zaterdag 22 mei 2021

Hieperdepiep hoera

 

De bieb is weer open, Hieperdepiep Hoera!!

Het zal wel storm lopen, dus ik zorg dat ik 10 minuten voor openingstijd in de rij ga staan, dacht ik.

Toen ik aan kwam lopen zag ik bij de Primark 100 mensen in de rij staan. Als bij zo een bagger winkel al zo een rij staat, hoe zal het dan bij de bieb zijn, waar je alles gratis mee kan nemen (met een sterpas welteverstaan) Om 5 minuten voor openingstijd was ik bij de bieb. En ik was de ENIGE. Ik dacht : dit kan niet, ze zullen wel dicht zijn. Maar binnen liepen mensen rond en een paar minuten later kwamen er nog twee mensen aanlopen. En om 10.00 uur mochten we naar binnen.

Wat een heerlijkheid, gewoon rondlopen en als een kaft je wel aanstaat neem je het boek gewoon mee. Achterflap ? Lees ik niet eens, als ik er niets aan vind breng ik het de volgende week terug. En je krijgt daar niet eens een boete voor.

Ik ging met 9 films en 4 boeken weer naar huis. Onder die boeken zat ook Happy in 100 dagen. Zoals ik de vorige keer vertelde ben ik wat gezondere gewoontes aan het aanleren. Nu doe ik dat alweer een aantal weken, dus tijd voor een uitbereiding van het gezonde gewoonte repertoire.
Dan is dit boek een schot in de roos. In het eerste deel staan 28 basistips voor dagelijkse gewoonten Die moet je 21 dagen volhouden en dan ga een doel in je leven vinden  tot en met dag 100. ( ik heb het boek natuurlijk gewoon in 1 dag uitgelezen, zoals je wel zal hebben verwacht als je mijn blog vaker leest) En dan ben je helemaal happy.

Nu heb ik al een doel in mijn leven en een missie, maar het lukt alleen niet zo goed. Daar heeft het boek ook een antwoord op. Denk je eens in dat Barak Obama hetzelfde doel als jij heeft. Hoe zou hij het aanpakken? Ja, waarschijnlijk zou hij niet zeggen: ik wil iedere dag een uur gaan wandelen, maar alleen als het niet regent want dan heb ik er geen zin in.

Een andere tip uit het boek is om je activiteiten iedere dag op dezelfde tijd uit te voeren. Daar wordt je gelukkig van. Dus nu staan er 3 alarmen op mijn telefoon ingesteld om ervoor te zorgen dat ik ga mediteren, crosstrainen en wandelen. Maar natuurlijk alleen als ik goed geslapen heb en het niet regent, ik ben per slot van rekening Barak Obama niet!

8 opmerkingen:

 1. Ja echt onbegrijpelijk, die enorme rijen bij de Primark. Maar fijn dat de bieb weer open is.

  Ik denk dat de Barack Obama-tip bij mij ook niet zou werken. Misschien moet ik me inbeelden dat ik een stoere vrouwelijke privédetective ben, die elke ochtend gaat joggen en thuis karate oefent. Maar dat gaat waarschijnlijk ook niet werken. Ach, als we een paar keer per week aan beweging doen, zijn we al goed bezig, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk dat je de bieb voor jezelf had, maar wel gek ja. Dit boek had ik net besteld. Niet bij de bieb, maar voor geld. En ik heb me ook aangemeld voor die Yale cursus The science of well-being, heb ik nou goed onthouden dat jij die ook had gedaan? Ik heb net weer geld verdiend (al is het nog niet eens binnen) dus ik ben als een dolle wat aan het uitgeven. Ik heb me ook weten te verleiden door een facebook-advertentie van iemand die me een techniek zegt te kunnen leren om niet meer te snaaien. Inmiddels weet ik wat die inhoudt, en ga ik er deze week eens mee beginnen, maar als het werkt is het ook voor andere doelen toe te passen. Beslissingen over de toekomst maak je met je 'mensenbrein', die is heel verstandig en kan goed plannen en zien wat er op de langere termijn belangrijk is. Dan heb je nog je 'oerbrein' en die denkt alleen aan bevrediging in het hier en nu. Dus nu moet ik minimaal 24u van tevoren een planning maken van alles wat ik ga eten. En als mijn oerbrein dan gaat mopperen en toch weer gaan snaaien moet ik die 10 minuten aanhoren. Als ik niet toegeef, mag ik daarna een kraal/knoop/knikker/steen in een glazen pot doen. Het oerbrein schijnt te kicken op dat soort beloningen, net als een klein kind. Ik heb al mooie steentjes in huis. Als mijn oerbrein zo makkelijk af te schepen is met een glimdingetje, zou ik het ook kunnen inzetten voor andere doelen, iedere dag een stuk wandelen bijvoorbeeld. Oh oh wat zal ik gelukkig worden. Ik ben benieuwd of je iets hebt aan de wijsheid in je biebboek, of hou je het bij in een dag lezen en dan weer naar de bieb?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé wat grappig dat jij ook al over de hersenwerking begint. Ik ben het de afgelopen maand al twee keer tegen gekomen, ik ga er eens een blog over schrijven.
   En inderdaad, ik heb de cursus van Yale ook gedaan. Een jaartje geleden alweer. Maar het lijkt me wel pittig om het nog eens naast de opdrachten van Happy in 100 dagen te doen. Hoewel je misschien een aantal oefeningen voor beide trajecten kunt uitvoeren.
   Ik ben zelf druk bezig met de gewoontes uit Happy in 100 dagen. Niet schrikken, maar zo ziet mijn ochtend eruit:
   Ik sta om 5 uur op en ga in mijn dagboek schrijven onder het genot van 1 kopje echte koffie en daarna decafe. Ik schrijf er 5 dingen op waar ik dankbaar voor ben en ook mijn goede doel van de dag. Geefmaand November? Ik dacht het niet, bij mij is iedere dag feest.
   Om 6 uur gaat het alarm af, tijd om te mediteren en aansluitend ontbijt. Om half 7 gaat alweer het alarm om een kwartiertje krachttraining te doen. Om 7 uur gaat nogmaals het alarm deze keer om 5.5 kilometer door de duinen en langs het strand te lopen. Om kwart over 8 ben ik dan weer thuis en begint mijn thuiswerkdag.

   Verwijderen
  2. Neeeeee niet waar! Ik keek snel of er iets van 'Grapje!' onderaan stond, maar het is dus echt zo?!?! Allemachtig wat goed. En 'goede doel', gaat het dan om geefmaandachtige dingen, of gewoon een doel voor jezelf dat je die dag wilt behalen? Doet me ook denken aan het boek 'The miracle morning' (dat ik niet heb gelezen want met mij en ochtenden wordt het toch niks).

   Verwijderen
  3. Ja ik ben er echt mee bezig. Ik deed alles al min of meer maar niet iedere dag op hetzelfde tijdstip. De miracle morning heb ik inderdaad gelezen. Maar als je geen ochtendmens bent maak je toch je eigen epische avondroutine?

   Verwijderen
 3. Je blognaam is eigenlijk wel heel toepasselijk. Je hebt je missie en je doelen zo helder voor ogen (in tegenstelling tot mij), als een surfer op koers. Alleen zinkt die surfer onderweg nogal eens: 'Maar het lukt alleen niet zo goed'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ik was even bang dat je ging zeggen: Je bent te zwaar en daarom zinkt die surfplank natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whaha dat maak je er zelf van. Wist je al dat iemand ooit vroeg: 'Verdubbeldame, slaat dat op je gewicht?' (toen ik weer eens flink was aangekomen)

   Verwijderen