vrijdag 9 juli 2021

Tips van de juf

 

De Verdubbeldame had gehoord dat het leefstijlprogramma nogal basic is.

Dat is ook wel zo, maar de tips van de juf maken het de moeite waard. Ik zal hier wat tips van haar met jullie delen.

·         De gratis VGZ midfulnes app waar je oefeningen kunt doen, meditatie en yoga. Ik ben best ongeduldig, dus ik ben begonnen met de fragmenten onder 5 minuten. Als die op zijn schakel ik een tandje door naar de 10 minuten. Daarna ben ik hopelijk helemaal zen en ga ik door met de 15 minuten en langer.

·         De stappenteller is voor mij echt een leuke aanwinst, maar je kunt ook gewoon een gratis app op je  telefoon zetten die je stappen bijhoudt. Ik ben nog van een generatie die niet vergroeid is met zijn telefoon, dus ik laat hem regelmatig thuis. Omdat ik wel stapjes zet in die tijd, is voor mij de armband een oplossing. Want het is erg motiverend om te zien hoeveel je nu per dag loopt.

·         Tamara de Weijer geeft lezingen over verandering van leefstijl. Deze zijn gratis. Ik heb er van de week een gevolgd, maar ik vond het onderwerp, je innerlijke criticus niet zo interessant. Maar ze deed een mooi aanbod. Sommige verzekeraars vergoeden haar 10 weken leefstijl programma, als je een aanvullende verzekering hebt. Als je dit nu toch niet vergoed krijgt, dan krijg je je geld (99,- euro) terug. In de lezing deed ze het aanbod om voor iedereen die de lezing volgde en het geld niet vergoed krijgt het geld terug te geven. Ik heb nog even een mailtje gestuurd om te vragen of ik het goed begrepen heb, maar ik krijg het geld ook terug terwijl ik geen aanvullende verzekering heb. Dus als je dit ook wil, volg de volgende lezing, misschien herhaalt ze haar aanbod.

·         De Hersenstichting heeft ook een gratis 5 weken training: hersencoach

·         Can you create a tiny wellbeing habit podcast wit BJ Fogg

 

Zoals je ziet, houdt de juf mij aardig bezig. En de resultaten daar zullen jullie ook wel benieuwd naar zijn. Mijn plan is om in 2 jaar 35 kilo af te vallen. Na 2 maanden ben ik al op een derde. Dus ik heb goede hoop dat ik de eindstreep ga halen. In dit tempo is het niet ondenkbeeldig dat dat voor het einde van het jaar gaat gebeuren. Maar houd ik geen rekening met de hamster in mijn brein die misschien roet in het eten gaat gooien. En je weet: van roet val je niet af.

 

2 opmerkingen:

  1. Goed bezig zeg! Ik denk dat het erg van de docent afhangt hoeveel je uit het programma haalt. Hier in de buurt zijn verschillende aanbieders met verschillende achtergronden. Veel jonge meiden die een soort sport- en bewegingsopleiding hebben gedaan, maar bijvoorbeeld ook een ervarener iemand die een natuurvoedingsopleiding heeft gedaan. Ik zou dan eerder voor zo'n laatste kiezen. De hamster maakte het mij trouwens de afgelopen week knap lastig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ben je lekker fanatiek, dat geeft dan ook meteen een zer goed resultaat.
    Ik krijg helemaal zin om ook een tandje bij te gaan zetten. Een halve kilo per maand afvallen schiet niet zo op, denk dat ik er een hele van maak.

    BeantwoordenVerwijderen