zaterdag 10 juni 2023

Focus

 

Jongens wat is het warm. Ik doe in de ochtend nog wel iets, maar vanaf 12.00 uur blijf ik binnen en ga ik op een stoel zitten lezen. Je moet je niet teveel inspannen met die hitte.

Maar zo kom ik eindelijk eens door die stapel boeken heen van de bieb.

Ik had Focus Bites, 10 life hacks voor meer focus van de bieb gehaald. Ik had het net bij de AKO zien liggen. En nu al bij de bieb, ongelofelijk. In het boekje worden 10 hulpmiddelen beschreven voor meer focus.

1.       1. Muziek aan

2.       2. Kort dutje doen voor creativiteit

3.       3. Leg je telefoon uit het zicht

4.       4.Je kunt door de truc van het huis, dingen beter onthouden.

5.       5. Hoofd leegmaken door eerst al je gedachten op papier te zetten

6.       6.Door te tekenen of rond te lopen tijdens een telefoongesprek kun je je beter focussen

7.       7. Tijdsblokken zonder afleiding inplannen

8.       8. High fives, of aanraking helpt om betere teams te maken.

9.       9. Email notificaties uit zetten

10.   10. Vervelen.

 

Maar ik vraag me af wat ik nu aan dit boek heb. Het meeste van de lijst doe ik al. Muziek aan en je hoofd leegmaken door je gedachten op papier te zetten. IK ben begonnen met mijn gedachten op papier te zetten door het boek The Artist way, wat wel een goed boek is. Hier heb ik geleerd in de Morning pages om iedere morgen je hoofd leeg te maken door op te schrijven wat je bezig houdt. Gewoon alles dwars door elkaar. Ik maak dan altijd aan de zijkant een lijstje van de ideeën die ik krijg tijdens het schrijven.

Maar die truc van het huis, om dingen die je wilt onthouden te koppelen aan spullen in een huis, die heb ik nooit begrepen. Ik heb deze truc al vaak gelezen en het schijnt het beste te zijn om dingen te onthouden. Maar eerlijk gezegd hoef ik ook niet zoveel te onthouden. Google is altijd dichtbij en op mijn telefoonnummer en kenteken na, wordt mij niet zoveel gevraagd.

En om nou te gaan high-fiven op kantoor? Ik was eigenlijk wel blij met Corona. Nog steeds houdt iedereen afstand op kantoor en ben je van dat zoenen met Nieuwjaar verlost.

Nou vanmiddag wordt het weer 30 graden, ik denk dat ik mij lekker op punt 10 ga focussen. Als ik mij eens goed ga vervelen vanmiddag, ben ik morgen hartstikke gefocust.

 

 

1 opmerking:

  1. Truc van het huis ken ik niet. Heb, net als jij, niet het idee dat ik hierdoor iets mis.

    BeantwoordenVerwijderen