woensdag 27 april 2022

De lichtheid van het bestaan

 

Sinds ik aan het afvallen ben doe ik iedere week een weekevaluatie. Wat ging goed, wat kan beter en wat ga ik volgende week anders doen. Ik schrijf ook iedere week op waar ik mee worstelde. En dat vind ik zo schokkend om terug te lezen!!

Waar ik de ene week wakker van lig, kan mij de volgende week niet meer boeien of ben ik eigenlijk al weer vergeten. Zo lees ik dat ik twee weken geleden echt boos was op een collega. Ging nergens over. De andere week zit ik verstopt en zo is er altijd wel weer wat. Maar als je het zo terug leest realiseer je heel goed dat druk maken niet echt helpt. Na een weekje is het toch in de vergetelheid gegaan.

Maar hier wil ik wel een kanttekening bij maken. Ik hoop echt dat de bekentenis van Derksen niet de vergetelheid ingaat. Hij heeft zijn bekentenis nu wel afgezwakt tot iets dat niet meer strafbaar is. Maar wie zegt dat dat waar is. Die man moet opgepakt worden en ondervraagd. En daar mogen ze best een half jaartje over doen. Maar het ergste is nog dat hij de bekentenis heeft gedaan op tv en niet eens door had dat dit dus echt niet kan. Gelukkig kijk ik nooit naar een programma waar hij te gast is. Ik heb het vernomen via mijn favoriete nieuwssite: teletekst. Nu ja, het zal een mega rel worden en het kan niet anders dan dat hij nu voorgoed gecanceld wordt. En ik vind dat hij ook ondervraagd moet worden door de politie.

Maar gelukkig zijn er ook nog lichtpuntjes in deze week. Zo heb ik alle afleveringen van de podcast tussen dertig en doodgaan geluisterd. Ik vind het echt heel leuk. Ik was nooit een fan van podcasts maar nu luister ik in de trein, tijdens het eten en ga ik soms een uurtje eerder naar bed en lig dan lekker te luisteren.

En eindelijk werd er weer Koningsdag gevierd. Met een zak vol kleingeld heb ik donaties gedaan aan jong talent. Alle vioolspelers, cup-cake- bakkers, ringgooi spelleiders konden op een geldelijke bijdrage van mij rekenen. Natuurlijk heb ik ook weer boeken en dvd’s gekocht. Wat niet bevalt kan later weer in mijn Little free Library. Maar de film Sonnenallee is echt supergoed bevallen. Ik heb hem 2x achter elkaar gezien. Het is een humoristische film over een verliefde jongen van 17 die naast de grensovergang in Berlijn woont eind jaren 70.  En er wordt een iconisch dansje in gedaan. Johan Travolta in Pulp Fiction is er niets bij. 


Als je hem ergens kunt downloaden, moet je het zeker doen.

 

 

3 opmerkingen:

  1. Ja het is een leuke film, hij is zo te bekijken op you tube

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beetje rare reactie op hetgeen de heer Derksen op tv vertelde. Niet kijken,maar wel een mening vormen. Heelveel is uit zijn verband gerukt en geeft niet weer waarom hij deze ontboezeming vertelde. Ook ik heb pensioen maar kan me helemaal niet vinden in hetgeen u denkt te ervaren in de drie weken “nepvakantie”. Voor u hoop ik dat het niet drie weken baggerweer is

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om weer eens een andere mening te horen. Het is weer eens iets anders dan elkaar alleen maar napraten. Deze week heb ik weer over een tv programma een blog geschreven. Het gaat over wintergasten. Leest u weer mee, ik ben benieuwd naar uw mening.

    BeantwoordenVerwijderen