zaterdag 15 februari 2014

Random acts of kindness week


Dag 3
Vandaag besloot ik om een pakje naar de Verdubbeldame te sturen. Een tijdje geleden was de nieuwste 4Art dvd uitgekomen. Je kreeg deze gratis als je iemand lid maakte van Kunstuur en degene kreeg dan ook de dvd. Nu kost een lidmaatschap € 10,- en de dvd € 14,95. Dus je begrijp het al, ik heb iemand lid gemaakt van kunstuur. Want ik ken eigenlijk geen mensen die in moderne kunst geïnteresseerd zijn. Behalve mijn ex, maar die is dan weer zo kunstzinnig dat hij ook geen tv en dvd heeft. Ik kreeg meteen de dvd terug, want degene die ik lid maakte heeft niets met moderne kunst en zo was ik de trotse bezitter van 2 dezelfde dvd’s. Op de dvd staat een filmpje over een kunstenares die roze wolkjes schildert. Heel vrolijk, maar sommige critici vinden dat het geen kunst is. In ieder geval deed het vrolijke schilderij mij denken aan de vrolijke schilderijen van de Verdubbeldame en dacht ik dat ik haar er misschien een plezier mee kon doen. Ik heb geen rekening gehouden met de mogelijkheid dat zij misschien ook erg kunstzinnig is en in een opruimerige bui ook haar tv en dvd de deur uitgedaan zou kunnen hebben. Maar ze schrijft dat ze er blij mee is dus waarschijnlijk heeft ze wel de mogelijkheid om de dvd te bekijken. Anders kan hij bij een mediaruilbeurs nog geruild worden.
Het lijkt mij eigenlijk wel een geinige actie als alle mensen die meedoen aan de RAK week de Verdubbeldame een dagje als RAK project kiezen. Ik weet niet meer waar ik het heb gelezen maar er is ook een clubje van 5 vrienden die één van hun als RAK project hebben. Alleen weet degene die alle kindness krijgt, niet dat het van zijn vrienden komt. Dus hij krijgt allemaal leuke dingen over de post, zijn fietsband wordt s’nacht geplakt als die leeg is etc. Daar zorgen de andere vier vrienden dan voor. En Lucky number five snapt niet waarom hij zo’n geluksvogel is. Dat vind ik nu een leuke actie.

Ook heb ik op deze dag een zakje bloemenzaadjes (eetbare goudsbloemen) bij de boom van dag 2 geplakt. Mijn prachtige bordje was inmiddels al weer verwijderd.  En ook dit zakje zaadjes is inmiddels weggehaald. Ik ben benieuwd of ik van de zomer hier goudsbloemen ga zien. Zie hier de boom met bordje. Het lijkt een beetje op C’est ne pas une pipe.

 
Dag 4
Ik had niet zoveel inspiratie vandaag. De hele dag gewerkt en eigenlijk geen zin meer om iets te ondernemen. Dus ik ging eens lezen in het boek Random Acts of Kindness, 365 ways to make the World a nicer place. En op bladzijde 99 vond ik de ideale RAK: water your plants. Kijk zo simpel kan het zijn, een beetje liefde voor al wat groeit. Niet de leukste, meest verrassende actie bedenken maar wees eens nederig. Schenk gewoon eens wat aandacht aan de levende dingen om je heen.

Dag 5
Vandaag is het vrijdag en de naam zegt het al: ik heb natuurlijk vrij op vrijdag. Nu had ik als plan om vandaag naar Blijdorp te gaan maar de weersvoorspelling was erg slecht dus ik besloot om wat meer in de nabijheid van mijn huis te blijven. In het kader van een Artist date heb ik vandaag een bouwpakket van een vogelhuisje in elkaar geknutseld. Het ging goed alleen toen ik klaar was had ik de dwarsbalk nog over. Die had ter ondersteuning in het huisje gemoeten. Dus moest het dak er weer af en de wanden uit elkaar om de dwarsbalk te plaatsen. Daarna heb ik ook nog eens het huisje geschilderd en beplakt. Zie hier het resultaat. Het is niet super kunstzinnig maar dat is het idee ook niet van een Artist date. Trouwens ik ben ook helemaal niet kunstzinnig maar ik beleef er wel lol aan.


 

Het huisje heb ik vervolgens op de Little Free Library geplaatst. Zo kan iemand die het wat vindt, het meenemen. Het bleek trouwens helemaal niet zo’n slecht weer te zijn, bijna lente eigenlijk. Dus ik heb mijn huis eens in paasstemming gebracht, ik weet wel niet wanneer het Pasen wordt maar ik ben er helemaal klaar voor. Zo heb ik een paasboom met eieren van glas en een paasmobiel en roze bloemen in minivaasjes. Ook heb ik zaadjes van bieslook, koriander, dille en eetbare viooltjes gezaaid. Kom maar op met die lente.
 

Later die dag kwam de postbode. Met een pakketje voor mij. Ik was helemaal verrast. Ik kreeg het boek Less is luxe en ik had geen idee van wie het was. Ik dacht heb ik dan een stille aanbidder, wat spannend. Maar later bleek dat in het boek de opdracht gedrukt staat. In hetzelfde lettertype als waarin het boek gedrukt staat. Daarom viel het mij niet op, maar het was van mijn zus. Heel leuk.
 
Dag 6
Vandaag heb ik de overige kruidenzaadjes rozemarijn, munt en salie in de LFL geplaatst. Het is echt superhandig zo’n LFL. Alles wat voor jou geen nut meer heeft kun je er in aanbieden. Dan blijft je huis lekker leeg. En je hoeft niet te fietsen naar een kringloop.  

Straks ga ik naar mijn cursus columns schrijven. De cursus zou eerst niet doorgaan, maar ze hebben nu toch genoeg mensen en nu gaat de cursus alsnog door.

Dag 7
Morgen is het al de laatste dag van de RAK week. Ik heb nog geen idee wat ik ga doen als actie. Maar ik heb nog even de tijd om hier over na te denken.

 

3 opmerkingen:

 1. Ik heb inderdaad geen tv, maar wel een laptop met ingebouwde dvd-speler, en ik ga snel eens naar die roze wolkjes kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De beste spreukgieter in 2019 is dr. Akhere, de grote tovenaar van de Afrikaan, wil ik dit medium gebruiken om hem te bedanken voor het terugbrengen van mijn ex-geliefde die hij me alleen vertelde om de items te bezorgen die nodig waren voor de betovering en die ik deed en hij vertelde me nadat hij de items binnen 24 uur, ik zal het resultaat zien en een man van zijn woorden zal vandaag contact met hem opnemen en uw probleem oplossen
  (1) als je altijd slechte dromen hebt.
  (2) U wilt dat vrouwen / mannen achter u aan rennen.
  (3) Als u een kind wilt.
  (4) U wilt uw man voor eeuwig binden om de uwe te zijn.
  (5) Kanker of enige vorm van ziekte
  E-mail: Akheretemple@yahoo.com
  Dr. Dr. Whatasapp +2348129175848 Akhere

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ECHTE LIEFDE SPELLEN DIE WERKT, ZEKER EN GARANTIE ... (DR.GRACE)
   Sommigen zeggen dat hij elke ziekte kan genezen, sommigen zeggen dat hij de macht heeft om verbroken relaties, familie en huwelijken te herstellen, sommigen zeggen dat hij een God op aarde is. Ik heb zo weinig woorden om deze geweldige man genaamd Dr.Grace te beschrijven. Ik ontmoette online die me hielp om mijn man terug te brengen, terug na 1 jaar Dr.Grace ben zo gelukkig nu weer mijn ex-lover is weer terug naar mij kan niet echt uitleggen hoe ik me op dit moment voel met de vreugde in mijn hart Dankuwel meneer !!!! ... Dr.Grace is gespecialiseerd in het genezen van de volgende virussen met zijn natuurlijke wortels en kruiden en spell casting Als u een oplossing nodig heeft voor een van de volgende contacteer hem nu Dr.Grace via E-mail:
  (godsgracespellcaster@gmail.com) of WhatsApp hem op (+2348074609849)
  HIJ HEEFT OOK DEZE CURE
  {1} HIV en AIDS
  {2} Diabetes
  {3} epilepsie
  {4} Allerhande vormen van kankerbehandeling
  {5} HPV
  {6} ALS
  {7} Hepatitis B
  {8} Herpes
  {9} Zwangerschap spreuk
  {10} Crème voor penisvergroting
  {11} Liefdespreuk
  {12} Lupus
  {13} Gonoria
  {14} Ex-spell
  {15} Magische ring
  {16} Promotie spell
  {17} Macht om het kwaad te overwinnen
  {18} Fibroid-kuur
  #LOVESPELL

  BeantwoordenVerwijderen