maandag 21 september 2015

100 Happy Days

De verdubbeldame begon met deze Challange: 100 Happy Days. Het is de bedoeling dat je iedere dag, 100 dagen lang op sociale media deelt wat jou die dag blij maakte.


En het is nu precies nog 101 dagen tot het einde van het jaar, morgen duurt het nog 100 dagen. Dus wil je dit jaar nog een fijne challenge doen, dan is dit je kans.

Nu ben ik eigenlijk zelf al met deze challenge begonnen aan het begin van 2015. In mijn agenda schrijf ik iedere dag een regel. Daarin schrijf ik wat het leukste van die dag was. Mijn idee was om op Oudejaarsdag alle 365 regels te lezen en te beseffen dat ik een fantastisch leven heb.  Alleen gebeurd dit in de beslotenheid van mijn agenda, nu moet ik het dan delen op sociale media. Maar dat mag ook op Twitter. Ik heb wel iets van 40 volgers op Twitter, maar dat zijn allemaal bedrijven die iets van mij willen. Op Twitter kan ik dus volslagen anoniem van alles op knallen. Maar eigenlijk is het wel leuk om het te delen op Facebook en hier op mijn blog, wat mij nu blij maakt op een dag. Dan komt er nog interactie tot stand en dan kan ik daar weer blij van worden.

Vandaag ben ik met nog een ander happiness project gestart: de ontdekkingsreis in mijn eigen leven, van Bureau Play. Ik werd al helemaal blij van de eerste mail. De mail kwam van de reisleider van de ontdekkingsreis en net zoals bij een busreis, werd mij uitgelegd hoe ik het meeste van mijn  reis kon genieten en wat ik kon verwachten de komende 10 weken. Het zal prima te combineren zijn met mijn 100 happy days, deze ontdekkingreis.


Ik ga niet iedere dag bloggen wat ik voor een fantastisch leven heb, maar zo af en toe zal ik een update geven. Misschien dat jullie lezers spontaan over je nek gaan van mijn blijdschap, maar zolang jullie er niet over bloggen, heb ik daar weinig last van, en kan ik gewoon mijn 100 dagen vol maken.

6 opmerkingen:

 1. Leuk dat je meedoet, en leuk ook die ontdekkingsreis! Ik ga de challenge niet als verdubbeldame doen hoor. Als ik over ga bloggen, dan als de biobloghurt. Ik had ingevuld dat ik morgen zou beginnen, maar ik was zojuist knetterblij met de gloeiend hete douche op mijn logeeradres. Wat een ongekende en ondergewaardeerde luxe, weet ik nu mijn eigen boiler al drie weken stuk is

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, wat leuk. Er is meteen interactie met de Verdubbeldame, die als Biobloghurt gaat meedoen.
  IK vind het wel heel ecologisch verantwoord om met koud water te douchen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Leuk Mariimma, dat je mee gaat doen. Op welke sociale media ga je je blijdschap delen? Ik ga het op Facebook doen en zal ook op mijn blog er aandacht aan besteden.

   Verwijderen
 4. Mooie actie! Ik hou al zeker 16 jaar bij waar ik blij van word, en af en toe deel ik het via mijn blog en Facebook. En daar ga ik gewoon mee door, maar sinds dinsdag ben ik begonnen met extra goed opletten. Oftewel: ik doe mee, maar niet door dagelijks een bericht te plaatsen op Facebook. Ik bundel mijn ervaringen, en schrijf er binnenkort een stukkie over op mijn blog.

  Moest wel lachen om wat je schrijft over mensen die 'wel spontaan over hun nek zullen gaan', ik denk dat ook vaak als ik mijn eigen blije stukjes teruglees.
  Negatief gemekker en geklaag is niet te harden voor lezers, maar ik denk dat ze die übervrolijkheid vaak ook niet trekken. Het is zo lastig om de goeie toon te vinden, hè? Je zegeningen tellen kan overkomen als 'Kijk eens wat een geweldig leven ik heb.' Zeker bij social media heb je dat effect vrij snel. Vandaar dat ik het ook niet elke dag op Facebook ga zetten.

  BeantwoordenVerwijderen