zaterdag 18 juli 2015

Dan Perjovschi

Omdat ik er een beetje het heen en weer van kreeg, van al dat gedribbel langs dat tuinpad van mijn vader, besloot ik eens een dagje naar Eindhoven te gaan. Naar het Van Abbe museum, omdat ik het leuk vind om naar moderne kunst  te kijken. 
Je ziet altijd wel iets nieuws dat je aan het denken zet.En ja, dat gebeurde ook. Ik zag werk van een kunstenaar, die ik nog niet kende:  Dan Perjovschi.
Hij maakt heel gevatte tekeningen: Een boemerang die zegt: I’ll be back.
Of de volgende tekst:
WW I
WW II
www


Ja, ik werd hier helemaal blij van. Bij het winkeltje kocht ik nog een ansichtkaart van hem. Ik vond het wel toepasselijk voor de huidige Grexit:
Deze zomer ga ik niet ver weg op vakantie. Ik heb het wel een beetje gezien. Ik neem een dagje extra vrij per week, zodat ik een lang weekend heb. En dan ga ik lekker van dat lange weekend genieten. Een paar jaar geleden  heb ik een bucket list gemaakt. Die was erg kort. Ik wou naar Israël en Venetië.  En dat heb ik het jaar daarop dan ook gedaan. En nu ben klaar met mijn bucket list, en kan ik gewoon lekker doen waar ik zin in heb. Je ziet op veel blogs ook de omgekeerde bucket list. Dat vind ik een goede instelleng, alleen heb ik er geen behoefte aan om hier op mijn blog al mijn zegeningen te gaan tellen. Maar ik kan je zeggen, als ik morgen onder een bus loop, heb ik een mooi leven gehad en heb ik geen spijt omdat ik alle dingen heb gedaan, die ik wou doen. En gelukkig heb ik in dit leven nog kunnen genieten van de kunst van Dan Perjovschi. 

3 opmerkingen:

  1. "En nu ben klaar met mijn bucket list, en kan ik gewoon lekker doen waar ik zin in heb" hahhahaha :) Geniet van je lange weekenden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, lach jij maar. Het was heel zwaar hoor, die trekking tocht van 10 uur in de uitlopers van het Himalaya gebergte. Ik kijk wel linker uit dan weer zoiets op mijn bucket list te zetten:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke kunst! En wat ben jij toch een lekkere droogkloot, ik moest inderdaad ook erg gniffelen om die opmerking (zie reactie Verdubbeldame). Als ik al een bucketlist heb, geloof ik ook niet dat hij erg lang is. Eigenlijk wil ik het liefst nog heel lang door blijven gaan met de dingen die ik al doe. Onderweg kom ik ook vanzelf wel nieuwe dingen tegen. Het leukst vind ik het als ik er door verrast word: hee, ik ben iets nieuws aan het leren!

    BeantwoordenVerwijderen