vrijdag 3 juni 2022

Operatie Steenbreek

 

De nieuwe buren hadden een geveltuintje aangelegd. Ik stond perplext. Het zag er schitterend uit! Waarom had ik dat niet gedaan in de 20 jaar dat ik in dit huis woonde? Ja, omdat er een overkapping van een meter is waardoor je de planten altijd water zou moeten geven.

Maar ik bedacht me dat als de buren het konden doen, dat ik het ook kon en ik bestelde 20 liter grond bij de Appie. Met Hemelvaart zou ik aan de slag gaan. Op dinsdag ging ik eerder naar huis van mijn werk om naar Bloemenhuis Monique te gaan, plantjes uitzoeken. Ik kocht 3 margrieten en 1 vingerhoedskruid. Maar ik zag zakken grond van 40 liter liggen en die zagen er niet eens zo groot uit. Ik een vriend gebeld of hij niet bij Bloemenhuis Monique een zak grond van 40 liter voor me kon halen. Oh, nee doe eigenlijk maar 2 zakken. Zal ik er geen 3 van maken, als ik toch rijd, vroeg hij. Ja, dat is goed. Het is toch een vriendelijk geprijsde zaak.

Op woensdagmiddag kon ik niet langer wachten om aan de slag te gaan. Ik hoorde de plantjes schreeuwen om geplant te worden. Ik vroeg of ik eerder weg mocht en zo stond ik om half 3 tegels te wippen. Dat viel nog niet mee. Ik kreeg er 3 uit maar de rest zat klemvast. Gelukkig kwam de buurman (de kapper)  eraan, hij was dolenthousiast dat ik ook een tuintje ging aanleggen. Hij ging mij helpen en met veel gesteun en gekreun kreeg hij de andere tegels los. Gelukkig had hij er ook moeite mee anders voel ik me zo’n suffe muts als iemand anders het heel gemakkelijk doet. Samen schepten we het zand eruit en vulde het gat met aarde. De hele buurt kwam kijken wat er gebeurde. Het werd een echte happening. De kapper had nog een zak grind liggen en ik had nog grote stenen in de achtertuin en zo kregen we een geveltuin die leek op de geveltuin van de nieuwe buren.

Ik vond het resultaat verbluffend, in 2 uur tijd hadden we een groene oase gecreëerd.Maar de volgende ochtend toen ik met een kopje koffie aan het ontbijt zat dacht ik dat het wel leuk was om op het andere stuk een Japans tuintje aan te leggen. Helaas was het Hemelvaart dus Bloemenhuis Monique was dicht en de aarde was bijna op. Maar was dat wel zo, toch maar even bellen en kijk ze waren toch open. De vriend weer gebeld of hij nog eens 2 zakken aarde kon brengen van bloemenhuis Monique. Ik begon met tegels wippen, deze zaten niet zo vast dus ik kon het zelf en het zand afvoeren en alvast planten uit de achtertuin uitgraven om in het Japanse tuintje te planten. Toen de aarde kwam hebben we samen het tuintje ingericht. Natuurlijk ben ik daarna nog even naar Bloemenhuis Monique gegaan om 2 conifeertjes en 2 Japanse azalea’s te scoren.De voorbijgangers reageerden weer enthousiast: Een bloementuintje daar word ik altijd zo vrolijk van. Ik vind die steentjes er zo mooi bij liggen enz.

 

Dus op vrijdagochtend zat ik weer met een kopje koffie aan het ontbijt. Vandaag ging ik met twee vriendinnen naar de tuinen van Appeltern. Ik had alleen helemaal geen zin. Ik wou nog een tuintje aanleggen.  Deze is op het noorden, daarom zouden er andere planten in moeten. Ik begon al enthousiast met tegels wippen en zand afvoeren maar ik had niet genoeg aarde. Dus maar weer de vriend gebeld of hij nog eens aarde wou halen bij Bloemenhuis Monique en 2 vingerhoedskruid. Bij Appeltern heb ik een mooi grasje gescoord. En toen ik thuiskwam heb ik het tuintje aangelegd. En de volgende dag nog 2 kamperfoelie gekocht en een passiebloem voor het Japanse tuintje. Bloemenhuis Monique heeft goede zaken gedaan afgelopen weekend. En ik heb 3 mooie tuintjes. Alleen niet vergeten om water te geven.


6 opmerkingen:

 1. Ik ben ook bezig in mijn tuin, achter dan, paar potten met planten erbij en flink schoongemaakt, dat knapt al lekker op. Nu de schuttingen nog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk! Heb je het hier al doorgegeven? https://nk-tegelwippen.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik heb het naar aanleiding van je bericht doorgegeven 29 stoeptegels in totaal

   Verwijderen
 3. Marja Reijnders6 juni 2022 om 07:50

  Geweldig!! En die witte steentjes vind ik echt de kers op de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen