dinsdag 28 december 2021

Showing up

 

Vanmorgen zou ik een intervaltraining gaan doen maar ik had niet echt zin in. Het was donker en koud buiten en ik zat lekker binnen bij de verwarming. Toch, toen het half 7 was, trok ik mijn hardloopschoenen aan en ging ik op pad. Het is nu eenmaal voor mij een gewoonte geworden om om half 7 iets te gaan doen aan sport. Toch heb ik wel een beetje gespijbeld. In plaats van 10 x  3 minuten hardlopen en 3 minuten wandelen ging ik nu 2 minuten hardlopen en 4 minuten wandelen. Ik had toch lekker de kick van lekker stout doen, en me niet aan het schema houden maar ik deed toch iets aan beweging.  En ik was trots op mezelf dat ik toch naar buiten was gegaan.

Op Headspace hebben ze daar ook een leuk filmpje over. Het gaat ongeveer als volgt:

Als je goed in iets wilt worden is belangrijkste wat je moet doen: showing up. Op de tweede plaats komt: showing up. Op de derde en vierde plaats ook. Het is als een zaadje dat je plant en iedere keer dat je actie onderneemt geef je het een beetje water. Het zaadje wordt een plantje en groeit tenslotte uit tot een boom als jij maar iedere keer water komt geven. In de schaduw van de boom gaan mensen zitten picknicken en een man speelt de didgridoo. Hoe komt het dat jij zo goed kunt spelen, vraag je hem. Dat komt omdat ik al van jongs af aan iedere dag oefen, antwoord hij. Want het belangrijkste om ergens goed in te worden is : Showing up.

Nou daar dacht ik vanmorgen dus aan toen ik buiten was. Bij het Kurhaus liep ik nog even de trappen op en boven aan stak ik mijn armen in de lucht en uitkijkend over de zee, zong ik de tune van Rocky. Ik was vanmorgen komen opdagen.
4 opmerkingen:

  1. Yeahhh. Showing up wordt gewoonte, en gewoonte wordt showing up. Maar doorzetting en volharding telt ook mee, denk ik. Goed bezig Sis!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik stap, sinds de start van de lockdown, iedere ochtend (of middag als ik moet werken) op de fiets voor een rondje van 1 tot 1,5 uur. Als het echt te hard waait of regent ga ik wandelen, ook 1,5 uur. Stevig de pas er in. Ik heb niet altijd zin maar als ik eenmaal buiten ben vind ik het heerlijk! Maar goed... ik ben dan ook verslaaf geraakt!

    BeantwoordenVerwijderen