vrijdag 11 maart 2022

Snelweg naar geluk

 

Wat een ellende toch, al dat nieuws over Oekraïne. Als je de hele dag het nieuws gaat volgen, dan wordt je vanzelf wel depressief. En daar schieten de mensen in Oekraïne en alle mensen die op de vlucht zijn ook niets mee op. En jijzelf al helemaal niet. Daarom hier mijn top 4 blijmakers, om je humeur wat op te vijzelen. Een soort snelweg naar geluk.

1.     1. Schrijf iedere dag 5 dingen op waar je dankbaar voor bent. Ik weet het deze tip kom je heel veel tegen. Maar dat komt omdat het echt werkt. Iedere ochtend schrijf ik in mijn dagboek waar ik dankbaar voor ben. Dingen die ik vaak opschrijf: dat er koffie bestaat, dat mijn kachel werkt en dat ik gezond ben. Maar vanmorgen zag ik op tv van die gillende meisjes in de jaren 90 bij een vliegveld en was ik ook blij dat ik nooit fan van de Backstreet Boys ben geweest.

 


2.       2. Tegenwoordig ruim ik iedere avond even mijn huiskamer op. Dan sta ik de volgende dag op en kom ik in een keurige huiskamer. Dat geeft me zo een rust. Ik heb dan het idee dat  ik toch een beetje in controle ben. Ik ben dan niet in control over wat er in de wereld gebeurd maar wel over die paar vierkante meter van mijn huiskamer.

  3. Als je digitale tv zenders kunt ontvangen dan kun je ook lokale tv zenders ontvangen. Deze zenden vaak muziek uit. De lokale tv zender van Pijnacker-Nootdorp zendt bijna de hele dag Feel Good Radio uit met jaren 60-70 muziek en de daarbij horende clips. Daar wordt je blij van.  

 


4.       4. Iets voor een ander kunnen betekenen. Door vrijwilligerswerk te doen of een preischotel naar de buurman te brengen krijg je een goed gevoel. Je bent zinvol bezig op deze wereld omdat je een verschil maakt in het leven van iemand anders.


Als je dit soort tips leuk vindt, dan kan ik het boekje : “Van dit boek krijg je nog meer zin in het leven” van Catelijne Elzes aanraden. Daarin staan nog meer lichte tips voor een betekenisvol leven. 
2 opmerkingen:

  1. Ik dacht vandaag (voor het eerst) dan maar desnoods een derde wereldoorlog. En dan hopen dat Poetin net als Hitler zelfmoord pleegt...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat nieuws over die oorlog is wel erg akelig, ik kijk maar even niet veel naar het journaal en praatprogramma's, daar zou je depri van worden.
    Wat ik ook gemerkt heb is dat ik blij wordt van een opgeruimd huis, verbaast me wel een beetje eigenlijk.

    BeantwoordenVerwijderen