donderdag 4 februari 2021

Stadswandeling 020

 

Sinds de musea dicht zijn maak ik veel stadswandelingen. Altijd eigenlijk al, maar nu toch wel ieder weekend. Ik had een hele stapel brochures met wandelingen liggen. Maar ik heb ze nu toch allemaal wel gelopen.

Toen zag ik dat er ook iets bestaat als stadswandeling 020. Dan kun je voor 3 euro op internet een kaartje kopen en dan krijg je een wandeling toegestuurd waarbij je een quiz doet en onderweg bij de horeca voor een 


schappelijk bedrag iets te eten kunt kopen. Vorige week was 020 al uitverkocht, dus toen ben ik uitgeweken naar Den Haag. Stadswandeling 070. Ik hoefde niet zo nodig te eten dus ik deed de street-art wandeling op zondagochtend met een vriend. Man, het was berenkoud. En ik moest heel nodig plassen van de kou. Dus hebben we de wandeling afgebroken en gingen terug naar de auto. En dat was trouwens maar goed ook omdat de lampen van de auto nog aanstonden. Gelukkig wou de auto nog starten. Want het stomme was dat ik zelf ook mijn lampen had laten branden. En mijn auto staat nog steeds bij mij thuis in de straat met een lege accu. De lampen branden intussen niet meer.

Voor dit weekend heb ik met een vriendin afgesproken om de Jordaan route te gaan lopen. Ik had donderdag de wekker gezet om 14.00 uur als de kaartjes in de verkoop gingen. Ik had een beetje problemen met internet opstarten, dus om 14.03 was ik pas op de site. En wat denk je: uitverkocht! Ik kon nog wel kaartjes krijgen voor Watergraafsmeer, dus dat dan maar genomen. Maar het is toch bizar dat het zo snel uitverkoopt. Het is ook zo een beetje het enige wat je nu kunt doen natuurlijk. En ze verkopen niet zoveel kaartjes omdat ze niet willen dat het druk wordt. Maar toch.

 

Ze doen de wandelingen trouwens in meer steden, Dordrecht, Rotterdam, Scheveningen  en nog een heel aantal andere plaatsen.

4 opmerkingen:

  1. Ze zijn wel leuk hè? Wij deden onlangs de Stadwandeling 015 in Delft en gaan as zondag naar Dordrecht. Die werd jl zondag afgelast door de sneeuwval. Ik zit inderdaad ook klaar als de inschrijving open gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeie tip! Ik wandel ook veel door de stad en steun onderweg de horeca. Maar met zo’n wuiz is nog leuker!

    BeantwoordenVerwijderen