ik weer eens naar een optreden kan.

 


Als jij nou geen Nationaal Toneel of optreden in de buurt hebt, dan heb ik nog een tip voor je uit de krant.

Het boek :De Alfabeter met 1000 nieuwe kansloze woorden.  Maar dan in hun eigen verbeterde versie van het Alfabet. Met woorden als lepelstrekker ( iemand die zijn mes wil trekken maar het verkeerde bestek van huis heeft meegenomen)


5 opmerkingen:

 1. Haha, die lepelstrekker is wel leuk bedacht.
  Ja, ik snap de logica achter de maatregelen ook niet helemaal. Er spelen teveel verschillende belangen. Aan de ene kant de roep vanuit de zorg en de samenleving om de regels strenger te maken. Aan de andere kant de roep/lobby vanuit handel toerisme en horeca, en ook vanuit de culturele sector en de samenleving, om de regels juist te versoepelen. De uitzonderingspositie van de kerken, die blijkbaar het recht hebben om met 600 man bijeen te komen. Vrijheid van handel, vastgelegd in de grondwet. De regering probeert zoveel mogelijk groepen te vriend te houden. En daardoor krijg je een beleid wat ‘geen ham is en ook geen kaas’, zoals ik het iemand ooit eens hoorde noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar fijn dat je naar een voorstelling en een concert kan! Dat zal je goed doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik ben inderdaad er erg van opgeknapt dat ik weer eens een uit kan gaan. Of het vooruit zicht daarop heb. Het werd wel heel erg vlak allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen