zaterdag 25 december 2021

Vakantie dag 4

 Vandaag zou ik eigenlijk vrijwilligerswerk gaan doen. Ik zou gaan helpen in een Kringloopwinkel waar uitkeringsgerechtigden voor weinig een outfit voor een sollicitatie kunnen halen. Maar vanwege Covid hebben ze afgezegd. Ik besluit er langs te gaan als klant. In de ochtend ruim ik mijn studeer-annex sportkamer op. Overal liggen stapeltjes boeken. Ik ga de boekenkasten door en maak een stapel van wat in de Little Free Library kan. Dolf Janssen, diverse boekenweekgeschenken die ik toch al heb gelezen, een boek over prinsessen, dat toch een klein beetje kinderachtig is. Ik maak een stapel met romans die ik volgend jaar wil gaan lezen en non fictie boeken die ik wil gaan lezen. Nu nog even tijd vinden om ook daadwerkelijk te gaan lezen. En niet de hele tijd naar de bibliotheek rennen voor nieuwe boeken maar gewoon eerst de oude opmaken.

De vensterbank is ook supersuf. Daar moet ik ook wat aan gaan doen. Hij heeft nu echt zo een Action uitstraling. Ik ga maar eens even op Pinterest kijken hoe een coole vensterbank er uit hoort te zien. Na een kwartiertje ben ik eruit. Ik moet gewoon allemaal mooi glazen vazen in poederkleuren kopen en die in nonchalante setjes op mijn vensterbank plaatsen. Ik ga alvast kijken wat ik in de kast aan vazen heb staan. Ik zet 3 glazen vazen in de vensterbank en plaats het naast een stapeltje interessante tijdschriften over fotografie. Ik kijk er eens naar met de blik van een buitenstaander. De buitenstaander denkt: Die Miep die hier woont kan beter die vazen eens in de kast zetten en waarom liggen die tijdschriften daar? Hmmm, dit project heeft nog wat aandacht nodig voordat ik het kan posten op mijn Pinterest pagina.
Ik ga eerst naar een grote dierenwinkel annex mini zoo waar ik bij social deal een lunch voor weinig heb gescoord. De dierenwinkel stinkt. Er lopen wel een stel koddige vogels door de zaak te paraderen en verderop is een grote vijver waarin 3 flamingo’s staan.     Ik ga op zoek naar het restaurant. Daar krijg ik  een kopje thee met een macaron. Het is dag 4 van mijn suikerdetox. Maar een macaron sla je natuurlijk niet af, dus die verdwijnt in mijn mond. Daarna krijg ik een tosti van 3 boterhammen met een bak patat met shoarma en pindasaus. Hm, past toch niet helemaal in een koolhydraat arm dieet. Ik had me ook iets anders voorgesteld bij de luxe lunch. Maar het staat voor mijn neus en ik heb ervoor betaald dus ik eet het op. Ik neem mij wel voor in het vervolg terughoudend te zijn met het boeken van luxe lunches via social deal.


Op naar de kringloop dan maar. Onderweg kom ik langs een andere kringloop en ik scoor daar een poederkleurige glazen vaas voor € 1.  Hiermee zal mijn vensterbank een lust voor het oog worden. Bij de kringloop waar ik deze middag zou gaan werken hebben ze alleen kleding. Aan tafel zitten 3 leidinggevenden midden in de zaak te vergaderen en ze bespreken de vrijwilligers. Ze willen ene Marloes eruit gooien omdat ze zich niet sociaal opstelt en niet gezellig praat met haar collega’s.  Van privacy nog nooit gehoord zeker. Ik ben benieuwd hoe ze hier met de AVG omgaan. Ik ben blij dat ik niet hoefde te komen. Zo blijft een publieke bespreking van mijn persoontje mij bespaart.

Ik ga naar huis en zet mijn recent verworven vaas bij de andere 3. Het ziet er nu uit als 4 vazen op een vensterbank

2 opmerkingen:

  1. Haha, wat grappig geschreven weer. Dat en plein publiek vergaderen is wel stuitend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja heel leuk. Hoe is het inmiddels met je vensterbank gesteld?

    BeantwoordenVerwijderen