maandag 9 mei 2022

Raaf

 

Een paar jaar geleden was ik met mijn zus in een bloemenzaak. Nou, het was meer een bloemen en planten experience. In de nachtblauwe winkel vlogen opgezette roofvogels en de meest exotische planten en bloemen stonden uitgestald. We raakten aan de praat met de eigenaar en die vertelde dat hij de muren ging schilderen. Welke kleur wordt het? Vroegen wij. Raaf, antwoorde hij.

Sindsdien zeggenmijn zus en ik tegen elkaar als we het hebben over ons huis opnieuw willen inrichten gekscherend: ik denk dat ik mijn muren Raaf ga schilderen.

Van het weekend liep ik door de Utrechtse straat in Amsterdam en ik zag daar bij de interieur winkels alleen maar witte meubels met licht houten accenten. Ik werd erdoor wakker geschut. Mijn jungle look planken in een groen-raafachtige kleur geschilderd zijn nu echt uit. Maar ik was niet van plan om de benodigde spullen voor een make over in de Utrechtse straat aan te schaffen. Ieder prijskaartje bestond uit minimaal 4 getallen. Dus zaterdag ben ik op de fiets naar een kringloopzaak gegaan en heb ik 3 nieuwe plantenpotjes aangeschaft voor 4 euro. In de schuur had ik nog een paar licht beige potjes gevonden. Ik gooide een wit tafelkleed over een tafeltje. En verder heb ik gewoon best wel veel zooi uit de woonkamer naar de schuur verplaatst. Ik had nog een pot witte verf en ben nu de groen-raafachige planken aan het schilderen. Het resultaat is meteen een veel ruimere ( want veel zooi is weg) en heldere kamer. Hieronder een foto van hoe het was. Volgende week, als ik de planken aan alle kanten heb geschilderd,  komt een foto van het resultaat.


Verder zit ik een beetje te denken over mijn vakantieplannen. Ik heb een weekendje Texel, Terschelling en Lowlands geboekt. Maar dan heb ik nog 5 weken vakantie over. Ik heb eigenlijk helemaal geen zin om naar het buitenland te gaan. Dus ik denk dat ik eens een proefperiode pensionada  ga spelen. Gewoon eens 3 weken leven alsof ik met pensioen ben. Kan ik alvast een beetje proeven van wat me over 6 jaar staat te wachten. Dus niet allemaal uitstapjes maken en projecten aanpakken maar gewoon lekker rustig aan. De krant lezen in de bibliotheek en een wandelingetje maken. En als het bevalt dan doe ik daarna nog eens 2 weken hetzelfde.  Zeg nu zelf toch veel leuker dan 3 weken Bali?

 

5 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd naar het resultaat!

  Wat een fijne vakantieplannen. Ik ben net terug van een week Terschelling, mijn favoriete vakantieplek. Heerlijk weer, beetje gefietst en gewandeld, terrasjes gepakt, detectives gelezen, Wrakkenmuseum bezocht (aanrader!), en veel liggen slapen in duinpannetjes. Had een hoog pensionada-gehalte! De man en ik zijn dus ook al flink aan het oefenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We zijn ook nog een weekend in molenaarswoning De Breek geweest (vlakbij Hoorn) en met de Pasen in een kipcaravan in zestiger jaren-stijl (Camping De Recreatie, vlakbij Amersfoort, je mag er fikkies stoken!). Van de zomer gaan we over de Friese meren varen. Een heleboel mini-vakantietjes, dus. Veel leuker dan 1 lange. Ik hou ook nog 1 á 2 weken over om thuis te oefenen voor pensionada.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, er zijn dus meer mensen zoals ik die niet zoveel zin hebben om ver te reizen terwijl er zoveel te doen is in Nederland. Dat fikkie stoken klinkt wel heel aanlokkelijk. Ik denk dat ik me daar eens in ga verdiepen. Maar eerst ga ik naar texel. Ik heb me opgegeven voor een vogel excursie in de Geul. Een gebied dat gesloten is voor publiek. Het is volgende week lekker weer dus ik heb er enorm veel zin in.

   Verwijderen
  2. Kan ik me voorstellen! Op Terschelling hebben we ook veel mooie vogels gespot, zoals rosse grutto's, gele kwikstaarten, strandplevieren, zelfs lepelaars. Ik overweeg om daar een keer een vogelcursus te doen bij de Folkshegeskoalle.

   Verwijderen
 3. Hallo dames en heren; Heeft u binnen 24 tot 48 uur een snelle lening nodig? Als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren om een ​​lening aan te vragen bij Novelty Finance.

  Mijn naam is Davina Claire, ik ben een financiële makelaar en ik ben ook een financieel adviseur. Het is mij opgevallen dat veel mensen het zo moeilijk vinden om een ​​lening te krijgen bij banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente, onvoldoende onderpand, de verhouding tussen schulden en inkomen, een lage kredietscore of andere redenen. Ik ben hier om iedereen die op zoek is naar een lening aan te bevelen contact op te nemen met Novelty Finance voor een lening tegen een gesubsidieerde rentevoet van 3%. Ze zijn een betrouwbaar en betrouwbaar leningbedrijf en u kunt met hen samenwerken. U kunt contact met hen opnemen via e-mail: | noveltyfinances@gmail.com | OF stuur een bericht via WhatsApp via +447915601531 voor meer informatie.

  NOVELTY FINANCE biedt financieringsoplossingen. Ze bieden allerlei soorten leendiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en vele andere). Ze bieden flexibele en meerdere leningopties, waaronder beveiligde en ongedekte leningen, langlopende en kortetermijnleningen die zijn afgestemd op uw financiële behoeften.

  Redenen om voor een lening contact op te nemen met Novelty Finance:
  • Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  • Directe toegang tot uw geld na goedkeuring.
  • Gesubsidieerde rente (3% per jaar)
  • Flexibele terugbetalingsvoorwaarden
  • U wordt niet gehaast om de lening terug te betalen, u krijgt de tijd om de lening af te lossen.
  • Geen verborgen kosten
  • Je wordt door het hele proces begeleid


  Hoe toepassen:
  Een lening aanvragen gaat snel en eenvoudig!
  Als u geïnteresseerd bent in het aanvragen van een lening bij Novelty Finance en meer informatie nodig heeft over de leningaanbieding, stuur dan een E-MAIL naar (noveltyfinances@gmail.com) OF stuur een WhatsApp-bericht via +447915601531 voor meer informatie en mondelinge briefings. Voorwaarden zijn van toepassing.

  BeantwoordenVerwijderen