zaterdag 31 december 2022

 

Mijn gasverbruik is dramatisch gedaald. Ik ben erg blij dat mijn maatregelen hebben geholpen. Het meest heb ik aan mijn elektrische plaid. In plaats van de ruimte te verwarmen, verwarm ik nu mijn lichaam. Ook mijn geïsoleerde wandje is een uitkomst. Nu straalt de muur geen kou meer uit. Als ik hetzelfde gasverbruik als vorig jaar zou hebben, zou ik bijna € 1000,- in december verstoken. Alsof je de ruimte verwarmt door bankbiljetten te verbranden.Dus ik houd nu geld over om aan iets anders te besteden. Maar ik ben niet erg goed in geld uitgeven. Ik ben beter in sparen. Zo houd ik bij hoeveel ik uitgeef aan kleding en uitgaan. Niet omdat ik wil bezuinigen, zoals veel mensen denken. Maar juist om mij te stimuleren om geld uit te geven. Als ik zie hoe weinig geld ik uitgeef dan ben ik eerder geneigd om dan toch te gaan investeren in een nieuwe regenjas, want mijn oude is zo lek als een mandje en een poncho is ook niet alles. Dan denk ik vooruit dan maar laat ik het toch maar doen, want het regent wel ellendig vaak in Nederland.

Er is ook een challenge op Facebook waar mensen een jaar niets nieuws kopen. Je kunt je eigen regels maken. Veel mensen vinden dat als je iets tweedehands koopt het niet nieuw is.

Ik zou zelf als regel maken dat ik wel iets mag kopen als het mijn gezondheid bevorderd of mijn veiligheid. Cadeautjes voor anderen en dingen voor mijn werk mogen ook nieuw zijn.  Je merkt het al, ik ben er in gedachte al mee bezig.

 

Fijne jaarwisseling en voor volgend jaar: alleen maar goede vibes.1 opmerking:

  1. 77 m3 in december voor een jaren '30 huis vind ik een mooi laag gebruik! Energie-missie geslaagd.

    BeantwoordenVerwijderen