woensdag 9 juni 2021

5 x Fun in mei

 

Wat voor leuks overkwam mij in de maand mei (o.k. gejat van Gretchen Rubin van Het Happiness project)

 

1.      1. Leuke lezing over doggerland gezien van het Rijksmuseum van Oudheden en nog gratis ook. Doggerland lag tussen Nederland en Engeland en ging ook nog een stuk naar het noorden. Het was een interessante lezing. En het is ook iets goeds dat Corona heeft gebracht. Nu hoef je niet helemaal af te reizen naar Leiden voor een lezing van een uurtje, maar kan je het gewoon lekker thuis beleven.

2.    2.  5. Operatie steenbreek. Mijn buitenmuur wordt vaak gebruikt door een jongetje om tegenaan te voetballen, en dat maakt een klere-herrie. Tijd om wat rozen te planten. Nu had ik eerst bij de Aldi rozen in een kartonnen pak gekocht. Nou die deden helemaal niets. En het voetballertje trok zich er ook niets van aan, van deze stokjes. Dan maar naar het tuincentrum en een klein fortuin uitgegeven voor bloeiende, grote rozen. Maar nu geniet ik wel van een gezellige muur, krijg complimentjes van de buren en geen hoofdpijn meer van het gebonk van de bal.

3.      3. Ik heb placemats gekocht in de vorm van een elpee. En gewoon weer in de winkel. Zo fijn dat de winkels weer open zijn. En je loopt nog eens ergens tegenaan. Zoals leuke placemats in de vorm van een elpee als je op zoek bent naar wasknijpers.

4.       4.Ik heb radio Kink ontdekt. In de laatste weken van het thuiswerken kwam ik opeens achter radio Kink. Ik draaide het meteen de hele dag. Leuk, nieuwe bandjes die niet in de top 40 staan. Nu werk ik weer op kantoor en luister ik weer naar Sky Radio. Ik kan het mijn collega’s niet aandoen om Kink aan te zetten. Het liefst zouden zij de hele dag naar kerstliedjes luisteren. Dan is Kink FM toch iets te heftig voor ze.5.      5.  Het boekenweekgeschenk was gewoon een leuk boek. Ik vond het leuk om mij te laten verrassen door dit geschenk. En ik vond het een goed boek, echt een aanrader. Het gaat over een vrouw die de content van berichten voor Facebook moet screenen.

 


7 opmerkingen:

 1. En het leuke is dat op zandmotor, een gebied bij Kijkduin zeer veel vondsten zijn van Doggerland. Als ik er zo dichtbij woonde zou ik er een paar keer per week een wandelingetje gaan maken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De zandmoter is bij mij nog 10 kilometer vandaan. En dan moet je nog wandelen er naar toe en erop. Ook zo maar 5 kilometer. Dus ik laat de eer graag aan een ander om 2 x per week mooie vondsten te doen.

   Verwijderen
 2. Hee, dat is waar, Kink is een goeie zender, dat was ik bijna vergeten. Zal er weer eens naar luisteren. Ken je Fip en Sublime? Ook aanraders.
  Goede vondst van die rozen. Die LP-placemats zijn geinig, ik zag daar laatst een vloerkleed van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee, dat is waar, Kink is een goeie zender, dat was ik bijna vergeten. Zal er weer eens naar luisteren. Ken je Fip en Sublime? Ook aanraders.
  Goede vondst van die rozen. Die LP-placemats zijn geinig, ik zag daar laatst een vloerkleed van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee, dat is waar, Kink is een goeie zender, dat was ik bijna vergeten. Zal er weer eens naar luisteren. Ken je Fip en Sublime? Ook aanraders.
  Goede vondst van die rozen. Die LP-placemats zijn geinig, ik zag daar laatst een vloerkleed van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat raar, ik had dit echt maar 1x gepost…

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik zag ook dat vloerkleed. En beter een keer teveel gepost dan niet gepost.

   Verwijderen