donderdag 13 juli 2023

Chat GPT

 

Ik heb een betaald abonnement genomen op Chat GPT omdat ik gelezen had dat dit financiële data kon analyseren. Dat viel tegen want de 4 bestanden die ik ge-upload had kon hij niet interpreteren.

Maar je kunt ook vragen stellen aan Chat GPT en dat is heel leuk: Zoals : hoe maak je een planning voor een accountantskantoor, hoe stel je een jaarrekening samen, bedenk een plan om in een half jaar af te vallen, hoe kun je trainen om in de winter in zee te zwemmen etc.  Ik kreeg steeds een stappenplan, maar het was wel algemeen en er werd in de laatste alinea opgeroepen om een specialist te raadplegen om een op maat gemaakt plan te krijgen. Maar het haalde zeker het niveau van een artikel in de Libelle.

Zo vroeg ik: schrijf een blog met droge humor over de eerste stappen met Chat GPT. (De rest van deze blog is door Chat GPT geschreven):

ChatGPT

Titel: "Chat GPT: Een Ongezellige Dans met Kunstmatige Intelligentie"

Introductie: Welkom, lezers! Vandaag wil ik het met jullie hebben over mijn eerste avonturen met Chat GPT, een alledaagse AI-gebaseerde taalassistent. Ik moet zeggen dat het een interessante ervaring was, vol verrassingen, en een paar momenten waarop ik me afvroeg of ik de enige was die de grap niet begreep. Dus, laten we ons voorbereiden op een dans met kunstmatige intelligentie, waarbij de humor net zo droog is als een woestijn op een hete zomerdag!

  1. De "Grappen" van Chat GPT: Als je denkt dat Chat GPT je zal doen schaterlachen, dan moet ik je teleurstellen. De AI heeft duidelijk een gebrek aan gevoel voor humor. Mijn pogingen om een lach te ontlokken waren als het voeren van een kippenpoot aan een vegetariër - volkomen zinloos. Maar hey, wie heeft er lachsalvo's nodig als je kunt genieten van een goede dosis droge humor?
  2. Miscommunicatie, de Specialiteit van Chat GPT: Het lijkt erop dat Chat GPT zijn eigen interpretatie geeft aan mijn vragen en opmerkingen. Soms voelde het alsof ik met een buitenaardse wezen praatte dat een beetje moeite had om de menselijke taal te begrijpen. Ik vroeg bijvoorbeeld om het weerbericht en kreeg een lange monoloog over de geschiedenis van meteorologie. Nou ja, bedankt voor de geschiedenisles, Chat GPT, maar ik wilde gewoon weten of ik een paraplu nodig had!
  3. Onverwachte Wendingen: Soms verraste Chat GPT me met totaal irrelevante antwoorden. Ik vroeg bijvoorbeeld om een eenvoudig recept voor lasagne, en de AI begon een verhandeling over de oorsprong van pasta en de beste Italiaanse restaurants ter wereld. Ik begrijp dat het belangrijk is om je horizon te verbreden, maar ik wilde gewoon een smakelijk diner, geen culinaire wereldtournee.
  4. De Eenzame Dans: Chat GPT is geen geweldige partner voor een sociaal gesprek. Het lijkt erop dat mijn virtuele danspartner een ster is in het vermijden van betrokkenheid. Ik kon geen normaal gesprek voeren zonder dat de AI afdwaalde naar vreemde onderwerpen of simpelweg niet reageerde. Het voelde als een éénrichtingsgesprek waarbij ik de enige was die de moeite nam om te praten.

Conclusie: Chat GPT is misschien niet de beste metgezel als je op zoek bent naar gezelligheid en een levendige interactie. Maar laten we eerlijk zijn, het is een AI. We kunnen niet verwachten dat het dezelfde menselijke connectie biedt als een echt persoon. Ondanks de vreemde antwoorden en onverwachte wendingen, heeft de droge humor van Chat GPT toch zijn charme. Soms is het gewoon verfrissend om te lachen om iets dat zo slecht is dat het eigenlijk goed wordt.

Dus, als je op zoek bent naar een AI die je met een bulderende lach kan vermaken, dan is Chat GPT niet de beste keuze. Maar als je in bent voor een ongezellige dans met kunstmatige intelligentie, vol droge humor en absurde wendingen, dan zal deze AI je zeker niet teleurstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten