donderdag 23 december 2021

Vakantie

 

Vannacht slecht geslapen. Ik was nog helemaal hyper. Ik had een foto van een half jaar geleden op facebook geplaatst met daarnaast een foto van nu, 26 kilo lichter en twee medailles. De medailles waren voor het virtueel beklimmen van de Mount Everest ( op de crosstrainer in real life) en het wandelen van de weg naar Santiago de Compostella ( gewoon in de buurt gewandeld ) Het was niet moeilijk geweest om een niet zo flatteuze foto te vinden van mezelf een half jaar terug. Alle foto’s voldeden eigenlijk aan de eisen. Een  goede foto van nu maken had wat meer voeten in de aarde. Maar na een half uur en twee kledingwissels was ik toch een klein beetje tevreden en postte ik de foto. Daarna hoorde ik steeds ping, ping, ping. De reacties stroomden binnen. You rock girl. Awesome. Way to go. You are such an  inspiration. Yeah mama, RAW. You look Fabulous. That young lady looks grand.  Ik bleef de hele middag kijken naar de reacties die binnenstroomden. En s’ nachts ging ik nog 2 keer kijken of er nog meer complimentjes binnenstroomden. Dit was leuk. Ik kreeg in totaal meer dan 1700 likes en 180 reacties. Echt een warm bad.


Maar vanmorgen was een vakantiedag, dus ik kon niet in het warme bad blijven liggen maar er moesten cursussen worden gedaan. Ik had een abonnement genomen op Broednest voor een maand. Nu was ik bezig alle content over gezond eten en afvallen die erop stond te lezen. De suikerdetox module had ik al gelezen en vandaag is het de vierde dag van mijn suikervrije leven. De eerste 3 dagen had ik goed doorstaan. Ik had wel een beetje geluk. Ik had meteen alle snoep en koek in de ondergrondse restafval container gegooid op de eerste dag. Maar na de lunch kreeg ik trek in zoet. Als een junk speurde ik het huis af. Helaas had ik mijn werk heel grondig gedaan en viel er niets zoets te ontdekken. En het regende heel hard, dus ik had ook geen zin om naar de Appie te gaan fietsen. Met wat ongebrande nootjes kroop ik zielig in een hoekje.

Vandaag leerde ik op het Broednest dat je lijf uit moleculen bestaat en dat je deze uit je eten haalt. Dus je kunt maar beter gezonde dingen eten want je gebruikt dit weer als bouwstenen voor je lijf.

Daarna verder met dag 4 van The artist way. De opdracht is om een week geen tv te kijken en niet te lezen. Oeps, dat is heftig. Geen tv kijken is niet zo een probleem, dat doe ik vaak niet. Maar dan ga ik wel lekker lezen. Ik kan natuurlijk gaan schrijven en plaatjes draaien.

s’ Middags ga ik de vriezer ontdooien en vind een magnum die achter de lade was gevallen. Ik vind het zonde om hem weg te gooien en eet de magnum op. Omdat hij zo gebroken is, is het niet eens zo lekker. Mijn suikervrije leven is beperkt gebleven tot 3 dagen.

Verder met het schoonmaken van de gordijnrails. Van de zomer heb ik het plafond gewit en meteen de gordijnrails die een beetje gelig waren geworden meegenomen. Helaas zaten daarmee de ringetjes ook vast en konden de gordijnen niet meer open of dicht. Nu zitten ze permanent dicht en gebruik ik een touw om overdag de gordijnen bij elkaar te knopen zodat er toch wat licht binnenvalt. Het Frans Bouwer effect bevalt me niet echt. Als ik iedere dag van de vakantie 15 minuten de gordijnrails ga schoonmaken moeten die dingen aan het eind van de week weer gewoon open en dicht kunnen. Na 5 minuten geef ik het op. Ik besluit dat het beter is nieuwe ringetjes te kopen.

’s Avonds kijk ik lekker een film. Geen tv kijken is meer iets voor het nieuwe jaar. Als goed voornemen of zo.

2 opmerkingen:

  1. Ja geweldig al die reacties bij de Conqueror en welverdiend ook. Topprestatie hoor, 26 kilo afvallen!
    Ik ben er maar 1 afgevallen, met mijn 3000 km fietsen.

    BeantwoordenVerwijderen