zaterdag 27 februari 2021

Kieswijzer

 

De verkiezingen komen er weer aan en ik heb besloten eens naar Greta te gaan luisteren.Ik geef mijn stem aan de partij die klimaatverandering wil tegengaan. Want volgens mij is dat het grootste probleem op dit moment. Er is geen Planet B. Zelfs ik heb al in mijn leven kunnen ervaren dat de winters niet meer zo zijn als vroeger.

Ik moet zeggen dat mijn gedrag ook niet zo groen is. Daarom lijkt het mij een goed plan als een regering dit in goede banen gaat leiden. Zoals indertijd de gloeilamp uit de handel is genomen. Nu moet ik wel een duurzamer alternatief kopen. En die spaarlampen of ledlampen zijn wel even een investering, maar op lange termijn ben je nog goedkoper uit ook.

Nu zag ik ook een advertentie van Milieudefentie om je stem te laten afhangen van het milieubeleid van de partijen. Eigenlijk hetzelfde idee dat ik had. Maar toen ik op hun site ging kijken zag ik daar geen stemadvies. Je kon een petitie ondertekenen en dat zou aan alle partijen worden aangeboden. Eerst vond ik het vreemd, maar later dacht ik dat dit best slim is. Zo bereiken ze alle partijen, en wie er ook straks regeert weet dan dat kiezers het milieubeleid belangrijk vinden.

Daarna ben ik maar eens de stemwijzer gaan raadplegen. Maar wat een suffe stellingen leggen ze daar voor. Er was een stelling over de mondkapjesplicht. Alsof je je keuze voor de koers van dit land voor de komende 4 jaar moet laten afhangen van de mondkapjesplicht. Het zal mij, mijn reet roesten of ik wel of niet een mondkapje op moet. Hordes geleerde over de hele wereld buigen zicht over deze vraag of het zinvol is, of schijnveiligheid biedt. Laat die het lekker uitzoeken en ik hoor wel wat de uitkomst is.Maar uit de stemwijzer kwam ook dat ik Groen Links het beste bij mijn keuzes paste. Dus ik ben er uit en hoef dan al die suffe debatten niet te zien.

Ik heb eens als feedback gekregen over mijn blog, dat het leuk is voor lezers hoe het verder is gegaan met onderwerpen uit mijn eerdere blogs. Dus hierbij een update.

Ik loop niet meer zoveel naar de brievenbus als ik thuiswerk omdat ik inmiddels de gratis app van Post.nl heb gedownload en dan kun je zien welke brieven er die dag bezorgt worden.Ik schiet al aardig op met de Hadrianus Wall. Ik heb er al 54 kilometer opzitten. Nog 90 km te gaan. Het blijkt dat deze wandeling vooral wordt gedaan door mensen die een knieoperatie hebben ondergaan of een onderbeen missen en dat het voor hun een extra stimulans is om weer te gaan lopen. Nou ja, ik doe gewoon gezellig mee.  Ik heb de gratis app Hogenood gedownload om te kijken waar openbare toiletten zijn en ik heb een plastuit van Uixi gekocht waarmee je staand kunt plassen. ( en nee, ik heb geen aandelen Uixi, maar dat is geen slecht idee om daar in te investeren want dit is een super product dat ze maken)

Het travelling boek is door de één na laatste lezer gelezen en komt mijn kant weer op. Dan kan ik het aan de laatste lezer geven als die weer in het land is. Alle lezers hebben wat in het boek geschreven en ik ben heel benieuwd wat er staat.

3 opmerkingen:

  1. Goeie opmerking over dat het mondkapje je aan je reet zal roesten. De klimaatcrisis gaat een veel groter probleem worden, waarbij de corona-epidemie zal verbleken tot een mini-issuetje. Daarom denk ik aan de Partij van de Dieren, de enige partij die zegt dat economische groei niet de oplossing is, maar de oorzaak van al het gelazer. Alleen heb ik niet zoveel met de lijsttrekster. Maar ja, met Jesse Klaver heb ik ook niks. Ik heb hem 1x gestemd, en toen wilde hij niet in het kabinet. Als mijn stem dan toch altijd bij de oppositie terecht komt, kan hij het net zo goed naar de Partij van de dieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk trouwens dat je zo opschiet met de Hadrianuswall. En dat ondanks het skippen van de vele tochtjes baar de brievenbus :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Handig die plastuit nu de horeca gesloten is (en de Hema). Maar waar gebruik je die? En waar laat je het? Ik heb erover nagedacht, maar kom er niet helemaal uit.

    BeantwoordenVerwijderen