vrijdag 15 mei 2020

Dieven in de nacht


In mijn vorige blog vertelde ik dat ik het graf had opgeknapt en hoe trots ik daar op was.


Omdat het al een tijdje niet regent ging ik het nieuw geplante boompje water geven. Maar toen ik bij het graf kwam, stonden de stenen er nog wel, maar was het boompje verdwenen.

Ik was zo verbaasd, wie kon dat nu gedaan hebben? Daarom ben ik op zoek gegaan naar een iemand die daar aan het groen aan het werken was. Hij vertelde dat zij geen planten van het graf weghalen. Maar van het algemene groen was ook een boompje weggehaald die nacht. Het boompje van ons was gestolen.

Wie doet er nu zo iets, vraag ik mij af? Wat moet je nu met een tweedehands Japanse esdoorn van een graf?

Ga je onder een brug staan en tegen voorbijgangers roepen: Hé psst, mooie Japanse esdoorn kopen voor een zacht prijsje?

Of zet je het boompje in je eigen tuin, en zeg je iedere dag tegen jezelf: toch lekker voor nop van een graf gejat.

Of zou het een ingrediënt zijn voor een voodoo drank. Brouw een drank van een boom van een graf dat om 12 uur s’ nachts bij volle maan is gehaald om geen impotentie problemen meer te hebben.


Of iemand heeft een bedrijfje opgericht om graven te pimpen, zoals ik van plan was. Maar kon nergens zo’n mooi volwassen Japanse esdoorn vinden om op het graf te planten, dus maar zijn heil gezocht op de begraafplaats om de opdrachtgevers niet teleur te stellen.


Of misschien was het iemand die verscheurd was van verdriet omdat hij zijn geliefde had begraven. Het graf lag er zo desolaat bij, hij kon het niet aanzien. Hij liep radeloos over het kerkhof om iets te zoeken dat zijn geliefde op deze koude plaats troost kon bieden. Hij kwam voorbij ons graf en was geraakt door de rust en eenvoud. Hij rukte het boompje uit de grond en rende ermee naar het graf van zijn geliefde en groef met blote handen een gat en plantte daar het boompje.


Nou ja, tenzij we straks een brief krijgen van de dief zijn alle voorgaande mogelijkheden waar. Een soort Schrödinger kat.

Ik heb een nieuw boompje gekocht en ga dat volgende week planten. De dag voordat de urn in het graf wordt bijgezet. Zo is er het meeste kans dat het boompje er met de bijzetting nog op het graf staat. En als hij weer wordt gestolen koop ik de volgende keer een heel lelijk exemplaar.


5 opmerkingen:

 1. Schijnt 'normaal' te zijn. Hoor van mijn moeder dat er ook regelmatig planten of mandjes van het graf van mijn vader zijn gestolen. Of van andere graven mooie beeldjes.
  Ja, hoe zit je dan thuis. Ben je dan blij dat je zo proletarisch hebt gewinkeld??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Triest. Misschien een leuk kaartje aan hangen "Niet stelen a.u.b."?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou ja, welke gek doet nou zoiets?

  Ik vind je theorieën wel mooi, vooral die van die voodoo. Waarschijnlijk is het je tweede theorie, zulke mensen bestaan, helaas.

  Maar je allerlaatste theorie, die zou ik het liefst geloven. Ik doe dat ook wel eens, als iets kwijt of gestolen is, dan maak ik mezelf wijs dat iemand het misschien harder nodig had dan ik. Dat helpt bij het accepteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Naam: ....... Zalina Diato
  Beroep ....... Directeur
  Leningbedrag Ontvangen ... € 6,4 miljoen
  Rentevoet ..... 1%
  Lening bedrijf ...... AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM
  E-mail ..... aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Mijn naam is zalina uit Azië, ik woon hier in Linz, ik ben een grote investeerder in onroerend goed, ik ben getrouwd met een slechte man die alles heeft vernietigd dat ik heb gewerkt en voor 31 jaar heb gebouwd. Hij bracht me bankschuld en ik kon niet betalen, mijn eigendommen aan zee werden gesiez ik benaderde veel banken en geen bank stond klaar om me een lening te geven omdat ik een slechte krediet kreeg, ik dank ALLAH voor het beëindigen van mijn verdriet door AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM.Ik las een paar dagen geleden een zakelijk tijdschrift toen ik veel getuigenissen tegenkwam over het gerenommeerde leningsbedrijf dat mensen in schulden helpt en leningen verstrekt voor investeringen zonder stress zoals de commerciële banken. Ik nam de e-mail en solliciteerde, hoewel ik een grapje vond toen ik mijn lening op mijn rekening kreeg. AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM gaf me (€ 6,4 miljoen), tegen een rentetarief van 1%, ik wil iedereen die een legitieme leningfirma wil, adviseren om contact op te nemen met AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM die 100% Geniue biedt en lening garandeert. Ik heb begon mijn schuld te betalen en mijn bedrijf nieuw leven in te blazen.

  Solliciteer op: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen