dinsdag 11 februari 2014

I'll be back, zei het surfertje


Een lichaam lag levenloos in de branding. De golven spoelden over het lijkbleke lichaam heen en het haar waaierde heen en weer  in de  golven. In de verte kwam de Verdubbeldame aan en riep: Kom op, opstaan en je plankje op. Je kunt weer surfen want het is Random Act of Kindness Week.
Een beetje verbaasd klom het surfertje weer op haar plankje en begon aan de Random Act of Kindness week.

De eerste dag begon meteen goed, het surfertje ging op de weegschaal staan en de weegschaal gaf een kilo minder aan dan de dag ervoor.  Nu was ze al een kilo afgevallen deze week dus deze bonuskilo gaf haar een extra kick en een stralende glimlach. De actie voor vandaag was kleding doneren aan het goede doel. Lekker makkelijke actie, want ze zou eigenlijk de dag ervoor naar de kleding inzamelingscontainer van het Leger des Heils fietsen, op weg naar de bibliotheek in de stad. Maar omdat het zo’n takkenweer was op zondag besloot ze toch maar de bus te nemen. Maar vandaag op weg naar het werk kwam ze langs de container en kon ze alsnog de zak droppen. Dat was het plan, maar de container zat mudjevol. Als er nog een zak bij kwam kon de klep niet meer dicht. En dan zou het kunnen gaan inregenen en konden eekhoorntjes in de bak gaan spelen. Nee, de zak met kleding ging maar mee naar het werk en zou later wel bij een kledingruilfeestje geruild kunnen worden.  Hoewel, wie zit nu op een roze mantelpakje maat 52 te wachten? Nou ja, bij het Leger des Heils ook waarschijnlijk niemand.
Om toch een RAK actie uit te voeren greep het Zinkende surfertje terug op een Golden Oldie. Bij een bushalte haalde ze haar portemonai tevoorschijn en strooide het kleingeld in het bushokje. De volgende die op de bus  moest wachten had wat te doen.

De tweede dag begon wat minder. Het surfertje ging weer op de weegschaal staan maar deze gaf aan dat de kilo van gisteren er vandaag weer bij zat. Ach ja, niets om je humeur door te laten verpesten dacht het surfertje, het was ook wel een beetje raar dat die extra kilo er opeens zomaar af was.  Ze besloot  tot een Random act of Kindness met een twist. Een straat verderop staan bomen in  de straat. Bij één boom staan wat  armieterige plantjes . Daar hangt een groot geplastificeerd bord bij met : Dit is geen onkruid. Het surfertje ging ’s morgens direct in de weer met haar computer  en maakte  in een mooi Gotisch lettertype een bordje. Het bordje werd daarna geplastificeerd.  Daarop werd het bordje onder het andere geplastificeerde bordje gehangen. Nu staat er: Dit is geen onkruid. Maar mooi is anders.

 

2 opmerkingen:

  1. Whaha, wat schrijf je leuk! Leuke actie, van die munten. Die tweede is ook erg grappig, ik denk dat je voorbijgangers daar best mee aan het lachen krijgt. Maarre, van mij mogen plantjes in februari best wat armetierig ogen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt natuurlijk gelijk dat plantjes in februari er niet allemaal even vrolijk bijstaan
    . Maar je moet weten dat dit bordje er al 3 jaar hangt. En al 2 jaar heb ik geen plantje bij die boom gezien. Volgens mij had de bordjeshanger eenjarigen bij de boom gezet. Maar dat bordje blijft maar hangen en iedere keer als ik er langs loop denk ik, er staat helemaal niets, behalve onkruid. Maar ik zal van de week er een zakje bloemenzaadjes bij plakken. Heb ik meteen weer een RAK daad verricht, en kan ik van de zomer misschien genieten van mooie bloemen rond de boom die het lelijke bordje uit het zicht laten.

    BeantwoordenVerwijderen