donderdag 15 september 2016

Lijstjes

Ik ben de laatste tijd boeken aan het lezen over lijstjes. Een zoekopdracht Romans- lijstjes, bij de bibliotheek geeft een divers aanbod.

Er zijn een aantal boeken die als thema hebben dat de hoofdpersoon een lijstje met dingen moet doen. ( Since you ‘ve  been  gone,  een bijzonder jaar ) Eigenlijk komt de hoofdpersoon dan uit haar comfortzone, maakt avonturen mee en maakt nieuwe vrienden en ontmoeten passant ook nog de man van haar dromen. “Het staat op mijn lijstje” vond ik het leukste boek in dit genre Hier geeft de hoofdpersoon een lift  aan een vrouw die net van de Weight Watchers komt en vanavond heeft gevierd dat ze 50 kilo is afgevallen. Ze krijgen een ongeluk en de vrouw komt om het leven. De hoofdpersoon gaat dan het lijstje met dingen die de vrouw had willen doen als ze 50 kilo was afgevallen uitvoeren.


Een ander thema is dat de hoofdpersoon een lijstje maakt met dingen die moeten gebeuren, stoppen met roken, relatie verbreken, schuur opruimen. De twee boeken met dit thema heb ik allebei niet uitgelezen.  Het waren vervelende boeken ook al klonken ze veelbelovend op de achterflap.

Weer anders is het boek : De lijst van mijn wensen. Hierin  wint de hoofdpersoon de lotto en maakt dan 3 lijstjes. Een lijst met dingen die ze nodig heeft (dunschiller van € 1,10 bij de Lidl) en een lijstje met haar wensen ( een luxe winterjas van een bekende ontwerper). En dan blijkt dat ze alles wat ze nodig heeft gewoon kan betalen zonder haar lot te verzilveren. En dat doet zij dan ook niet. Zij is tevreden met haar leven. Haar man wil juist promotie maken om een dure auto te kunnen kopen.  Dit gaat natuurlijk mis en haar man verzilverd het geld, gaat weg en koopt alles wat hij zich maar wensen kan. En komt er vervolgens achter dat dat niet was wat hij nodig had. Een heel leuk boek, heeft ook 30 weken in de Franse bestsellerslijst gestaan.
Het laatste boek zet je aan het denken, wat zou  ik willen veranderen aan mijn leven als ik de lotto won. Ik denk ook niets.
En eigenlijk wil ik tot het einde van het jaar lekker in mijn comfortzone blijven. Ik wil namelijk afvallen en ik merk dat als ik allemaal spannende projecten aanpak, dat er van dat afvallen niet veel komt. Dus laat mij maar lekker rustig aan naar het einde van het jaar toe sukkelen. Alleen aan het eind van deze maand ga ik een weekend bij een Tibetaanse Lama in de leer. En in oktober nog een cursus bij de Volksuniversiteit. En in November Geefmaand.

Ach ja, mijn comfortzone is nogal breed.

7 opmerkingen:

 1. Haha, herkenbaar, die brede comfortzone :-)
  Ben benieuwd hoe je ervaringen zullen zijn met die Tibetaanse lama. En welke cursus ga je volgen bij de Volksuniversiteit?

  Wist niet dat er zoveel boeken over lijstjes bestonden. Alhoewel... in Het Rosie Project en Een buitengewoon gewoon leven maakten de personen ook lijstjes. Dat waren overigens allebei goeie tips! Ga nu verder in The Wander Society.

  November Geefmaand... ja, ik haak ook wel weer aan, maar dit jaar écht stilzwijgend. Ik probeer er al een tijdje een Geefleven van te maken, en tot nu toe lukt het redelijk om elke dag iets (weg)te geven. En daar ga ik in november gewoon mee door.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik wel een blog ga schrijven over mijn weekend bij de lama. Het lijkt me als ik daar van vrijdag tot zondag zit dat ik wel iets heb om over te schrijven.
   Daarna ga ik een cursus Personal Branding doen. Ik ben een beetje bang dat het bla bla bla is, maar ik ben toch benieuwd en wil het gaan meemaken. Maar mijn ervaring is dat dit soort cursussen vaak niet doorgaan.
   ik kijk wel uit naar de geefmaand. Dit jaar bestaan mijn geefacties eigenlijk alleen maar aan het helpen van mensen met hun financiele shit. En ik heb daarbij een clubje vaste klanten. En hoewel het nobel werk is, doe ik soortgelijk werk ook al om mijn geld te verdienen. Het is leuker om weer eens wat tuinkabouters te droppen ofzo. Hoewel ik daar natuurlijk niemand echt mee uit de brand help.

   Verwijderen
  2. Ik moet meteen denken aan Herman Finkers: 'De cursus Omgaan Met Teleurstellingen gaat wederom niet door.'

   Kan best interessant zijn, Personal Branding, wellicht heb je er toch iets aan en kan je die tips weer met ons delen...

   En wat de Geefmaand betreft...je kunt natuurlijk ook juist tuinkabouters bevrijden en ze ergens in het bos neerzetten. Dan help je er de tuinkabouters mee.

   Verwijderen
 2. Zoals je al weet zat ik grappig genoeg ook in de lijstjes-boeken. Ik weet alweer hoe dat kwam, ik bladerde in een boekhandel de Happinez door en daar ging het over lijstjes/bucketlists. Onderaan stonden boekentips. Die noteerde ik snel en al googlende kwam ik weer bij andere boeken uit. 'Het staat op mijn lijstje' staat nu op mijn reserveringslijst van de bieb, want je beschrijving klonk leuk. Zal ik je 'The To-Do List' van Mike Gayle toesturen? Anders zou ik hem hier in een weggeefkast zetten. Van 'De Lijst' van Yuval Abramovitz is vooral de eerste helft leuk, want daarna moet je zelf hard aan de bak. Haha. Daar ben ik nog blijven steken. Want net als jij heb ik gemerkt dat er van afvallen weinig komt als mijn leven te druk en spannend is. Het boek zorgde er echter al wel voor dat ik me vandaag inschreef voor een cursus illustreren. En dan ik zin heb om in januari weer eens met een nieuw ambitieus blogproject te starten. Maar first things first, bedankt voor je handige excelbestand! Ik ga in oktober sapvasten om de boel op gang te helpen. En dan doe ik in november met jullie mee met de Geefmaand. Tuinkabouters bevrijden, yeah!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, en op vakantie heb ik eindelijk ook Ontspullen gelezen!

   Verwijderen
  2. Ik heb net op Facebook een oproep geplaatst om achter je laatst gelezen boektitel : "with a chainsaw" te schrijven. "Ontspullen met een kettingzaag" zou hier de uitkomst van zijn, haha.

   Verwijderen
  3. Haha. Zolang er leven is, is er hoop met een kettingzaag!

   Verwijderen