maandag 21 maart 2022

Rokjesdag

 Het is lente en lekker weer, tijd voor rokjesdag. Een dag, die Martin Bril had bedacht, dacht ik. Maar het blijkt ook in het buitenland te bestaan, dus het is  geen uitvinding van Martin Bril. Ik vind het altijd een beetje vreemd fenomeen. Een dag waarop alle ouwe viezerikken staan te kwijlen bij de aanblik van blote benen van meisjes en vrouwen. Maar ik geloof dat ik daarin alleen sta.

Wat ik weer wat overdreven vind is dat nafluiten strafbaar is tegenwoordig. Daar heb ik weinig moeite mee gehad toen ik nog jong en een stuk aantrekkelijker was, dan ik nu ben. Als iemand van een bouwladder naar me floot hoefde hij daar geen bon voor te krijgen van mij. Wat ik wel ergerlijk en eng vind als je in een drukke winkelstraat loopt en iemand sist: hoer, in je oor. En als je omkijkt, is hij weg. Ja, dat mag strafbaar zijn. Maar een opmerking als, waar gaan die mooie beentjes naar toe is toch niet strafbaar? Het is gewoon niet origineel en oubollig.

Vorige week fietste ik op een fietspad en kwam er een scooter naast me rijden. Mag ik je wat vragen, zei de bestuurder. Je bent zo knap, mag ik je naam weten. Het enige wat ik dacht was: O jeetje, ik heb een laptop bij me, en hij probeert die natuurlijk te stelen. Ben ik nu realistisch of cynisch?

Ik besloot het eens aan een collega te vragen en legde het voorval voor. Hij zei: maar je bent knap. En heel erg slim zei hij er snel achteraan, zeker bang om een boete te krijgen. Maar ik ben hem aan het inwerken, dus hij zat een beetje te slijmen. Ben ik nu realistisch of cynisch?

Misschien moet ik toch maar eens met een rokje aan langs een bouwplaats gaan lopen en kijken wat een onafhankelijke jury ervan vind. Als er iemand gaat fluiten en daar mee een boete riskeert weet ik genoeg.

3 opmerkingen:

 1. Nou daarin sta je zeker niet alleen in, ik vind rokjesdag ook nogal raar. Nagefloten worden door bouwvakkers vond ik altijd ook irritant, gelukkig gebeurd dat me al jaren niet meer.
  Een paar maanden geleden kwam er een auto naast me rijden terwijl ik aan het fietsen was en hoorde ik iets van 'he lekker ding, waar gaat dat naar toe' dat vond ik dan weer wel leuk. Maar ja dat was een vrouw, dat scheelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het is me wat in dit 'me too' tijdperk. Beetje doorgeslagen, vind ik. Zat te denken of er een mannelijk equivalent is voor rokjesdag. Enige wat ik bedacht is dat wij vorig jaar in oktober onze auto APK lieten keuren. Het was koud. De eigenaar en zijn assistent liepen in korte broek en droegen teenslippers. Nou scheelt het misschien dat onze garage in Hoogeveen zit? Ik was verbaasd en zei 'stoer hoor'. Geen boetewaardige opmerking, lijkt mij. PS nee, ze droegen geen panty, dus echt dappere kerels 😊.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger vond ik het kei-irritant als bouwvakkers floten. Ik ben nu op een leeftijd dat je het bijna als een compliment gaat beschouwen. Yvonne Kroonenberg is ze wel eens allemaal een handje gaan geven om ze te bedanken, haha. Maar ik geloof dat mannen mij nu vooral een gezellige, jolige oma vinden. En dat vind ik eigenlijk wel best.

  BeantwoordenVerwijderen