dinsdag 24 januari 2023

een opgeruimd begin

 Ik heb even geen blog geschreven omdat ik ziek was. Ik heb zelfs in het ziekenhuis gelegen, aan het infuus. Ik had een bacteriële infectie aan mijn oog en kon zelfs blind worden. Maar gelukkig bood de antibiotica uitkomst.

Toen ik weer thuis kwam stond de kerstboom nog in mijn huiskamer en alle kerstkaarten en overal boeken. Ik vond mijn huis maar vol en rommelig na het steriele ziekenhuis en wou me graag van wat spullen ontdoen.

Ook wou ik dat er minder spullen mijn huis binnen zouden komen dus ik ging weer eens nadenken over de Koop niets nieuws challenge. Ik heb besloten om eerst eens een jaar op te gaan schrijven wat ik eigenlijk allemaal koop, buiten de gewone boodschappen om.

Nou ik ben best wel geschrokken van wat ik allemaal koop, Ik had ook geen geluk want mijn deurbel en horlogebandje gingen kapot en konden niet meer gerepareerd worden. Ook mijn fietszadel kreeg een scheur maar daarvoor heb ik dan een zadelhoes gekocht, niet een heel nieuw zadel.

Doordat ik ging opruimen in mijn huis kwam ik er ook achter dat sommige dingen bijna op waren, zoals de enveloppen. Nu kun je zelf enveloppen knutselen van oude reclamefolders met een etiket erop maar ik vind het wel handig om gewoon een pakje te kopen.

Maar al met al heb ik dus 15 dingen gekocht in amper een maand tijd, terwijl de gemiddelde deelnemer aan de challenge nog niet de helft in een heel jaar koopt. Het gaat er mij om bewust te worden van wat ik allemaal mijn huis in sleep en hoeveel geld ik er aan uitgeef. En daar word ik me wel bewust van door het bijhouden.

Ondertussen ben ik dus lekker aan het opruimen. Iedere dag wel een plank of een laatje. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik tot mijn dood geen schriften meer hoef te kopen en de komende jaren ook geen notitieblokken meer.  Ook heb ik 4 paar oude kapotte gympen weggegooid. Waarom ik die al die jaren opgespaard heb in de kast is mij een raadsel.

Met een beetje een valse start van het nieuwe jaar ( op 2 januari werd ik ziek) wordt het toch nog een opgeruimd jaar

10 opmerkingen:

 1. Na die ellende zou dit best wel eens een leuk jaar kunnen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkug goed gekomen met je oog. Ik probeer dit jaar ook wat minder spullen in huis te halen. Koop alleen nog maar dingen als het nodig is. Dat scheelt flink.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er niet fraai uit, gelukkig is het goed gekomen! Notitieboekjes en schrijfpapier, ik kan er ook de rest van mijn leven mee doen. Toch weet ik dat ik vast nog wel eens een mooi notitieboekje zal kopen, want je weet maar nooit wanneer je er toch ineens eentje die je nog niet had nodig kan hebben! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Notitieboekjes zijn ook een eerste levensbehoefte. Je wilt niet opeens zonder zitten.

   Verwijderen
 4. Ik had de foto op Facebook gezien. Heftig dat het zo erg was dat je blind had kunnen worden. Fijn dat het weer beter gaat. En opruimen is lekker, hè? Alle overbodige ballast weg, rust in je hoofd.
  Alles is weer eens door je handen gegaan. Ook ik koop nog steeds teveel nieuwe dingen, goed idee om je daar eerst bewust van te worden en na te denken over alternatieven.
  Groetjes Yolande

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In februari gaat het een stuk beter om geen nieuwe dingen te kopen. Van de dingen die ik gekocht had waren een aantal tweedehands. Dus geen echte nieuwe dingen. Maar wel weer spul in je huis natuurlijk

   Verwijderen
 5. Hemel, wat ziet dat er heftig uit! Is je oog nu weer helemaal goed? Blijkbaar is in het ziekenhuis liggen dus een goede strategie om tot ontspullen te komen, net als vakantie dat is. Doe mij dan toch maar vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb weer wat nieuws aan mijn oog. In mijn volgende blog vertel ik er alles over.

   Verwijderen