zaterdag 20 maart 2021

A Serious Business Course

 

A Serious Business course  voor € 2.750,-- bij de School of Life. Als ik zoiets lees dan wil ik mij meteen inschrijven. Maar ik weet dat ik daar bij mijn baas niet hoef aan te komen. Zelf betalen is natuurlijk ook een optie maar dat botst een beetje met mijn vrekkige kant.

 

Wel kon ik mij opgeven voor de gratis introductie bijeenkomst via Zoom deze week. Dat botste nu weer niet met mijn vrekkige kant. Eén van de onderwerpen in de cursus zou Inner Voices zijn. Na afloop van de introductie bijeenkomst maar eens een paar You Tube filmpjes daarover gekeken.

Inner Voices zijn verschillende kanten van jezelf. De meeste mensen hebben een verantwoordelijke kant en een kant die ontspanning wil. Ik heb ook iemand in mij die om avontuur schreeuwt en nog iemand die nieuwe dingen wil leren en zich graag opgeeft voor cursussen.  Alle kanten moet je in de busreis van het leven af en toe achter het stuur laten plaatsnemen anders raak je uit balans.

Dus ik besloot dit weekend mijn “ik wil op cursus”-ik, eens de bus te laten besturen. Want deze mocht al niet de Serious Business course doen, maar misschien kon ik een alternatief verzinnen, zonder ruzie te krijgen met mijn vrekkige kant.

Nu is het leuke van de lockdown dat de meeste cursussen via Zoom worden gegeven. En zo wordt het opeens een optie om je op te geven voor een cursus van de Volksuniversiteit Groningen.

Na een halve dag puzzelen is het dit geworden:

Emotionele intelligentie ( met kortingsbon 47,50) School of Life

Positioneer jezelf ( 37,50) Volksuniversiteit Amsterdam

Ontdek waar je plezier van krijgt. ( 34,50) Volksuniversiteit Amsterdam

Confronteren ( deze cursus mag de baas betalen) School of Life

Steekproeven met de SRA methode ( ook meer iets voor de baas) SRA

Beroepsopleiding Socratisch gespreksleider ( Ga ik voorstellen aan de baas omdat je er kritischer denken leert, maar waarschijnlijk moet ik dit zelf dokken € 575) Leren Filosoferen

 


Daarmee heb ik toch een hele serieuze zakelijke cursus samengesteld voor een schijntje van de prijs.

 

2 opmerkingen:

  1. Tjonge, wat leuk! Ik wil ook altijd nieuwe opleidingen en cursussen en had nog niet bedacht dat je die nou overal in het land gewoon kan boeken. Misschien zelfs ook in het buitenland? Ik ga meteen kijken doei

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee, om een cursus in Groningen, Utrecht, Berlijn of Barcelona of Melbourne te volgen! Dat maakt nu inderdaad helemaal niet meer uit. We kunnen ook overal digitaal het filmhuis, museum of theater in. Je heb interessante cursussen uitgekozen.

    BeantwoordenVerwijderen